ZEMZEM`İN MÜCİZESİ

ZEMZEM`İN MÜCİZESİ

SEYİTHAN KAYA BAĞIMSIZ DENETÇİ MALİ MÜŞAVİR

<>
Tarih boyunca insanlar Zemzem suyunun yapısını ve özeliklerini merak edip araştırmışlar.
Günümüzde de bu merak ve araştırmalar devam etmektedir. Bu araştırmalardan basına yansıyan bir ikisini sizinle paylaşmak istedim.
Her yıl milyonlarca hacının içtiği Zemzem suyu diğer sulardan farklı kılan şey nedir?
Zemzem suyu, binlerce yıldan beri çöl sıcaklarında kurumadan ve yosun tutmadan bugüne nasıl geldi?
Dünyanın her yerinden Hacc ve Umre için Mekke`ye giden milyonlarca mü`min, memleketlerine Zemzem suyundan götürmekte ve yakınlarına ikram etmektedir. Bu su neden azalmiyor, neden bitmiyor?
Zemzem suyu, birçok sahih hadiste işaret edildiği gibi şifadır. Hz. Peygamber şöyle buyurmaktadır: "Yeryüzündeki en hayırlı su, Zemzem suyudur. O açlığı giderir ve hastalıklara şifadır." (İbn Mâce, Müsned ve Taberi)
Bütün rivayetlerden anlaşıldığı gibi, Zemzem suyu, açlığını gidermek için içen kişinin açlığını, susuzluğunu gidermek için içenin susuzluğunu giderir ve şifa niyetiyle içene de şifa sunar.
Mescid-i Harâm içinde Kâbe`nin Hacer-i Esved taşının bulunduğu köşesinden on dört buçuk metre uzakta, yer altında bir odada bulunuyor. Zemzem suyu 3 ayrı kaynaktan beslenmektedir, 3`ü birleşince Zemzem olmaktadır. Sadece 173 cm. derinliğindeki bir kuyuda bulunan Zemzem suyuna dışarıdan herhangi bir kaçak giriş v.s yoktur. Binlerce yıldan beri çöl sıcaklarında kavrulan insanlara su sağlayan bu kuyu hiçbir zaman kurumamıştır. Genelde kuyu sularında yosun vb. parazitler ortaya çıkar. Bu ise suyun tadının bozulmasına ve kokuşmaya sebep olur. Oysa zemzem suyunda bu tür biyolojik hadiseler yaşanmaz. Dahası, şehirlerin içme suları klorlanır ama, zemzem suyu herhangi bir kimyasal işlemden geçirilmez.
Yıllardır Zemzem suyu üzerinde Batılı ve Müslüman bilimadamlarının yaptıkları araştırmalar sonucu ulaşılan neticelerden başlıcaları ;
Labaratuarlarda yapılan araştırmaya göre Zemzem suyu diğer sulara göre çok daha az kükürt taşımaktadır. Yine aynı araştırmaya göre diğer sulara göre çok daha besleyicidir ve çok daha fazla mineral barındırmaktadır.
Kaynağı henüz bulunamamıştır. Nereden geldiği şu anki teknolojiye göre bile bilinemiyor. Yakınlarında hiçbir kuyu yok ve denize de 80 km uzaklıkta. Bu şartlarda suyunu denizden veya başka bir kuyudan alması imkansız. Nasıl oluyor da yıllardır suyu bitmiyor, bunu kimse bilmiyor.
Açlığını gidermek için içen kişinin açlığını, susuzluğunu gidermek için içenin susuzluğunu giderir. Sadece 1,5 metre derinliğindeki ufacık bir kuyudan çıkan su, hac mevsimi boyunca milyonlarca hacının tum su ihtiyacını karşılamaktadır ve hiçbir zaman ne azalma ne de kuruma göstermemektedir.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO)`nun raporlarına göre Dünya`daki en içilebilir ve sağlıklı sulardan biri. Amerika`da yapılan test sonuçlarına göre Dünya`da içinde mikroorganizma ve bakteri bulundurmayan tek su zemzem suyu. Yani zemzem mikrobik hastalıklara karşı etkili olan florürleri barındırıyor. Bir başka özelliği ise kalsiyum ve magnezyum tuzlarının oranının yüksekliği idi. Bu ise yorgun insanların yüzlerine sürdükleri zaman neden ferahladıklarını izah ediyordu. Bir başka araştırmada Zemzem suyunun mayalama özelliğinin de bulunduğu ortaya çıktı. Alman kimyacılar, Zemzem`in normal bir su ile karıştırıldığında baskın gelip bütününü Zemzem özelliğine çevirdiğini belirtiyorlar. Zemzem suyu, binlerce yıldan beri çöl sıcaklarında kurumadan ve yosun tutmadan bugüne nasıl geldi? Her yıl milyonlarca hacının içtiği bu suyu diğer sulardan farklı kılan şey nedir?
