YAPTIĞI KEYFİ UYGULAMALARLA GÜNDEMDE OLMAYI BAŞARAN FUAT TUNA?

YAPTIĞI KEYFİ UYGULAMALARLA GÜNDEMDE OLMAYI BAŞARAN FUAT TUNA?

DOĞUBAYAZIT´IN İLAN ALAN GAZETELERİN HAK VE HUKUKUNUN İHLAL EDEN AĞRI KHB MALİ HİZMETLER BAŞKANI ÇOKTAN ÇOK DEĞERLİ, O DENLİ MUHTEREM FUAT TUNA NEREYE KOŞUYOR?...

BU YASAL OLMAYAN KEYFİ UYGULAMALARA KURUM GENEL SEKRETERİ HASAN DEMİR NEDEN SEYİRCİ KALIYOR?... 

Unutulmamalıdır ki,Keyfi yönetimlerle kervanlar yürümez, en sonda tökezler. Öylesine çöl kumana gömülür ki, bir kurtarıcı arar durur?ama bulamaz!...

Ağrı Kamu Hastaneler Birliğinin kuruluşundan bugüne kadar, yapılagelen Mali uygulama sistemini indi görüş ve düşüncelerine göre dizayn ederek, İlçe Hastanelerinin mali konulardaki yetkilerini by-pas edip, Merkezi mali sistemi oluşturmak suretiyle ilçe gazetelerinin ilan haklarını ihlal etmesinin yanı sıra gerek il esnafını ve gerekse ilçe esnafının ihalelerden yararlanmamasını sağlayan Mali Hizmetler Başkanı, çoktan çok değerli, o denli muhterem Bay Fuat Tuna´nın hiçbir yasal dayanağı olamayan, keyfi uygulamalarından söz edeceğiz.

1-Satın alımlarından doğrudan temim etme miktarı 2015 yılında 17.600Tl´eydi. (2016 yılında bu rakam değişmiştir.) Biz örneğimizi 2015 rakamına göre yapacağız.

Mali Hizmetler Başkanı Bay Tuna göreve gelmeden önce Bu doğrudan temin etme miktarını gerek il ve gerekse ilçe Hastaneleri rahatlıkla kullanıyorlardı.

Ama Bay Tuna, iş başına gelince bu miktarın kullanılmasına da tırpan çekti.

Bu rakam ilçeler için 4.000 tl İl için 5.000 tl ile sınırlandırdı.

Bu rakamlar üstünde doğrudan temin ile satın alma rakam talebi ancak Hastaneler yetkileri tarafından Genel Sekreterliğe iletilecek.

Bay Fut Tuna buna okey verirse, bu olgu gerçekleştirecektir.

Bu uygulama 1944 ikinci dünya savaşı yıllarında memlekette her şeyin vesikaya bağlamasına benzemektedir!...

Bay Tuna´nın keyfi istediği zaman bu vesikayı verir. Keyfi istemezse Talep yazısını Sümen altı yapar?

Bu rakam tırpanlanması Devlet hastanelerini çok ciddi sıkıtlara sokmaktadır.

Rakamın ufaklığından hedeflenen mal ve hizmet laiki ile alınmadığı için hastaneler halka SAĞLIK hizmeti vermede kadük kalmakta; buda vatandaşları büyük çapta tedirgin etmektedir.

Ayrıca esnaf bu küçük rakamlardan elde edecek gelir onların dişinin kovuğunu dolduracak nitelikte değildir. Dolayısıyla esnafta uygulamada azami rahatsızdır. Anlayacağınız Bay Tuna kaş yaparken göz çıkartıyor.

İŞTE BAY TUNA´NIN SEKTER HİZMET ANLAYIŞI(!)?

2-Mali Hizmetler Başkanı İhaleleri neden merkezi sistemle yapmaktadır? Bunun altında yatan neden nedir?

Bir kerre Ağrı´da yapılan ihalelerin rakamsal boyutu çok yüksek olduğu için il ve ilçelerdeki esnafların ?iş bitirme? düşük olduğundan bu ihalelere katılma olanağı yoktur.

GÖRÜLÜYORKİ MALİ HİZMETLER BAŞKANI ÇOKTAN ÇOK DEĞERLİ,O DENLİ MUHTEREM BAY FUAT TUNA,AĞRI VE İLÇELERİNDEKİ ESNAFLARIN BU SEKTÖRDE EKMEK YEMELERİNİ ÖNLEMEKTEDİR.TABİR CAİZSE AĞRI´NIN NİMETLERİNDEN HİÇ AĞRI´LI YARARLANMIYOR.

YARALANSA DAHİ DEVEDEN KULAK MİSALI TÜRÜNDEN?ODA XALO HATIRIN KALMASIN?UFAK TEFEK DOĞRUDAN TEMİN SURETİYLE SATIN ALIMLARDAN(!)?

Peki bu işin kaymağını kimler  yiyor?

(yanıtı gelecek hafta gazetemizde. Bizi takip etmeye devam edin´?)

3- Buradan Ağrı Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Sayın Dr.Hasan Demir´e sesleniyoruz.

Sayın Genel Sekreter tüm yukarıda arz ettiğimiz somut gerçekler kurum Amiri olarak sizin olurunuzla gerçekleşiyor.

Defalarca size hem şifaen  hem de yazılı müracaatta bulunduk.

Hani Doğubayazıt Kültür ve sanat abidesi İsmet Öztürk´ün bir dörtlüğü var.

Üstat diyorki:

?Gittim Belediye ye söyledim derdimi
Birde yazı ile dilekçe verdim
Bütün olayları önüne serdim 
Halden bilmeyenlerin haline vay vay!?

Biz üstadın dediği gibi derdimiz anlattık. Ama nafile ?aynı tas,aynı hamam!..? Bay fuat Tuna bildiğini okudu. Sizde bile bile yades dediniz!

Unutulmamalıdır ki,Keyfi yönetimlerle kervanlar yürümez, en sonda tökezler. Öylesine çöl kumana gömülür ki, bir kurtarıcı arar durur?ama bulamaz!...

Sayın Dr.Hasan Demir siz tecrübeli bir yöneticisiniz, hak ve hukuku bilirsiniz. O halde Bay Fuat Tuna´nın indi görüş ve düşüncelerinden serd olan uygulamalara derhal son verdirerek ismi ile müsamaha olan hakkın tecellisini yerine getirerek yücelin! Yücelin ki, adınız

Adil  icraatlarınızla anılsın!

Sizde en kısa zamanda bunu bekliyoruz!

Sütunumuz yanıtınız için sizlere açıktır.



Serkan Dilipak
12.04.2016 16:15:18
Adam doğru yapıyo Devletin Malı Deniz dimi Ağrı devlet Doğubayazıt Devlet keza tüm ilçelerdeki hastaneler borç batağında sizin umrunuzda mı. Siz İhale İlanından 4 bin 5 bin lira gibi uçuk rakanlarda para alacaksınız diye milleti karalamaya çalışmayın. Siz ilk önce devlete verdiğiniz vergi miktarını açıklayın Vergi vermezsiniz, elektrik kaçak,mazot kaçak, sigara kaçak, Sağlık Yeşilkart Sonra devleti yolmaya kalkışın kusura bakmayın beyler Yemezler . Helal Olsun Mali Başkana

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Egazete


  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

20.04.2024

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:23