VALİ IŞIN: ?ÇOCUKLARIN İYİ EĞİTİM ALMASI İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ?

VALİ IŞIN: ?ÇOCUKLARIN İYİ EĞİTİM ALMASI İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ?

Ağrı Valisi Musa Işın, Yakınca köyünde konuştu

Ağrı Valisi Musa Işın, HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir´in köyü olan merkeze bağlı Yakınca köyündeki 8 derslikli köy okulunun temel atma törenine katıldı.

47 OKULUN İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Burada konuşan Ağrı Valisi Musa Işın "Bugün hayırlı bir iş için buradayız. Sekiz derslikli bir okulun temel atma töreninde hep beraber bulunduk ve biraz önce temel atma töreninde birlikte temelimizi attık. Allah hayırlı uğurlu etsin. İnşallah 15 Eylül´de okullar açıldığında bu okulun açılışını da o Gün yapacağız. Yüklenici firma gerekli özeni gösterecek. En güzel malzemeyi kullanacak. Denetimlerimizi çok güzel bir şekilde yapacağız." dedi.

Binanın kış şartlarına uygun, bölgenin şartlarına uygun olacağını anlatan Işın, şöyle konuştu: "Kaliteli malzeme kullanılacak. Çocuklarımız orada daha güzel bir eğitim alacak. Bizim 47 inşaatımız, milli eğitim alanında devam etmektedir. Bu sene okulların açılmasıyla beraber inşallah 35´ini ya da 36´sını hizmete açacağız. Eğitim alanında çok ciddi bir yatırımımız söz konusudur. Halihazırda 47 okulun inşaatı devam etmektedir. Bunlar lisedir, ortaokul ve ilkokuldur, imam hatiptir, mesleki liselerdir, kız meslek liseleridir, teknik liselerdir."

DERSLİK BAŞINA 25 ÖĞRENCİ

Ağrı´da çok muazzam bir eğitim seferberliği başladığını belirten Işın, sözlerine şöyle devam etti:

"Şu an derslik başına 29 öğrenci düşüyor. Bu okullarımız bittiği takdirde bu 23´e, 24´e düşecektir. Dolayısıyla Ağrı´nın fiziki manada eğitim ihtiyacı karşılanacaktır. Bize düşen çocuklarımızı iyi bir şekilde eğitmektir. Anne ve babalar olarak, halk olarak, vatandaş olarak çocukların iyi bir eğitim alması için gayret göstermek mecburiyetindeyiz. Bu çocukları kendileri için, gelecekleri için, kendimiz için geleceğe hazırlayacağız. Dolayısıyla çocuklar bizim için çok değerlidir, çok mukaddestir. Çocukların insanca yetişmeleri ve eğitim almaları için en güzel şekilde devlet olarak, siz ebeveynler, anneler ve babalar olarak her türlü fedakârlığı yapacaksınız ve yapıyorsunuz ve yapmak zorundayız."

ÇOCUKLARIN İYİ EĞİTİM ALMASI İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ

Çocukların iyi eğitim alması için gayret göstermek zorunda olduklarını söyleyen Işın, "Bu çocukları kendileri için, gelecekleri için, kendimiz için ve geleceğe matuf olarak hazırlayacağız. Dolayısıyla çocuklar bizim için çok değerlidir, çok mukaddestir, çok değerli varlıklardır. Bu çocukların insanca yetişmeleri ve eğitim almaları için en güzel şekilde biz devlet olarak, siz ebeveynler, anneler ve babalar olarak her türlü fedakarlığı yapacaksınız ve yapıyorsunuz, yapmak zorundayız." dedi.

AĞRI HUZURSUZ EDİLMEZSE AĞRI UÇAR, UÇAR

"Devlet yapıyor, iş veriyor, imkan veriyor, fakir fukarasına bakıyor" diyen Vali Işın, aç kalanların ihtiyacı olanların valiliğe gelmesini isteyerek "Gelsin beni görsün. ´Sağlık hizmetini alamıyorum´ diyen varsa, ´ilacımı alamıyorum´ diyen varsa gelsin beni görsün, sorumlusu benim. ´Çocuğum okula gidemiyor, üniversiteyi kazandı, okula gönderemiyorum´ diyen varsa gelsin sorumlusu benim. Kötü bir şey mi yapıyoruz? Bunlar yanlış şeyler mi? Hayır. Bunlar sizin için değil midir? Hepsi sizin için. Fakir fukaraya bakıyor muyuz, bakıyoruz. Dul kadınlarımıza maaş veriyoruz. Engelli kardeşlerimize bakım ücreti veriyoruz. Kendisine ayrıca ücret veriyoruz. Devlet bütün bunları yapıyor. Değerli kardeşlerim, bakın bizim sizlerden sadece bir isteğimiz var. Huzurumuz. Huzurumuzu bozana fırsat vermeyeceğiz. Ağrı´da, Ağrı için söylüyorum, ben buranın valisiyim. Eğer burası huzursuz edilmezse Ağrı olarak, burası çok kısa bir sürede uçar uçar. Devletimiz zengindir, güçlüdür Allah´a şükür. Her türlü yatırımı yaptık yapıyoruz. Şu anda burada devam eden yatırımların toplam miktarı 2 katrilyon 300 milyar TL´dir. Buna sosyal yardım dahil değil. Ama sizde lütfen aranıza sokulacak fitneye fırsat vermeyeceksiniz, vermeyeceğiz." Dedi. (AA)

/resimler/2016-5/5/1520472741890.jpg

/resimler/2016-5/5/1521552430749.jpg

/resimler/2016-5/5/1522405869124.jpg



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,23
  • EURO

    34,78% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2422,50% -0,41
  • Ç. ALTIN

    4003,65% -1,71

Egazete


  • Çarşamba 20.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli

Ağrı

24.04.2024

  • İMSAK 03:38
  • GÜNEŞ 05:10
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:28