Bu konuda Alman ve Japon bilim adamların tespitleri şöyledir;
Ezan okunduğunda berraklaşan su, çan sesi geldiğinde kararıyor.
Alman ve Japon bilim adamların tespitlerine göre Zemzem ezan okunduğunda berraklaşıyor, çan çaldığında ise kararıyor.
Uzun yıllardır zemzem suyu ve kristalleri üzerinde araştırma yürüten bilim adamları kaynağın sırlarını çözdü. Ren Nehri`nin suyundan içen kişinin enerjisinin azaldığını belirleyen Alman bilim adamı Dr. Knut Pfeiffer, sular üzerine araştırma yaparken bir şekilde bir miktar zemzem bulur ve içer, 35 dakika sonra da rahatladığını hisseder.
Zemzem bir kova suyu temizliyor
Araştırmasını derinleştiren Alman bilim adamı Dr. Pfeiffer, şaşırtıcı bir gerçekle karşılaşır. Zemzemin mayalama özelliği bulunduğunu, bir bardağının bir kova şebeke suyunu temizlediğini, bu özelliğiyle bile enerji ve şifa kaynağı olduğunu tespit eder. Dr. Pfeiffer, "Su her şart atlında değişmiyor ama değiştiriyor. Çok acayip bir deney yaptım. Bir damla zemzem suyuna yüz damla normal su karıştırdım. Sonuçta gördüm ki suyun hepsi zemzeme dönüşmüş. Sonra bir damla zemzeme bin damla normal su karıştırdım. Ve yine gördüm ki hepsi zemzeme dönüşmüş. Bunun sebebi nedir, neden? Zemzem`de öyle bir enerji var ki başkasını değiştirir ama kendi değişmez." diyor.
Ezan sesiyle parlıyor, çan sesiyle kararıyor
Zemzem kristallerini mikroskop ortamında inceleyen Japon bilim adamı Dr. Masura Emot , suyun moleküler (kristal) düzeninin değişen frekanslara göre farklılaştığını görür. Zemzem kristallerinin çan sesinde karardığını Kur`an-ı Kerim ve ezan sesinde ise parlaklaştığını fark eder. İncelemede her bir kristalin, Kâbe-i muazzamaya benzeyen bir doku oluşturduğu, zemzemin çan sesinde kristallerinin karardığını, Kur`an-ı Kerim ve ezan sesinde ise parlaklaştığını ve netleştiği tespit edildi.
Zemzem üzerine kaleme aldığı kitabı Japonya`da en çok satanlar arasına giren Dr. Emoto`ya göre zemzem, fiziksel ve kimyasal özellikleri bakımından yeryüzündeki bütün sulardan farklı. Dr. Emoto, "Zemzem, çevresinde cereyan eden bütün değişimleri hafızasına alıyor. Yapısı çok farklı. Bu, onu dünyadaki diğer elementlerin efendisi yapıyor. Müslümanların niçin hastaları tedavi etmek ümediyle Kur`an-ı Kerim`den sûreler okunup, suya üflediğini daha iyi anlıyorum" ifadesini kullanıyor. 



Anahtar Kelimeler: ZEMZEM?İN MÜCİZESİ
  • BIST 100

    9563,02%-1,21
  • DOLAR

    32,45% 0,21
  • EURO

    34,59% 0,30
  • GRAM ALTIN

    2478,03% -0,19
  • Ç. ALTIN

    4152,04% 1,62

Egazete


  • Salı 18.2 ° / 4.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 21 ° / 7.1 ° Güneşli
  • Perşembe 20 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

16.04.2024

  • İMSAK 03:52
  • GÜNEŞ 05:22
  • ÖĞLE 12:13
  • İKİNDİ 15:55
  • AKŞAM 18:54
  • YATSI 20:17