Velilerden Kaymakama Tepki

Velilerden Kaymakama Tepki

Veliler Doğubayazıt Kaymakamlığına Akın Etti

Veliler Doğubayazıt Kaymakamlığına Akın Etti


Atamalar yapılmayınca öğrenci ve veliler tepki gösterdi


Haber: AHMET TUNÇ


        Doğubayazıt?ta öğretmen açığı olan okullara ücretli öğretmen atamaları yapılmayınca öğrenci ve veliler tepki gösterdi.


        Doğubayazıt?ta eğitim öğretim sancılı başladı. ılçe merkezinde öğretmen açığının olması nedeniyle ücretli  çalışan öğretmenler Kaymakam Nurettin Dayan, tarafından atanmayınca  öğrenci velilerini isyan ettirdi.


        Doğubayazıt  Kaymakamı Nurettin Dayan la görüşmek isteyen öğrenci velileri, kaymakam Dayan a tepki göstererek ücretli öğretmenlerin atanmalarını  talep ettiler. Öğrenci velileri öğretmenlerin Doğubayazıt`lı olmalarından kaynaklı atanmadıklarını iddia ettiler.


        Doğubayazıt kaymakamı Nurettin Dayan la görüşme talebinde bulunan öğrenci velileri, kaymakamlık bahçesinde bir araya geldi.


VELıLER ÖğRETMEN ATAMALARINA ıSYAN ETTı


        150 öğretmen açığı olduğu belirtilen Doğubayazıt?ta gönüllü ders veren bazı sınıf öğretmenleri ve 4 yıllık öğretmen adayları, ücretli atanmayı beklerken atanmayınca sınıflar boş kaldı.


        Doğubayazıt kaymakamı Nurettin Dayan a tepki gösteren öğrenci velileri beş yüze yakın imza topladıklarını Milli Eğitim Bakanlığı na, BıMER ve Ağrı Valiliğine şikayette bulunacaklarını söylediler.


        Ağrı ıl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, "ıki haftadır ücretli öğretmen listesi Doğubayazıt Kaymakamlığı na gönderildi. Konuyu sayın valimize aktardık, sayın valimiz en kısa sürede çözüm sağlayacaktır" dedi.


KAYMAKAMLA GÖRÜşTÜLER


        Yaklaşık 50 velinin toplu halde yürüyüşüne izin verilmedi. Bunun üzerine grup içinden öğrenci velisi temsilcileri Doğubayazıt Kaymakamı Nurettin Dayan ile görüşerek taleplerini ilettiler.


ÖğRETMENLER CEZALANDIRILIYOR


        Yaklaşık beş dakika süren görüşmenin ardından kaymakamlık önünde açıklama yapan öğrenci velileri, Kaymakam Dayan ın öğretmenlerin Doğubayazıt lı olduğu ve  güvenlik sorguları yapılarak ücretli atanacaklarını belirttiği  iddia edildi.  


        Görüşmenin olumlu geçmediğini ifade eden öğrenci velileri konuyu BıMER, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ağrı Valiliğine şikayet edeceklerini ifade ettiler.


ÖğRETMENLERıN BAşARISI ÖNEMLı


        Veliler okulların açılmasından bu yana ücretli atanacak öğretmenler çocuklarımıza gönüllü ders verdiler. Atanmalarının olmamasından dolayı şimdi çocuklarımıza ders verecek öğretmen yok. Ücretli atanacak öğretmenlerin çocuklarının başarısı konusunda büyük katkıları olduğunu belirten öğrenci velileri "hiç bir siyasi görüş belirtmeksizin öğretmenlerimizin çocuklarımızın yetiştirilmesindeki  başarısına değinmeliyiz.  Bunda öğretmenlerimizin büyük payı olduğunu düşünüyoruz.Hangi nedenle olursa olsun  öğretmenlerin bir an önce atanmalarını istiyoruz. Sınıflar şu an anda boş"dediler.


BUNUN SONU NEREYE VARACAK


        Bir çocuğun yaşamını etkileyen en önemli unsurların başında ilköğretim öğretmeni olduğunu belirten veliler, "şu anda çok huzursuzuz. Her fikri bağdaşmayan öğretmen atanmayacak alınmayacaksa bunun sonu nereye varacak, diye konuştu.


        Öğretmenlerin çoğunun KPSS  sınavına girdiğini ifade eden veliler  Milli Eğitim Bakanlığınca atanması beklenen öğretmenlerdir dedi.


ÇOCUKLARIN PSıKOLOJıSı BOZULDU


        Atama tartışmalarının ardından çocuklarının psikolojilerinin bozulduğunu belirten veliler "çocuklarının   eğitimi için ücretli öğretmenlerin atanması gerektiğini belirttiler. Bize çok geçerli bir neden söylesinler. Ama biz bu söylenenleri tatmin edici bulmuyoruz" dediler.AHMET TUNÇ










KAYMAKAM GÖRSEL MEDYADA


Doğubayazıt Kaymakamı Bugünkü Sabah ve Pusula Gazetelerinde Haber Konusu Oldu




Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Egazete


  • Cumartesi 15 ° / 2.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 14.3 ° / 4.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 14.2 ° / 5 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

04.05.2024

  • İMSAK 03:20
  • GÜNEŞ 04:58
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 16:00
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:42