YÜKSEK OKUL İNŞAATI HIZLA DEVAM EDİYOR

YÜKSEK OKUL İNŞAATI HIZLA DEVAM EDİYOR

Abdülbari Goozal Farkı Kendisini Gösterdi

YÜKSEKOKUL FAKÜLTEYE DÖNÜŞTÜRÜLMELİ
Haber: NEZİR ÇELİK
Çok kereler yazdık ve söyledik, Doğubayazıt Yüksek Okulunun açılması isteniyorsa, Ağrı’da hamaset yapacağınıza, bir heyet oluşturun, yapması için Bakü’ye gidip Sayın Abdulbari Gozal’dan talep edin, o mutlaka gereğini yapar. ve neticesinde de etkili ve yetkililerin oluşturduğu heyet Abdulbari Beyle görüşmeleri sonucu Doğubayazıtlıların hayalini kurduğu Yüksekokulun yapım sözü alındı.
Yüksekokulun isminin Ahmede Xani olarak verilmesini de isteyen Ünlü iş adamı Abdülbari Goozal okul inşaatının da çok hızlı bir şekilde yapılmasını da istiyor.
Yapılan inşaatın denetiminden sorumlu olan Mahmut Okçu, “Sayın Abdulbari Goozal’ın verdiği talimatta okul inşaatının kaliteli ürünlerden yapılması ve kısa sürede tamamlanmasını istediğini bize söylemiştir” dedi.
Mahmut Okçu” Yaptığımız okulun bütün malzemelerini birinci sınıf malzemeler olarak kullanıyoruz ve alt yapısını öyle yapıyoruz ki okul bittiğinde çevresinin bir daha bozulmasına ve köstebek yuvasına dönmemesine mahal vermemek için doğalgaz, su, elektrik ve atık su sorunlarının olmaması için de örnek bir yer yapmış olacağız. Şuan itibari ile 90’a yakın kalıp ile demirci ustası aralıksız sürekli çalışıyor. İdari Bina ve Kapalı Spor Salonunun kaba yapısı ve iate duvarı bitmiş, çelik çatı kapmama işlemleri başlanmıştır. Yaz ve sonbaharda hazırlanacak bir program dâhilinde hiç ara verilmeden çalışmalar inşaat bitinceye kadar devam edecek ve bu yıl eğitim kurumlarının açılışına yetiştirmeye çalışacağız.” dedi. 
YÜKSEKOKUL FAKÜLTEYE DÖNÜŞTÜRÜLMELİ
Doğubayazıt Yüksekokulunun temeli atıldıktan sonra gündeme gelen Fakülteye dönüştürülme projesi halen netlik kazanmadı.
Başlangıçta Yüksek Okul olarak projelendirilen, daha sonra rektör Prof. İrfan Aslan’ın “Doğubayazıt’a Fakülte kurulacak” şeklindeki açıklamasının ardından, Abdulbari Bey de, yüksekokul inşaatını fakülte konseptine göre devam ettirme kararı almıştı. Ancak aradan yedi ay gibi bir zaman geçtiği halde Fakülte konusunda henüz bir ilerleme yok.
Edinilen bilgilere göre İlçelerde Fakülte Kurulmasının bir takım kurallara bağlı olması sebebiyle gecikmenin meydana geldiği ifade ediliyor. O nedenle bu konudaki engellerin aşılması için Rektör İrfan Aslan’ın YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’yı Doğubayazıt’a davet ederek ilçenin fiili durumunu yerinde göstermek istediği anlaşıldı.
YÖK Başkanı Çetinsaya’yı, sırf Doğubayazıt’ın konumunu göstermek için davet ettiğini ifade eden Aslan, “takdir edersiniz ki ilçelerde fakülte kurulmasının bazı kıstasları vardır. Bunların en önemlisi kurulacak fakültenin üniversiteye olan uzaklığıdır. Onun dışında ilçenin gelişmişlik seviyesi, nüfus yoğunluğu gibi kriterler de önemli birer etkendir. O bakımdan Sayın Başkan’a Doğubayazıt’ı bizzat göstermek istiyorum, o vakit işler daha kolaylaşır ” dedi.
Prof. Aslan “ ben de görüyorum ki gerçekten Doğubayazıt, hizmet noktasında hak ettiği yerde değildir. İlçe her yönüyle ihmal edilmiştir ve ben de bunun farkındayım. Üniversite olarak bize düşen ne varsa Doğubayazıt için yapmaya gayret edeceğim. YÖK Başkanı’nın Doğubayazıt’ı ziyaretinden sonra Fakülte için gerekli kararları alıp YÖK’e göndereceğiz. Çünkü Doğubayazıt bunu hak ediyor” diye konuştu.
Rektör Aslan, Doğubayazıt Yüksek Okulunun fiilen faaliyette bulunduğunu, Ağrı’daki üniversite kampusu içinde eğitim ve öğretimin devam ettiğini, halen okul bünyesinde 300 dolayında öğrenci olduğunu da sözlerine ekledi. 


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Salı 24.3 ° / 9.9 ° Güneşli

Ağrı

28.04.2024

  • İMSAK 03:31
  • GÜNEŞ 05:05
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:06
  • YATSI 20:34