VALİ NURULLAH ÇAKIR`A YAZIK OLDU?

VALİ NURULLAH ÇAKIR`A YAZIK  OLDU?

VALİ NURULLAH ÇAKIR?IN ARDINDAN

FIRAT BEYAZIT YAZIYOR
Doğubayazıt eski Kaymakamı, bir zamanların İstanbul Vali Yardımcısı, Topkapı Müzeler Müdürü, Kastamonu valisi ve Rize Valiliğine atanan başarılı yönetici Nurullah Çakır ani bir anlamsız kararla merkeze alınmış.
Usta kafam basmıyor, Türkiye’de başarılı bir idareci neden terfi edeceğine, hep gerilere atılıyor. Nurullah Çakır’ın serecesine baktığınızda eksisini bulamasınız, ama artısı ile çok karşılaşırsınız.
Doğubayazıt’ta Kaymakamlık yaptığı zamanlar, Doğubayazıt bir deprem felaketi ile karşılaştı. Nurullah Çakır bir Kaymakam olarak değil, bir Doğubayazıt’lı olarak halkın içine girdi, yaralarına derman oldu, dışarda yaktıkları sobanın etrafında mağdurlar gibi ısındı makamını değil,soğuk ve çetin günlerde halkın yanında oldu, bütün engelleri aşarak, her kese yardımcı oldu, yoksul ve perişan halkımızın sofrasına, aş oldu, ekmek oldu.
Kısacası hala Doğubayazıt’lının kalbinde ki, yerini korumaktadır. Doğubayazıt’tan ayrılırken buruk bir sevinç bıraktı Doğubayazıt’lılarda. Abdullah Özbek gibi, İrfan Kenanoğlu gibi Doğubayazıt’ı ve Doğubayazıt’lıyı hiç ama, hiç unutmadı, İzin günlerinde Abdullah Özbek gibi gelip Doğubayazıt’ta bulundu, Doğubayazıt’lının derdine ortak oldu. O caf caflı zamanlarda makamında oturmadı, Doğubayazıt’lıların içine girdi, Sokak, sokak gezdi, mahalle mahalle, köy köy dolaştı halkın dertlerini dinledi ve dertlerine derman oldu.
Baran Güzel ve Fevzi Aras tarafında yaptırılan Ahmede Xani Üniversite’sini temel atma törenine gelerek Doğubayazıt’lılara büyük bir jest yaptı. Kimseye haber vermeden, ne korumasını aldı, ne de haber verdi, Doğubayazıt’lılar onu görünce etrafına toplandı, ve ona olan sevgilerini saygılarını gösterdiler.
İstanbul’da görev yaptığı zaman, BAY-DER’in gecelerine ve pikniklerine katıldı, Doğubayazıt’lıları hiç yalınız bırakmadı. Doğubayazıt’lılar da onu yalınız bırakmadılar, biz Doğubayazıt Gazetesi olarak hep onun yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.Çünkü onun başarılarına tanığız.
Nurullah Çakır gerçekten çok iyi bir idarecidir, Rize’de görev yaptığı sürece gerek Rize’li olan ve gerekse karadeniz’li olan dostlarımdan hep başarılarından söz eder dururlar. Yine söylüyorum mantığım almıyor, kaç yıldır Rize’de Valilik görevini başarı ile yapan sayın Çakır’ı neden merkeze aldılar?...
Dönemin Kültür ve Turizm Bakan’ı sayın Çakır’ın Kaymakamlık yaptığı turizm ilçesini ziyaret eder,onun turizm konusunda çok bilinçli ve başarılı olduğunu tesbit eder, hemen İstanbul Vali Yardımcılığına ve Topkapı Müze Müdürlüğüne atamasını yaptı. Şimdi ne oldu da, sayın Çakır Merkeze alındı?????....
Nurullah Çakır nereye gittiyse hep halkın içinde oldu, bir Vali olarak değil, halktan bir olarak davrandı, sokakta geçen yaşlı amcanın elini öptü, yaşlı ninenin derdini dinledi ve derdine derman oldu. Ben Valiyim demedi, sizin evladınızım dedi ve geçiştirdi.
Biz Abdullah Özbek’in çok sevdiği Valilik makamına gelmesini beklerken, Nurullah Çakır’ın merkeze alınması doğrusu, Doğubayazıt’lıya, Kastanbolu’luya, Rize’liye derin yaralar açmıştır.
Yetkililere diyeceğimiz şudur, Nurullah Çakır gibi başarılı bir mülki amirine yazık ediyorsunuz, topluma bu kadar güzel mal olmuş bir insana kıymayın lütfen, bırakın mesleğini ve işini icra etsin, onun gibileri yer yüzünde zor, gelir ve zor da bulunur.
Karar sizin. Takdir Yüce Rabbimin..



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,60% 0,39
  • EURO

    34,81% 0,24
  • GRAM ALTIN

    2506,22% 0,89
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Egazete


  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21