Fırat Beyazıt ÇELİK


BAZILARINA BUNLARI ANLATMAK LAZIM...

.


/resimler/2016-3/3/0937114465213.jpg

  Ben Gazetemizin sahibi Nezir Çelik Rahmetli Asım Aladağ ve İlhan Aladağ´ın yanında Gazetecilik mesleğine tabandan (çekirdeklikte) başladığımız zaman, gazetecilikten önce bizlere saygılı olmayı,hiç bir zaman kalemimizi çıkar amaçlı kullanmamayı da öğrettiler.
               Otuz yıla aşkındır gazetecilik mesleğini yapıyoruz, şerefimizle, haysiyetimizlen.Toplumun içinde oturup-kalkmasını bildik.Bunu benim söylememe gerek yok,dostlar,arkadaşlar,okurlar bilmektedirler.Ve bizi her gördüklerinde ya da telefonlan takdir ediyorlar sağolsunlar.
      SONRADAN GÖRME,GAVURDAN DÖNME
            Geçenlerde bir toplumda bulundum,kendisini ağır başlı bir iş adamı olarak  bildiğim  birisi,paranın kendisine verdiği şımarıklıktan olacak, vayyy Fırat efendi ne haber ya?, ben de gayet sakin bir şekilde iyiyim,siz nasılsınız beyefendi? Baktım kızarıp-bozardı, ortamda bulunan bazılarının tepkisini alınca sonradan gelip özür diledi,ama benim için bir anlamı kalmadı.
          ASALET MÜLKÜN TEMELİDİR
        Bundan bir kaç sene evvel bir tanıdığım vastası ile Gaziantep´lı sanayıcı,iş adamı Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu´nun çocuğunun düğününe gittim.Düğün salonuna girdiğimizde  gördüklerime inanamadım,sanki rüya görmüş gibiydim,Konukoğlu sıradan bir düğün salonu tutmuş ve çocuğunun düğününü orada yaptığı gibi,gelen misafirlere teşekkür konuşmasında ise, ?Bu mutlu günümüzde bizleri yalınız bırakmayıp,aramıza katıldığınız için sonsuz teşekkürlerimi sunarım.Ancak sizden ricam sakınola dolarları havadan savurup üzerinde tepinmeyin,çünkü evine zor şartlar altında ekmek ve aş götüren o kadar insanımız var ki.? Koca Holding sahibi bunu yapıp,bu sözleri söylerken,adı lazım olmayan içimizde biride İstanbul Polat´ta 300 bin dolara düğün yapmış,biz  bu görgüsüzlüğünü yazmadığımız için bizi ayıplıyordu.
        MUSA  TURAN BİR ÖRNEK
              Bundan bir kaç yıl evvel Musa Turan ile  bir yerdeydik.Yan,yana oturuyorduk.Adamın bir Musa Turan´a dönerek, ya Musa bey ben sana o arabayı yakışırmıyorum,senin bineceğin araba mersedestır.Musa Turan çok oturaklı bir laflan cevap verdi,benim kişiliğim bindiğim arabaya  bağlı değil,benim karekterimi de bindiğim araba değiştirmez,ben böyle daha iyiyim,dedi ve az sonrada o zat aramızdan ayrıldı.
                Biz hem aile terbiyesi gereği,hem meslsğimiz gereği,ne kimseye kıro,nede efendi dedik ve demiyeceğizde.Ben zenginlik,para kültürünü çok insandan gördüm,ama taşımasını bilenleri hep örnek aldım.Baran Güzel, Ali Eryılmaz,Mehmet Eraslan,Musa Turan,Ertuğrul Eryılmaz,Selahattin Beyazıt,Fevzihan Aras,Abdullah Dumlu,Abdullah Semetay,Metin Öztürk,M.Nuri Barış,İbrahim Yassuboğa,Kadir Okçu,M.Emin Öztürk benim için bir kaçı..
           NEZİR ÇELİK´TEN GÜZEL  BİR ÖRNEK
       Gazetemiz yazarlarına eskiden çok anlamsız yorumlar geliyordu. Genelde yorum yapanlar kot isim kullanarak bol kepçeden atıyordular.
Tabi ki haklı yorumlara diyeceğimiz yok,okurlar bizi uyaracak,bizde işimizi daha sıkı yaparız.Nezir Çelik bunların önüne geçmek için kişilerin yani yorum yapanların telefonlarınıda ekliyince anlamsız yorumlar son buldu.
HEMŞERİMİZ KADİR OKÇU´YU OKUMAK GEREK...
         Kadir Okçu´yu iyi bilirdik, ama okumamıştık.Tabiri cayiz ise tam okunacak bir kitap.
Espirili anlayışıyla,yardım sever kişiliği ile yolda kalanların yoldaşlığı ile kendisini topluma mal etmiş bir insan. Kadir Okçu.
         Aile büyüğümüz sevgili ağabeyimiz Yusuf Çelik´in vefatı nedeni ile Kadir Okçu´dan çok yardım gördük. İşini-gücünü bırakıp taziyemiz nedeni ile hep yanımızda oldu.
            Otuz seneye aşkındır İzmir´de yaşayan Kadir Okçu, her kesin derdine koşmuş, herkese yardım elini uzatmış, memleket, din, ırk ayrıt etmemiş.
       Taziye evinde Kadir Okçu ben ve gazetemiz sahibi Nezir Çelik hep yan,yana oturduk.
Kadir Okçu´dan doneler almak için çeşitli konuları açıyorduk, Kendisi hakkında çok şey biliyorduk ama olsun, birde kendi ağzından,kendisini dinlemek istedik, ama nerde, hep sorduğumuz sorularda bizi zorlayıp durdu.
Kadir Okçu ise kaçın kurası, verdiği cevaplarda hep temkinli davranıyordu, yani boş boğaz olmadığını her zaman belli ediyordu. Bilgiçlik taslamıyordu, ilimi-bilimi konuşuyordu. Sözüne sahip lafının eridir.
             Kadir Okçu´yu tam anlamı ile yazmak istedim, ama sevgili Nezir Çelik´in ona bir süprizi olacağı için, şimdilik bu kadar yazmaklan yetindim.
          Allah Kadir Okçu gibi insanları başımızdan eksik etmesin.Sen sağol Kadir abi!...
 
