TÜRKİYE'NİN EN UÇ NOKTASINDA MUHTEŞEM SANAT ETKİNLİĞİ

TÜRKİYE

DOSSİ DOSSİ YİNE KENDİNSEN SÖZ ETTİRDİ

Doğubayazıt Gazetesi

DOĞUBAYAZIT UNUTULMAZ BİR SERGİ VE MÜZİK FESTİVALİNE TANIKLIK ETTİ.

Dünyaca ünlü ressam İsmail Acar'ın Ağrı Dağı'na atfen "Nuh" isimli sergisi, tarihi İshak Paşa Sarayı’nda sanatseverlerle buluştu.

Toplam 40 eserin ve sanatçının dijital art çalışmalarının da yer aldığı sergi, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Etkinlikte serginin yanı sıra ünlü sanatçıların yer aldığı müzik festivali de düzenlendi.

İş, sanat ve siyaset dünyasından pek çok ismin yoğun ilgi gösterdiği serginin açılış kurdelası nı Doğubayazıt Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, ressam İsmail Acar, iş insanı Hikmet Eraslan ve kurum müdürleri tarafından kesildi.

Sadece bölge halkı değil birçok ilden katılımın da olduğu sergide İsmail Acar’ın, Meşar Köyü’nde olduğuna inanılan Nuh’un Gemisi’ne atfen Nuh efsanesini anlatan 210 x 363 santimetre ölçülerindeki “Nuh” isimli çalışması büyük ilgi gördü.

MÜZİK FESTİVALİNE DE YOĞUN İLGİ

Dosso Dossi Holding'in sponsorluğunda gerçekleştirilen müzik etkinliğinde ise Çakal ve Reckol, Xero Abbas, Yunus Agiri, Kurtuluş Kuş ve Burak Bulut ile Tara Memedova gibi şarkıcılar yer aldı. Girişlerin ücretsiz olduğu müzik festivaline halk yoğun ilgi gösterirken kalabalıkların alanlara sığmadığı gözlendi.

ERASLAN: İNSANLARDOĞUBAYAZIT’IN NE KADAR ÖZEL OLDUĞUNU GÖRECEK

Gerçekleştirdikleri etkinliğin Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sanayisine katkı sağlayacaklarına inandığını belirten Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, "Çünkü bugün sergi ve müzik festivaline gelecek insanlar buranın ne kadar güzel, doğasının ne kadar özel olduğunu görecektir. Bu vesileyle turizminin fazlasıyla artacağına inanıyorum" diye konuştu. Doğduğu topraklara katkı sağladığını düşündüğünü ve mutlu olduğunu ifade eden Eraslan, "Bugün binlerce sanatsever, İshak Paşa Sarayı'nda çok değerli ressamımız İsmail Acar'ın sergisinde buluşuyor. Bunun yüz binlerce sayı olarak döneceğine inanıyorum. Çünkü sergimiz bir ay boyunca açık kalacak. Yapmak istediğimiz şey bölgemize ilgiyi arttırmak; doğduğum yer Doğubayazıt'a, Ağrı'ya, Iğdır'dan, Van'dan, Kars ve daha birçok şehirden insanların gelip ne kadar güzel bir yer olduğunu görmelerini istiyorum. Bu yapmış olduğumuz etkinlik ve özellikle müzik festivaliyle sanatı birleştirerek bölgenin turizmine ve sanayisine katkı sağlayacağına düşünüyorum, inanıyorum. İnşallah bu başlangıç çok güzel şeylere vesile olacaktır" dedi.

VATANDAŞLAR MÜZİKLE COŞTU

Dosso Dossi Holding sponsorluğunda düzenlenen bir diğer etkinlik olan müzik festivaline de katılım yoğun oldu. Konserin olduğu alana sabah saatlerinde geldiğini belirten bir vatandaş, "Çok izdiham var. Saat sabah 11'den beri ailemizle buraya geldik. Şu saate kadar yani saat 4 buçukta burası izdihama dönüştü. Dışarıda 5-6 bin kişi var, içeride en azından 30 binden fazla vardır. İzdihamı görüyorsunuz" dedi.

'DOĞU'NUN BU TARZ ETKİNLİKLERE İHTİYACI VAR'

Festivale katılan başka bir vatandaş ise güzel bir ambiyans olduğunu belirterek "Aslında Doğu'nun en muhtaç olduğu, istediği şeylerden biri böyle aktiviteler. Tekrarının olması halk ve gençler için çok daha iyi olacak. Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Salı 24.3 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.4 ° / 9.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

29.04.2024

  • İMSAK 03:29
  • GÜNEŞ 05:04
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:59
  • AKŞAM 19:07
  • YATSI 20:35