VARLIKLARIN HAYAT SEBEBI HZ. MUHAMMED (S.A.V.)

VARLIKLARIN HAYAT SEBEBI HZ. MUHAMMED (S.A.V.)

SEYİTHAN KAYA yazıyor

Xuda çekır insu cın u erşu felek
Peyakır Burak Refref u Melek
Da me esır, meğreb, éşa yek ji Qur’na belek
Jıbo xatiré Muhemmed hıskıryé meyé gelek
Varlıkların  hayat sebebi, yer yüzünün en büyük insani, beşeriyetin tek rehberi, peygamberler peygamberi , veliler önderı, Medinenın Şahinşahı Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Veselem kutlu doğumu ile alemler nurlandı.
Dünyamıza ve gönül tahtımıza  hoş geldin efendim.
                Bu vesile ile içinde bulunduğumuz kutlu doğum haftasının tüm insanlığın hidayetine vesile olmasını cenabı haktan niyaz ve temeni ediyorum.
                Bilindiği üzere her yıl kutlanan kutlu doğum haftasının amacı, peygamberler serverı iki cihan güneşi Hz. Muhammed Mustafa yi (S.A V)  insanlara daha iyi tanıtmaktır.
                Hz. Muhammed  (S.A.V.) için Peygamber âşıklarından Mevlana Cealeddin Rumi peygamber efendimizi şöyle tarif etmektedir. «0, Rebbülalemin’in tek sevgilisidir. Bütün vasıflarında tek ve eşsizdir. Cemalde, Kemalde, ilimde, irfanda, şefkatte. merhamette ve beşere nasip olan her halde...
                Yaratılmışların çekirdeği odur; her şey ondan var olmuştur. Rabbi zulcelalimiz ilk olarak onun nurunu kendi nurundan halk etmiştir. Ne kadar ilahi  fazilet ve kudsi meziyet varsa onda toplanmış ve o yüce sevgilisini in­sanlık alemine yegane mürşidi ve önder olarak göndermiştir..
                O Allah teala hazretlerinin azamet ve kibriyasından aldığı büyüklüğüle o kadar büyük ki, bilcümle büyükler, onun yanında küçüktür. Her yücelik ondan, her ululuk ondan, hürmet edilen her insanin şan ve şerefi ondandır.
Onun, lütufla baktığı gönüller de irfan çiçekleri açar onun nuruna pervane olanlar ruhuyla arşa uçar, onun elinden tuttuğu bahtiyarlar, insanlık içinden seçilerek gönüllere ışık tutarlar.
                Asırlardan beridir o büyük sevgilinin halu şanında nice ulu kişiler tarafından yüz binlerce eserlerde senalar yapılmış, övülmüş Kemalati Ahmedi den söz edilmiş… Fakat yinede onun hakikati halinden ancak güneşten zerre misali bir şey söylenebilmiştir desek yeridir.
                Bu bakımdan büyük şair Hasan Bin Sab it (R.A) «Hâşâ ki ben sözlerimle Hz. Muhammed! Öveyim, methedeyim ancak bahsetmekle sözlerimi değerlendirdim. Onu Huda ovmuş Kuran-i Kerim inde sena eylemiştir.»
                Büyük velilerden Abdulkerimi Ceyli bütün eserlerinde ben nerede ve ne zaman insani kâmilden söz açmışsam, o Hz. Muhammed dir. «0 varken bir başkasına insani KamiI diyemem» der.
 Evet, bütün eli kemal, Kemali ondan almışlardır. Onun nurunun girmediği gönüller boş, onun sevgisinden mahrum, kalpler karanlık onun nazarından; mahrum kalmış insanlar bedbahttır
                Bizler,    ümmeti Muhammed olmanın şerefiyle övünür, o ulu peygambere uymanın neşesiyle seviniriz. Yüce Rabbimizden en derin niyazımız bizi onun feyizli ve nurlu yolundan ayırmasın. Salâtımız onadır selamımız onadır.
Lı erdé naveteyi şirin Muhammed
Lı esmana da  nur Ahmet
Tu aleméra buyu rahmet
 Selatu u selam ser ruhé Muhammed.
SEYİTHAN KAYA
BAĞIMSIZ DENETÇİ
MALİ MÜŞAVİR
DOĞUBAYAZIT


Anahtar Kelimeler: SEYİTHAN KAYA yazıyor
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32