      BİR HAFTADA  TOPRAĞA İKİ CAN VERDİK
      YUSUF ÇELİK VE SÜLEYMAN ÇEVİK 
        Ailemizin büyüğü,sevgili ağabeyimiz Yusuf Çelik kalp yetmezliğinden dolayısıyla hayatını kaybetti.
Kadir Okçu,Abdullah Dumlu,Ekrem Aras,Mehmet Gültekin,M.Hanefi Dumlu,Osman Türkeş,İhsan Tanrıverdi,İlhamı Aracı,Mahmut Turan,Ahmet Konyar,Osman Konyar gibi tanınmış  isimler ve bir çok hemşerimizin katılımı ile  ağabeyimiz Yusuf Çelik defnedildi.
              Üç gün süren   taziyemize bir çok hemşerimiz bizi yalınız bırakmıyarak hep yanımızda oldular.Taziyemiz dolayısıyla gelemiyen akrabalarımız,arkadaşlarımız,hemşerilerimiz,eş-dost telefonlan bizi arıyarak acımızı paylaştılar.
                 Bu vesile ile  kendim ve ailem adına her kese sonsuz teşekkürlerimizi sunarım.
           Öte yanda çok sevdiğim ve değer verdiğim,Dayımız Mahmut Aladağ´ın damadı,Nuran ablamızın sevgili eşi,İbrahim,Ebru,Murat´ımızın biricik babaları Süleyman Çevik´te Yaşadığı Eskişehir´de hayatını kayıbetti.Bunun içinde Süleyman abimize Allahtan rahmet dilerken,tüm aile fertlerine başsağlığı dilerim.
           
 
Mehmet ceven
12.03.2016 01:01:07
Yazın Dogubeyazıt işimden dolayı Kışın da Avrupada yasıyorum Nuh Ararat Turizm Aksamları arada br bakarım dogubeyazıt habere kose yazını okudum akrdes cok dogru seyler yazmıssın tebrıkederım Kadir Okçu Abi Harika bir insan hata süper bir adam adam gibi adam diyeyim azdır bile eyvallah

  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43