MEHMET KOÇ


ABDULBARİ GOZAL SÖZ VERDİMİ YAPAR

Doğu Beyazıt Ahmede Xani Yüksekokulunun yapımına şu sıralar başlanması bekleniyor.


Aldığım bilgiye göre Milli Savunma Bakanlığına ait yaklaşık 62 dönümlük arsanın, yüksekokul için tahsis edilmesi artık kesinleşmiş durumda.
Çok ağır işleyen Ankara bürokrasi içinde arsa tahsisinin sonuçlanmasında yoğun temasları olan Ağrı Milletvekili Fatma Salman’ın gösterdiği çabalar gerçekten takdire değer. Bir başka ifade ile Fatma Hanım hakikatten zor bir işi başardı. Zira Silahlı Kuvvetler hizmetindeki bir gayrimenkulün tahsisini kaldırmak o kadar kolay değildir.
Arsa tahsis işlemleri zaman almasaydı, Yüksekokulun temeli çoktan atılmış olacaktı. Çünkü okulun yapımını Abdulbari Gozal üstlenmiş de ondan. Nitekim protokol imzalandıktan hemen sonra Sayın Gozal’ın talimatıyla proje çalışmalarına süratle başlanmıştı.
O nedenle Abdulbari Bey’in Doğu Beyazıt Yüksekokulunun yapımını üstlenmesi ilçe için büyük bir şanstır. Zira kendileri bir konuda söz verdiler mi mutlaka gereğini yapılır. Onun için artık Doğu Beyazıt Yüksekokulu yapılmış demektir.
Abdulbari Gozal, gerçekten sözüne ve taahhütlerine güvenilir bir şahsiyet. Bırakınız insanların ona güvenmesini, Devletler de kendilerine son derece itibar ediyor. Onun içindir ki yıllardır uluslar arası arenada ticari ve sınai faaliyetlerde bulunduğu halde, hiçbir ülkede en ufak bir sıkıntı yaratmamıştır.
Öte yandan Sayın Gozal, yaptığı sosyal bağış ve yatırımları da her hangi bir menfaat gözeterek yapmıyor. Dikkat ederseniz birçok işadamı devlet için bir yatırım ya da hizmet yaptığı vakit, sonrasında bunu kullanarak hem hizmet yaptığı kurumda söz sahibi olmaya çalışmakta, hem de devletten tercihen bir takım işler kopararak, yaptığı harcamaların çok üstünde rantlar elde etmektedir.
Sayın Gozal’da, böylesi en ufak bir düşünce ve amaç kesinlikle söz konusu değildir. O, yaptığı bütün yardımları Allah için yapmakta, hiçbir zaman yaptıklarının gölgesine sığınmadan, bütün ticari ve sınai faaliyetlerini zorlu rekabet koşulları içinde, en iyi bir şekilde icra eden bir anlayışa sahiptir.
Her zaman dedikodu ve entrikalardan uzak durmakta, her işin, ciddi bir şekilde çalışılarak başarılabileceğine inanmış, vermiş olduğu pratik kararların isabetliği ile bilinen, kendine özgü yöntemler uygulayarak her geçen gün daha da büyüyen, son derece güvenilir, verdiği sözler ve yatırımlar konusunda devlet otoritelerinin de güven duyduğu ender bir kişiliktir.
Faaliyetleri sırasında özellikle genç insanlara destek olan, gelecek vadeden gençlerin istihdamından keyif alan, işe alımlarda eşitliğe dikkat eden ve şirketlerinde her kesin yararlanmasını arzulayan örnek bir iş adamıdır.
Onun içindir ki, Doğu Beyazıt Ahmede Xani Yüksek Okulu artık yapılmış demektir. Çünkü üzerinde Abdulbari Gozal’ın mühürü vardır.
Doğu Beyazıt’lı olarak Sayın Abdulbari Gozal’a teşekkür eder kendilerine yaşamı boyunca sağlık ve afiyet dilerim. 

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43