YAĞCILARDAN İNECEK VAR?

YAĞCILARDAN İNECEK VAR?

Toplumumuzun yapısında eleştirileri, tenkitleri kabul etmek olmayınca yağcılar da bulunmaz kaftan oluyor?

Çok uzun bir süredir siyasetle yatıyor, siyasetle kalkıyoruz. Öyleki içimiz dışımız siyaset oldu. Bereket versinki seçim bitti. Bu konunun bilinen yüzü. Esas konuya geçelim.

Şöyle geçmişe bir arşiv taraması yaptım.

Sevgili okuyucular inanın ki, gelmiş, geçmiş siyasetçilere yağcılık yapanları konu alan söz konusu haberde öylesine YAĞCI VE YIKAMACI öyküler varki, sizler bile inanamayacaksınız.

Gerek siyasette, gerek bürokraside liderlerin etrafında sürekli yağcılar, şakşakçılar olmuştur. Kendilerini şirin göstermek için bukalemun gibi kılıktan kılığa girerler.

Liderlerini mutlu edecek kelimeleri bir araya getirirler. Kendi menfaatleri için gülünç duruma düşerler. Ne alırım, ne koparırım zihniyeti ile hareket ederler. O kadar çok şaklabanlığa alışmışlar ki, liderleri yanlış da yapsa, bu yağcılar doğru olduğunu iddia ederler.

Bu yağcılar her zaman kendilerine piyasa bulmuşlardır. Dünya düzeni devam ettiği sürece de bunların yeri tazeliğini koruyacaktır. Liderlerin etrafında muhakkak birkaç yağcı, yardakçı bulacaksınız. Sözü fazla uzatmadan önceki gün internet sitelerinde karşılaştığım bir haberi sizlerle paylaşacağım.
Gelmiş, geçmiş siyasetçilere yağcılık yapanları konu alan söz konusu haberde ilginç öyküler var.

ALLAHA AŞKINA BAKARMISINIZ?...

?Başbakan Tayyip Erdoğan´a, ?peygamber? benzetmesinde bulunduğu için Meclis´in karışmasına neden olan ve bu sözleri nedeniyle AK Parti´den istifa ettirilen eski Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser´le birlikte gözler, Türk siyasi hayatına damga vuran diğer ?lider yağcılarına? çevrildi. İşte örneklerden bazıları:

Turgut Özal´ın danışmanı Erkal Zenger, ?Özal´ın en büyük yağcısı benim. Benim mesleğim yağcılıktır? demiş, sadrazam kılığına girerek saz çalmış, Bayburt gezisinde Özal´a hediye edilen deveyi Ankara´ya getirmişti.

Necmettin Erbakan´ın abdest alırken ibriğini tutanlar oldu.

Süleyman Demirel´in yurtiçi gezilerinde; otomobilinin yanında koşan, ünlü şapkasını tutan, alnında biriken terleri silen Ömer Bilgin´in çabaları karşılıksız kalmadı, önce TURBAN Genel Müdürü, sonra da Isparta Milletvekili oldu.

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Van´a yaptığı ilk yurtiçi ziyaretinde Başkale Belediye Başkanı Ejder Yağızer tarafından 23 bin gül yollara döküldü.

1999 genel seçimleri için milletvekili aday adayı Kıvanç Özel, uçak kiralayıp DYP Lideri Tansu Çiller´in yalısına havadan dikeni ayıklanmış gül ve kır çiçekleri attı; sonra da, ?Gülleri yalakalık için atmadım, atraksiyon yaptım? dedi.

DYP Milletvekili Esat Kıratlıoğlu, lideri Tansu Çiller´in kalkanıydı. ?Çiller´e laf söyleyecek olanlara göğsümü siper ederim? diyen milletvekili, Çiller tarafından ayağı kaydırılınca, ?Demek ki yanlış yapmışım? diyerek günah çıkardı.

Eski Genelkurmay Başkanlarından Doğan Güreş, DYP Milletvekili olunca, ?Çiller tak diye emir verir, şak diye yaparım? deyince ?TAK-ŞAK PAŞA? lakabı takılmıştı.

Başbakan Erdoğan´ın ismindeki harflerden yola çıkarak karakter tahlili yapan gazeteci Akif Beki, uzun süre Başbakanlık sözcülüğü yaptı. Başbakan Erdoğan´ın doğum gününde, ?Duygularım kabardı, patlayacağım, kabıma sığmıyorum? diye şiir yazanlar da oldu.

CHP Lideri Baykal´ın yapamadıklarını yapan, onu gölgesi gibi takip eden milletvekillerinden birine partililer, ?Junior Baykal? adını takmışlardı.

Recai Kutan namaz kılarken ayakkabılarının başında nöbet bekleyenler oldu.?
Liderlerin etrafındaki yağcıların hikayeleri böyle. Buna benzer nice öykülere bizde tanık olduk. Siyasetçilerimizin, kurum amirlerimizin etrafında pervane gibi dönen nice yağcılar gördük. Bunların kökü bir türlü gelmedi. Sevk ve icra birimi neredeyse yağcılar muhakkak yerlerini almışlardır. Bizimkilerin yapısında eleştirileri, tenkitleri kabul etmek olmayınca yağcılar da bulunmaz kaftan oluyor.

Siz beğenmediğiniz ya da yanlış olarak lanse ettiğiniz bir davranıştan dolayı birilerini eleştirirseniz, yağcılar hemen devreye girer, ?padişahım sen çok?. Tamam çok yaşasın da bırakın yanlışlarını, hatalarını görsün.

Sizin yanlış yönlendirmelerinizden dolayı bunlar hatalarını ayıklamazsa memleket adam olmaz. Somut bir şeyler ortaya çıksın ki, hep beraber nakarat halinde ?padişahım sen çok yaşa? diyebilelim.
 

 

 



Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Egazete


  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54