UFKA YOLCULUK HADİS YARIŞMASI

UFKA YOLCULUK HADİS YARIŞMASI

Yarışma Tanımı

Yarışma Tanımı

Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları H.1437 / M.2016 yılında Türkiye de Türkçe, Dünya genelinde ise İngilizce dilinde düzenlenecektedir. Yarışma Ufka Yolculuk için özel olarak hazırlanan ?Riyâzü´s-Sâlihînden 1001 Hadis Seçkisi? adlı eserden yapılacaktır. Yarışma Türkçe dilinde 5 (beş) farklı kategoride, İngilizce dilinde ise tek kategori olmak üzere toplamda 6 (altı) farklı kategori de düzenlenecektir. Sınav yazılı olarak sorulan toplam 100 (yüz) çoktan seçmeli soru ile (test) yarışmacıların sıralaması belirlenecektir.

Yarışmayla ilgili tüm gelişmeler ve ayrıntılar www.ufkayolculuk.com web sayfasında yayınlanacaktır. Ayrıca yarışmacılara E-Posta/SMS yolu ile bilgilendirme yapılacaktır

YARIŞMANIN AMACI:

1. Toplumun her kesimini Son Peygamberin (sav) mesajları ile buluşturarak, Allah´ın rızasını kazanmak

2. Toplumda hadis algısı oluşturmak

3. H.143 / M.201 yılı içerisinde Peygamber Efendimizin sav hadislerinin okunmasını ve hayata tatbik edilmesini teşvik amacıyla düzenlenmektedir.

4. Ayrıca, yarışmamız okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamaktır.

YARIŞMA KİTABI VE SINAVI:

Yarışma soruları, her kategori için belirtilen konulardan hazırlanacaktır. A kategorisinde 80 soru, diğer kategorilerde ise yarışmacılara toplam 100 soru sorulacaktır. Her kategori için toplam sınav süresi 120 dakika olacaktır. Yarışmacılar yarışma kitabını kendileri temin edeceklerdir.

Yarışma sınavında, her yarışmacıya birer adet soru kitapçığı ve optik cevap kâğıdı verilecektir.

Sınav değerlendirmesinde ?Değerlendirme Yönergesi? dikkate alınacaktır.

Yarışma sonrası kitapçıklar katılımcılarda kalacak, sadece optik cevap formları toplanacaktır. Sınav sonrasında, optik cevap kâğıtları değerlendirilmek üzere, yarışma organizatörü Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü genel merkezine gönderilecektir. Cevap anahtarı 4 Nisan 2016 günü saat 20.00 de www.ufkayolculuk.com adresinden yayınlanacaktır.

İl Yarışma Sınav Merkezi Kurulu, yarışma sınav süresi içerisinde kuralların ihlal edilmesi halinde yarışmacıların yarışmaya devam edip etmemesine veya yarışma dışı bırakılmalarına tutanak tutarak karar verme konusunda yetkilidir.

Sorunların ve belirsizliklerin çözümünde, gerekli görülen durumlarda şartname, program, değerlendirme, ödüllendirme dâhil her türlü kural ve organizasyon değişikliklerinde Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Yarışma Düzenleme Kurulu yetkilidir. Düzenleme Kurulu uygun gördüğü şartlarda yarışmanın iptaline, ertelenmesine veya bir sınav merkezinin sınavının iptaline karar verebilir.

Yarışma sınavında değerlendirme, Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Yarışma Düzenleme Kurulu kararı ile gerçekleştirilecektir.

Değerlendirme sonuçlarına göre en yüksek puanı alan yarışmacıların sıralamaları belirlenir. Eşitlik olan durumlarda, yarışmacıların doğum tarihlerine bakılarak yaşı küçük olan yarışmacı bir üst sıraya geçecektir. Bu durumda da eşitlik bozulmaz ise kura çekilecektir.

Yarışma kategorileri

A Kategorisi: 1 Ocak 2016 tarihi esas alınarak,14 yaşından küçük olanlar, (01.01.2002 tarihinden sonra doğanlar)

Sorumlu Olunan Konular: I. Bölüm (İman, Tevhid, Dua), II. Bölüm (İyilikler ve Hayırlar), III. Bölüm (Adabı Muaşeret)

B Kategorisi: 1 Ocak 2016 tarihi esas alınarak,14 yaşından büyük, 19 yaşından küçük olanlar, (1 Ocak 1997 ? 31 Aralık 2001 arası doğanlar)

Sorumlu Olunan Konular: I. Bölüm (İman, Tevhid, Dua), II. Bölüm (İyilikler ve Hayırlar), III. Bölüm (Âdab-ı Muâşeret), IV. Bölüm (İslâmi Yükümlülükler ve Faziletler), V. Bölüm (Ahlâki Zaaflar ve Yasaklar)

C Kategorisi: 1 Ocak 2016 tarihi esas alınarak,19 yaşından büyük olanlar, (31.12.1996 tarihi ve bu tarihten önce doğanlar)

Sorumlu Olunan Konular: Kitabın Tamamı

D Kategorisi/İhtisas Kategorisi:  Resmi veya fahri din görevlileri (imamlar, müezzinler, Kur´an kursu hocaları, vaizler vs.), ilahiyat mezunları, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri bu kategoride yarışacaklardır. Bu meslek dallarında şu anda çalışan, belirli bir süre çalışmış olan veya emekli olanların tamamı için geçerlidir. Ayrıca kendini bu alanda yeterli gören diğer yarışmacılarımızda bu alanda sınava girebilirler.

NOT: 2 yıllık İlahiyat ön lisans öğrencileri, 2 yıllık İlahiyat ön lisans mezunları, 4 yıllık İlahiyat öğrencileri ve 4 yıllık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğrencileri bu kategoriye dâhil değildir. Bu kişiler yaşlarına göre uygun kategorilerde yer alacaklardır.

Sorumlu Olunan Konular: Kitabın Tamamı

E Kategorisi: Yarışmaya Türkçe dilinde online (internet üzerinden) katılacak olanlar bu kategoride yarışacaklardır. Bu kategoride yaş sınırı bulunmamaktadır.

Sorumlu Olunan Konular: Kitabın Tamamı

F Kategorisi: Yarışmaya İngilizce dilinde online (internet üzerinden) katılacak olanlar. Bu kategoride yaş sınırı bulunmamaktadır.

Doğubayazıt yarışma ilçe sorumlusu Mustafa Esad Sönmez tel:05419675803

KİTAP TEMİN YERİ: MEDİNE MÜDAFİİ FAHRETTİN PAŞA ANADOLU  İMAM HATİP LİSESİ



Anahtar Kelimeler: UFKA YOLCULUK HADİS YARIŞMASI
  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01

Egazete


  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

25.04.2024

  • İMSAK 03:36
  • GÜNEŞ 05:09
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:30