VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI?

VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI?

Kafkaslı ailesi Başsağlığı diliyoruz?

HABER VE YORUM:FIRAT BEYAZIT ÇELİK

     Toprak artık renk değiştirmiş, kara toprak kahveregine dönüşmüş. Biz sevdiklerimizi toprağa gömerken, arkamızı dönüp gidiyoruz, sanki onların yanına dönmüyecek gibi.

Biraz ağlar, biraz sızlarız, gün geçer her şeyi unuturuz. Sonra bizlerde unutulanlar sayfasına giriyoruz, etrafımızda yağcılar, bizi baş tacı edenler, bize baba, yada ne bileyim ana, diyenler dar günümüzde hastane kapısında bekler ve arar dururuz.Zordur insanı insanca anlamak. Demem odur ki,insansak insanca bir,birimize kenetlenelim,tıp kı, Kafkaslı ailesi gibi.  

    Sevgili ağabeyim, Oğuz Kafkaslı, Oktay Kafkaslı, Çocukluk arkadaşım Turgay Kafkaslı, Sevgili kardeşlerim Tülay ve Tunay Kafkaslı´nın

annen anneleri Sakine Kafkaslı geçtiğimiz günlerde hayata veda etti.

        Türkan Kafkaslı  teyzemizin annesi Sakine Kafkaslı bir kaç aydan beri, İzmit´te bir hastanede müşade altında tutuluyordu.Sonunda yoruldu,hayata gözlerini yummdu ve bizden ayrıldı.Mekanı cennet olsun.

        İzmit-Gebze güzergahında bir çok insanını katılımı ile biz cenazeyi Gebze aile kabristanında kaldırdık.

        Türkan teyzemizin annesi Sakine anneannemizi ebedi istirahtgahına yollarken bir çok Kafkaslı´ların dostları yanlarındaydı.

           Yaşı ne olursa olsun,o bir anaydı,bir candı,cana can katandı.Sevgili arkadaşım Turgay Kafkaslı onu bana anlatırken bazen göz yaşlarına hakim olamıyordu.Turgay´ın küçük bir oğlu var,Allah bağışlasın çok tatlı ve minik, ve hatta benim adamımdır, demiş ki, baba anne,anneye bir şey olsa ben çok üzülürüm,Turgay,Fırat ben şimdi Arda´ya ne diyeceğim.?..diye hayıfleniyordu.

         Oğuz Kafkaslı abimiz gelen misafirlere hitaben bir teşekkür konuşması yaptı,konuşmasında gözleri doldu,kelimeler boğazında düğümlenip,durdu.

         Türkan teyze ayakta zor duruyordu,dedim ya! yaş önemli değil,ölüm kapıya dayandığında insan acaip oluyor,neticede Türkan Kafkaslı teyzemiz annesini kayıbetmişti,onun acısı onun içini kemiriyordu.

           Türkan teyzenin gelinleri, Arzu, Zeynep, Aynur, Canan seferber oldular Gelen misafirlere hizmetten kusur etmediler.

       Ve keza Türkan teyzenin torunlarıda yanı başındaydılar.

       Burak, Şafak, Altan, Berrak, Aysun, Arda, Seda, Selim.

        Oğuz Kafkaslı, Oktay  Kafkaslı, Turgay Kafkaslı, Tülay Kafkaslı, Tunay Kafkaslı anne anneleri için ne gerekiyorsa yaptılar.Koca Gemze ve İzmit´ten gelen misafirlerini yüzlerinin akı ile uğurladılar.

      İzmit Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran´da bu acılı günde Kafkaslı ailesini yalınız bırakmamış ve hep yanlarında oldu.

          Tülay Kafkaslı kardeşim çok iyi iki evlat yetiştirmiş,Burak Üniversiteyi bu yıl bitiriyor,Üniversiteyi bitirirken sevgiden,saygıdan benide bitiriyor.Şöyle bir mezara baktı,toprağa baktı,çok güzel bir kelamda bulundu:

          "Fırat dayı hepimiz dünyaya gelmişiz ve gitmesini de bilmemiz gerek.Mal-mülk,kalp kırmalar,savaşlar,çıkarlar söz konusu olmasa gerek.İnsanca bir,birimize sarılmak lazım,gelende belli,gidende.Sonunda bu çukura gömüleceğiz".Ne diyeyim "hay ağzına sağlık yeğenim Burak´ım.."

       Oğuz abiye,Oktay abiye,Kardeşlerim Tülay ve Tunay´ya sordum,? "ne dememi yazmamı istersiniz?. Ortak olgu şu oldu?:

      "Bu acılı günümüzde bizleri yalınız bırakmayan,gerek cenazeye gelerek,gerek telefonla acımızı paylaşan tüm dost,akraba,hemşerilerimize ve ayrıca sen her zaman aramızdasın,sen canımız,ciğerimiz,kardeşimiz,ailemizin bir parçasısın, bu gibi günlerde, her kese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.Sağ olun, var olun."

        Bizde Doğubayazıt Gazetesi yönetimi olarak Kafkaslı ailesine başsağlığı diler,Sakine anamızın mekanı cennet olsun..

         RAHME XUDE SERTEBE PİRKAME...



Anahtar Kelimeler: VEFAT BAŞSAĞLIĞI
  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,60% 0,39
  • EURO

    34,81% 0,24
  • GRAM ALTIN

    2506,22% 0,89
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Egazete


  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21