ÜNİVERSİTEDE MEZUNİYET COŞKUSU

ÜNİVERSİTEDE MEZUNİYET COŞKUSU

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde 2100öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı. Öğrenciler, mezuniyet coşkularını keplerini havaya atarak kutladı.

Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenen 2013-2014 eğitim öğretim dönemi mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN, DAP Bölgesi Kalkınma İdare Başkanı Adnan DEMİR ile Bitlis Eren, Van Yüzüncü Yıl, Erzincan, Erzurum Teknik, Atatürk, Fırat, Hakkari, Iğdır, İnönü ve Tunceli Üniversitelerinin Rektör ve Rektör Yardımcıları, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.
Mezuniyet töreninde konuşan Prof. Dr. İrfan ASLAN, bu sene birçok bölümlerden ilk, bazı bölümlerden ikinci, bazı bölümlerden de üçüncü mezunlarını vermenin gururunu yaşadıklarını söyledi.Çok kısa sürede fiziki alanın büyük bir bölümünü tamamlamış olan üniversitenin geleceği noktaya en kısa sürede ulaşacağına olan inancım tam olduğunu belirten Prof. Dr. ASLAN, “Bütün amacımız, bu ülkenin her bir yerinden gelen siz değerli öğrenci kardeşlerimizi, Ağrı gibi sıcak bir şehirde, etnisitesi, dili, dini, ırkı, yaşam tarzı ve mezhebi ne olursa olsun bir çatı altında kardeşçe barış içerisinde barındırmaktır.Sizleri dünya teknolojisi ile tanıştırmak, en iyi şekilde eğitim vermek, bu ülke sathında değişik yerlerde ve konseptlerde ülkenin hizmetinde etkin ve faal bir şekilde çalışma beceresi ve başarısı katkısı sağlayarak yurdun değişik yerlerine gönderebilmek bizi mutlu edecektir. Ülkemizin değişik yerlerinde alacağınız görevde, bu üniversitede edinmiş olduğunuz misyonu pek fazlası ile ifa edeceğinizden şüphem yoktur. Asıl amaç, nerede olursanız olun bu ülkenin kalkınmasında, gelişmesinde ve dünya konseptinde bir yerlerde olmasında etkin rol oynamak, bu ülkenin birliğini beraberliğini kardeşçe, hiç birbirinizi ötekileştirmeden bağrınıza basmak, o insanların dertleri ile dertlenmek ve onları bir adım daha ileriye taşıyabilmektir. Mezun olan öğrenci kardeşlerimi kutlarken, hayat boyu başarı, sağlık ve huzur diliyorum” diye konuştu.
Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenen program, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile başladı. Mezuniyet töreninde fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarını dereceyle bitiren öğrenciler,İstanbul Çok Sesli Korolar Festivalinde Müzikalite dalında Türkiye birincisi olan öğrenciler ile Üniversite Sporları Federasyonunun yıl içinde düzenlediği çeşitli branşlardaki yarışlarda üniversiteyi temsil eden ve derece alan öğrenciler ve spor takımlarını çalıştıran antrenörler, Üniversite ve IC Vakfı tarafından ödüllendirildi.
Fakülteler bazında Meltem AVCI en yüksek not ortalamasıyla mezun olurken, Hülya UZUN ikinci, Duygu SERT ise üçüncü en iyi not ortalamasıyla mezun oldu. Yüksekokullar bazında Büşra KARADENİZ ilk sırada yer alırken, Hacer YİĞİT ile Melek SİNMİŞ ikinci, İlgi ÖZDEMİR ise üçüncü oldu. Meslek Yüksekokulları bazında ise Betül ERİM birinci olurken Yakup ÇAKIR ikinci, Fatma KILIÇ ise üçüncü olarak mezun oldu.
Öğrencilere Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve IC Vakfı adına ödüllerini Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir CEYLAN, Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sait KELEŞ, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami BATTAL, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas ÇAPOĞLU, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer YAYLALI, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı YILMAZ ile Cumhuriyet Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. İlyas DÖKMETAŞ’ın elinden aldı. Törende Prof. Dr. İrfan ASLAN, Üniversitede bilim, kültür, sanat ve spor alanlarında desteklerini esirgemeyen İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Dr. Meral DİNÇER’e plaket verdi.
Ödül töreninin ardından bu yıl mezuniyet heyecanı yaşayan öğrenciler büyük bir coşkuyla keplerini havaya atarak uzun bir eğitim sürecini başarıyla bitirmenin haklı gururunu yaşadı. Ailelerinin ve arkadaşlarının alkışları arasında mezun olan öğrenciler, müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.



  • BIST 100

    9563,02%-1,21
  • DOLAR

    32,45% 0,21
  • EURO

    34,59% 0,30
  • GRAM ALTIN

    2478,03% -0,19
  • Ç. ALTIN

    4152,04% 1,62

Egazete


  • Çarşamba 21 ° / 7.1 ° Güneşli
  • Perşembe 20 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

17.04.2024

  • İMSAK 03:50
  • GÜNEŞ 05:20
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:55
  • AKŞAM 18:55
  • YATSI 20:19