MEHMET KOÇ


ABDULBARİ GOOZAL`IN VEFA DUYGUSU

ABDULBARİ GOOZAL?IN VEFA DUYGUSU


Dürüst, güvenilir ve az kâr prensibi ile iş hayatına atılan, bu çalışma şekliyle iş dünyasında önemli yerlere gelebilen ünlü sanayici ve iş adamı Abdulbari Goozal, bulunduğu noktaya gelmesinde Doğu Beyazıt’ın çok önemli katkısının olduğunu her vesile ile söylüyor.
Abdulbari Goozal, önce canlı hayvan alım satımı ile ticari hayata başlamış, bu sektördeki işlerini daha çok Doğu Beyazıt ve Ağrı’da gerçekleştirmiştir. Yıllarca bu bölgeden on binlerce kurbanlık koyun satın alarak Ortadoğu ülkelerine göndermiş, aynı dönemlerde Türkiye’den yüksek oranda et ihracatı da yapmıştır.
Sayın Goozal, sahip olduğu dev holdingin mayasını Doğu Beyazıt’ta attığı için, hemşerilerimizden hayli memnunlar. Doğu Beyazıtlılardan gördüğü yakınlığı zaman zaman dile getiriyor, bu yardımların karşılığını“ ACABA NASIL ÖDERİM” inceliğini her yerde gösteriyor.
Doğu Beyazıtlılardan olan bu raziliğinden dolayı yıllardır bekleyen FAKÜLTE yapımını üstlenen Goozal, anlaşılan bununla yetinmeyecek, o sebeple Doğu Beyazıt için başka nelerin yapılabileceği konusunda hemşerilerle devamlı istişarelerde bulunmaktadır. Bu da gösteriyor ki FAKÜLTE dışında yeni yatırım ve hizmetler de gelebilecektir.
Doğu Beyazıt Yüksekokulunun temelinin atılması bile, daha ilk günden itibaren hayırlara vesile oldu. Yüksekokul olarak yapımına başlanan tesis, kısa bir süre sonra FAKÜLTE oldu. Çünkü Ağrı IC Üniversitesi rektörü İrfan Aslan, yüksekokulun FAKÜLTEYE dönüşmesi için ciddi bir çalışma başlatmış bulunuyor
Yüksek okul olarak düşünülen projenin, yapım aşamasında FAKÜLTEYE çevrilmesi ve bunun Sayın Goozal tarafından da onay görmesi, onun ne denli bir Doğu Beyazıt sevdalısı olduğunun da açık bir ifadesidir.
Öte yandan fakültenin temel atma töreni de ‘BARIŞ SÜRECİNE’ uygun bir şekilde gerçekleşti. İlk olarak BDP’li Belediye Başkanı ile Mülki İdare Amirleri, Ağrı AK Parti Milletvekili ve Üniversite rektörü resmi bir törende bir araya gelmiş oldular.
Belediye Başkanı, mülki erkân, milletvekili ve rektör aynı kürsüde ve biri birine ters düşmeyen konuşmalar yaptılar, FAKÜLTENİN temeline birlikte harç atılar, birlikte yemek yediler ve düzenlenen şenliği yan yana izlediler.
Abdulbari Goozal’ın gelişi ile birlikte yıllardır özlenen bu manzarayı da görmüş olduk. O sebeple Doğu Beyazıt’ta sadece fakülte temeli atılmamış, beklenen birlik ve beraberlik zamanlarının da ilk adımları atılmıştır.
Onun için Sayın Goozal, Ağrı için bir nimettir. Onu, sadece yatırım yapan bir finansör olarak görmek son derece yanlıştır. Öncelikle onun bilgi birikimi ve deneyimlerinden yararlanmak ve bu amaçla çalışmalar başlatmak en az yatırım kadar önemlidir.
NELER YAPILABİLİR
1. Ağrı IC Üniversitesi, çeşitli konferanslar düzenlemeli, bu konferanslara Sayın Goozal davet edilerek engin deneyim ve düşünceleri üniversiteli gençlerle paylaşılmalıdır.
2. Sayın Abdulbari Goozal’ın Ağrı Dağı sevgisi, kendilerini tanıyan herkesin malumudur. Sırası geldikçe “AĞRI DAĞI BENİM KALBİM GİBİ “ diyerek, Ağrı Dağı hakkındaki düşüncelerini sürekli dışa vurmaktadır.
O bakımdan Çevre -Orman Bakanlığı ile Ağrı Valiliği, yap- işlet-devret yöntemi ile Sayın Gozal’a Ağrı Dağında bir Kayak Evi projesi teklifi yapılabilir. Doğu Beyazıt’ta uluslararası bir kayak evinin olması, hem bölge için hem de İran için önemli bir sosyal ve ekonomik yatırım olacaktır.
3. Keza Sayın Goozal, özellikle köylü yurttaşların eğitilmesini ve yaptıkları tarımsal faaliyetler konusunda bilinçlenmesini de çok arzulamaktadır.
Bu bağlamda Kırsal Kalkınmaya yönelik seracılık, mandıracılık ve besi hayvancılığı konusuna da ilgi duyabilir.
Bu itibarla yetkililerin hazırlayacakları ciddi projelerle Sayın Gozal’a gitmeleri durumunda mutlaka sonuç alacaklarına inanıyorum.

  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli

Ağrı

26.04.2024

  • İMSAK 03:34
  • GÜNEŞ 05:08
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:31