Yazar-Şair Sait ÖZDEN´nin ´´ Uyuma oku!´´ adlı çalışması olan Fanzinin ilk sayısı çıktı.

Yazar-Şair Sait ÖZDEN´nin ´´ Uyuma oku!´´ adlı çalışması olan Fanzinin ilk sayısı çıktı.

Göknur ORAL´ın Kaleminden

Göknur ORAL´ın Kaleminden

Ağrı´da yeni bir fanzin silsilesinin ilkiyle karşı karşıyayız.

Ve fanzini kısaca tanımlamak gerekirse; Finansal kaynaklardan ve hiyerarşik yapılardan uzak alternatif bir basılı materyeldir. Fanzinin özgür ruhlu yazıları barındırması ile Yazar-Şair Sait ÖZDEN´nin teklifine duyarsız kalmam ,benim açımdan mümkün değildi.

Samimiyetine her daim inandığım meslektaşımın ,okuma yüzdesinin az olduğu ilimizde böyle bir adım atması taktire şayan. Gerçi baskın kültür gereği kimimizin duymadığı, kimimizin duyup üzerinde kafa yormadığı, bazılarımızın ise yaşam biçimi olarak kabul ettiği ?fanzin´(fanatic ve magazine ) üzerine bir başlangıcın ´´ uyuma oku ´´ ile can bulacağını, daha ilk baskıda sezdim.

Çünkü kağıt üzerine sadece kelimeleri, çizgileri değil, hepsinden öte samimiyeti yansıtıyor. Bir şeyler yapmış olmak için değil, yapmak istediğinden okunası.Kapağı bile düşünmeye ve düşündürülmeye aralıyor. Sadece ?Ne yazıldı?? diye sormuyor.

Hepimizde biliyoruz ki , Fransız Heykeltıraş Auguste Rodin´in, 1900´lü yıllarda yaptığı ve şu an Rodin Müzesinde bulunan Düşünen Adam heykeli, tüm dünyada felsefi düşünmenin simgesi haline gelmiştir.Yani ´´Uyuma Oku !´´ okuyucularını ,çizgi çizgi haberci olan bilinç altına sürüklüyor. Satırlardaki mistik eserlerin yadigar oluşuna geçmeden söz , Yazar-Şair Sait ÖZDEN´de... Fanzini çıkarmanın nedeni neydi ?

 Türkiye genelinde hemen hemen her il de bir fanzin çıkıyor. Bizler de Ağrı´da bir fanzin çıkartmak ve fanzin kültürünü oluşturmak istedik.

 Ağrı´da yeni bir oluşum olduğu için ilk sayı itibariyle iyi bir okuyucu kitlesi var diyemeyiz. Zamanla tanıtım yapılarak daha iyi noktaya geleceğine inanıyorum Ağrı´da fanzinin okunacağını düşündün mü ? Ağrı ´da şimdilik sadece yakın çevrem fanzini biliyor .

Sosyal medya üzerin de daha çok kişiye ulaşmaya çalışıyoruz .Ağrı´da fanzin ve dergi okuma oranı tanıtımlar yapıldığı taktirde artacaktır. Halen de Ağrı´da okunacağını umut ediyorum Şuan ilk sayı çıktı ve fanzinde nasıl bir başarı elde edildi ? ilk sayı ile birlikte güzel tepkiler aldık. Bir çok ile de fanzini gönderdik.Türkiye´de tanınan bazı yazar ve şairler eserleriyle bize destek olacaklarını söylediler. İlerleyen zaman da daha iyi olacağına inanıyorum.

Fanzindeki yazar kadrosu değişebilir mi ? Fanzin de yer alan yazarlar devamlı değişebilir ,farklı tatlar ve aromalar bizlere her zaman gerekli. Yazı ayırmaksızın her eser sahibine kapımız açık. Fanzin de daha çok nelerin yazılmasına dikkat ettiniz ?

 Her türlü yazıya açığız.Yazı gözetmeksizin gelen yazıları yayınlıyoruz . Yalnız eserler de bir kurumu bir kişiyi hedef almamalı bu tür yazılar biraz sakıncalı. Peki Fanzinin devamı gelecek mi ? Fanzinin devamı, şartlar ve nefesimiz yettikçe gelecek .

Yazar-Şair Sait ÖZDEN son sözlerinin ´´ nefesimiz yettikçe´´diye bitirmesi beni duygulandırdı. Sanırım okumaya ,okumanın teşvikine fazlasıyla göndermeydi bu nefes?

Zamanı hangimiz cezalandırmak istemeyiz ki! Kimi zaman geleceğimizi büründürürüz karanlığımıza. Geçmişin yolculuklarında, anı yakalamış olsak paramparça olacak mektupları buluruz. Oysa nefes, hep yeni bir umuttu.

Okumayarak aydınlanacağını düşünen bir toplumu istememek ,en tabi hakkımız. Düşünen bir beyinle kalbe yakınlaşmak kolay değil ,ama zorda değildir.Biz yazarlar gitmelerden ziyade, kalmaların arifesini yaşarız, ta ki kendimizi geleceğe bırakana kadar.

 O gelecekte kapağını kapatıyor. Demem şu ki; Metinleri ya da çizimleri birbirinden ayıramam. Her beğeni görecedir nihayetinde. Sırf bu yüzden edinin, karıştırın, Yere atmayın ama. Samimiyet yerlerde olmamalı.

Ve evet sözü çok dolandırmadan ,nadide edebiyat severlerle bu projede olduğum ve alçak gönüllükle röportaj için bana zaman ayırdığı için kendisine teşekkür ederim.

Göknur ORAL Uyuma Oku Fanzinine katkıda bulunanlar; Yasin GÜLTEKİN Selman KUL Mahmut YILDIRIM Servan ERDİNÇ Çağın ÖZBİLGİ Kurtuluş BASTİMAR Mustafa IŞIK İhsan BARAN SAİT ÖZDEN Ve bendeniz?

 



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01

Egazete


  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

25.04.2024

  • İMSAK 03:36
  • GÜNEŞ 05:09
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:30