ZORLU EĞİTİM MARATONU BAŞLADI

ZORLU EĞİTİM MARATONU BAŞLADI

Yaklaşık 3 aylık yaz tatilini geride bırakıp 2013-2014 eğitim ve öğretim dönemine başlandı.

NEZİR ÇELİK YAZIYOR
Bu süre içerisinde çalışmalarını aksatmadan sürdüren, Doğu Beyazıt eğitim seviyesinin yükselmesi, eğitimde kalitenin artması için gece gündüz demeden uğraş veren başta Milli Eğitim Müdürü İshak Aslan olmak üzere Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve öğretmenlerimizin gayret ve çırpınışları dikkatimizi çekti.
Bu mücadeleyi görünce ilerisi için umutlarımızın arttığını ifade ederek yazıma başlamak istiyorum.
Ancak bu çalışmaların yeterli olmadığını, eğitim ve öğretim döneminin sancılarla yeni bir yıla merhaba dediğini görmekteyiz. Bazı okullarda onarım ve bakım çalışmaları devam ediyor, yeni yapılan bazı okulların çeşitli eksiklikleri var. Bu sorunlar belki ilerleyen yıllarda biraz daha azalır umudu içerisinde olduğumu da belirtmek isterim.
Doğu Beyazıt’ta göreve başladığı günden bu yana başarı ve hizmet çıtasını sürekli yüksek tutan ve bu alanda çaba sarf eden Milli Eğitim Müdürü İshak Aslan, idareci, öğretmen, öğrenciler ve diğer çalışanlar olmak üzere on binlerce kişiyi idare etmenin ne kadar zor olduğunu en iyi bilen de yine Milli Eğitim Müdürüdür.
Ancak bu zorlu görevi ekip arkadaşları ile uyum içerisinde hareket ederek en iyi şekilde atlattığını görüyoruz.
İlçede göreve başladığı günden bu yana yapmış olduğu çalışmalar ve yapmak istediği çalışmalar için verdiği emek takdirimizi kazandığı gibi desteğimizin artmasına da neden oldu.
Buradan okul müdürlerine de seslenmek istiyorum. Biliyorum çoğu müdürün yeri değişti. Bu değişiklikten olumsuz etkilendiğinizi biliyorum. Geçmişte de buna benzer atamalar yüzünden eğitimde yaşanan aksaklıklara tanık olmuştum. Tekrar aynı konuya değinmeyeceğim. Hayatınızı çocukların eğitimine adadınız. Sizin için yerin bir önemi yok. Öğrenci olsun nerede olursa olsun…
Değerli Okul Müdürleri; Sizler okul idaresinde zor bir görev üstlenmişsiniz. Öğretmenlerin performansının yükselmesi, öğrencilerin okul içerisinde öğrenciye yaraşır bir şekilde hal ve hareketlerine dikkat etmesi gibi önemli konulara titizlikle dikkat etmelisiniz. Bugüne kadar göstermiş olduğunuz çalışmanın dahasını istiyoruz.
Öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitim almalarının yanı sıra kötü alışkanlıklardan uzak durması ve madde bağımlısı olmamaları da sizlerin gayretini bekliyor. Okul içerisinde öğretmenler ile sürekli istişarelerde bulunup, öğrencilere okulu sevdirmek de sizlerin fedakarlık alanınızla sınırlıdır.
Okullar içerisinde yaşanacak olan tatlı rekabetlerde çıtanın yükseltilmesi için vereceğiniz mücadele eğitim alan öğrencilerimiz için yararlı olacaktır. Bu nedenlerden dolayı sizlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Okullar arasında rekabetin sağlanması, öğrencilerin derslere daha çok çalışması gibi konulardaki hassasiyeti belirlemek de sizlerin görevidir.
Son olarak öğrencilere de birkaç sözüm var. Başlanan eğitim ve öğretim döneminde başarılı olmanız hepimizin arzusudur. Ancak biz sizden başarılı olmakla beraber topluma yararlı birer fert olmanızı da istiyoruz.
Okul içerisindeki şiddeti önlemeniz, kötü alışkanlıklardan uzak durmanız, öğretmenlerinize karşı saygılı davranmanız beklentilerimiz arasındadır. O zaman başarı kendiliğinden gelecektir.
Eğitim ve öğretim döneminde elde edeceğiniz başarılı sonuçlar ile Doğu Beyazıt’ın ülke genelinde iyi dereceler yapmasını sağlayacak, haliyle eğitim seviyemizin yükselmesini sağlayacaksınız. Umutlarımızın yeşermesinde, beklentilerimizin artmasından belki de bu nedenle önemlisiniz.
Ancak şu da bir gerçek ki, yarınlarda bu memleketin sizlere çok ihtiyacı var. Hangi meslek alanında olursa olsun, bu şehrin size her zamankinden daha çok ihtiyacı var. İşte bu umutlarla yeni bir eğitim sezonuna başlıyoruz.
2013-2014 eğitim ve öğretim dönemi ülkemize, memleketimize, milletimize hayırlı olsun. Eğitim camiasındaki neferlere başarılar dilerim.



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,60% 0,39
  • EURO

    34,81% 0,24
  • GRAM ALTIN

    2506,22% 0,89
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Egazete


  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21