TÜRKİYE YÜZYILINDA VATANDAŞA TEMİZ BİR SAYFA AÇILMALI VE AF İLE İKİNCİ BİR ŞANS VERİLMELİ

TÜRKİYE YÜZYILINDA VATANDAŞA TEMİZ BİR SAYFA AÇILMALI VE AF İLE İKİNCİ BİR ŞANS VERİLMELİ

Gazetemiz Yazarı Dr. Hüseyin Demir Açıklamalarda bulundu

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28'inci yasama döneminin bugün saat 14.00'te Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yöneteceği ilk oturumda, milletvekilleri sırayla yemin edeceğini kaydeden Araştırmacı yazar Hüseyin Demir, Gazi meclisimizin ilk gündem konularının, toplumsal sorunların çözüme dair yasalar olması gerektiğinin altını çizerekvatandaşın çözüm beklediği adalet reformu, genel af, adli sicil affı, depremden etkilenen illerin başta ekonomik, sosyal sorunların çözümü konularında değerlendirmelerde bulundu.

VATANDAŞIN, MHP LİDERİNİN AF SÖZÜNÜ YERİNE GETİRECEĞİNE İNANCI TAM.

Kader mahkumlarına af sözü olan 28'inci dönemin ilk birleşimini en yaşlı üye sıfatıyla Meclis Geçici Başkanı olarak yönetecek MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yeni yasama döneminde af konusunda öncü olması noktasında vatandaşın inancının tam olduğunu kaydeden Araştırmacı yazar Hüseyin Demir,‘Af düzenlemeleri, cezaevlerindeki kalabalığı azaltarak, insan haklarına uygun koşulların sağlanmasını hedefler. Hükümlülerin cezalarının hafifletilmesi veya serbest bırakılmasıyla cezaevlerinin yükü hafifleyebilir. Cezaevlerindeki aşırı doluluğun azaltılması ve hükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla genel af düzenlemesi adalet reformları ile birlikte yapılmalıdır. Af düzenlemelerinde millet yararı ve kamu yararı  olması durumunda ivedilikle hayata geçirilmesi toplumsal huzura büyük katkı sağlamaktadır. Af düzenlemelerinde şu faktörler;

Rehabilitasyon ve Topluma Kazandırma: Af düzenlemeleri, hükümlülerin topluma yeniden entegrasyonunu ve rehabilite olmalarını destekler. Hafif suçlardan hüküm giyen bireylerin af kapsamında cezalarının hafifletilmesi veya kaldırılmasıyla, bu kişilere ikinci bir şans verilerek suçtan arınmış bir şekilde topluma kazandırılmaları amaçlanır.

Adaletin Sağlanması: Af düzenlemeleri, adalet sisteminin işleyişini iyileştirmek ve adaletin sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla yapılabilir. Hükümlülerin cezalarının indirilmesi veya affedilmesi, adaletin hızlı ve etkili bir şekilde yerine getirilmesini sağlayabilir.

Ceza Sisteminin Etkinliği: Af düzenlemeleri, ceza sisteminin etkinliğini artırmayı hedefler. Hafif suçlardan hüküm giyen bireylerin affedilmesi veya cezalarının hafifletilmesiyle, adalet sistemi daha çok ciddi suçlarla ilgilenebilir ve kaynaklar daha etkin bir şekilde kullanılabilir.

İnsan Hakları ve Ceza Reformu: Af düzenlemeleri, insan haklarına uygun ceza infaz politikalarının benimsenmesi ve uygulanması çerçevesinde değerlendirilebilir. Hükümlülerin ceza sürelerinin hafifletilmesi veya affedilmesi, insan haklarına saygıyı teşvik edebilir ve ceza sisteminin daha insancıl bir şekilde işlemesini sağlayabilir.

Gibi çeşitli faktörler göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. Af konularında her zaman tartışmalı örnekler gösterilerek engellenme girişimleri olabilir burada önemli olan Suçların ciddiyeti, mağdurların hakları, toplum güvenliği gibi konular dikkate alınmalı ve adil bir denge sağlanmalıdır.‘dedi.

SİCİL AFFI, TOPLUMSAL HUZURA BÜYÜK KATKISI OLACAK.

Araştırmacı yazar Hüseyin Demir, ‘Bakınız 100 yıla yakın bir süre boyunca adli sicil affı çıkmadı ve adli sicil konusu suç ortamının kurutulmasının önündeki en büyük engellerden bir halini almış durumdadır. Sabıkalı damgası ile topluma adapte olmak zorlanan sayıları 8 milyonu bulan vatandaşa adli sicil affı ile temiz bir sayfa açılması ile toplumsal adaptasyonu güçlendirmek için meclisimizde bulunan milletvekillerine tarihi bir görev düşmektedir.3 yıldır pandemi izninde olan acık cezaevi mahkumlarının temmuzda son bulacak izinlerine, kesin bir çözüm bulunması için çıkarılacak yasaya ile birlikte adli sicil affı düzenlemesi de gündeme alınarak sorunu kökünden çözmenin adımları atılması toplumsal huzura büyük katkısı olacaktır. ’dedi.

MECLİSİMİZ, DEPREM BÖLGESİNİN İHTİYAÇLARI ÖNCELİKLE ELE ALMALIDIR.

Yazar Demir, ‘Meclisimiz deprem bölgesinin yeniden ayağa kalması için her türlü yasal düzenlemenin hayata geçmesini ivedilikle yaparak yeniden inşa ve ihya çalışmalarına destek vermeyi öncelik edinmelidir. Depremden etkilenen illerin eskisinden daha iyi konuma getirmek yetki ve makam sahibi olanların boynunun borcudur ve bu bir vatan ve millet görevidir. Bu vesile ile yeni seçilen bugün yemin ederek göreve başlayacak tüm milletvekillerine ve yarın göreve başlayacak başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve atayacağı bakanlara başarılar diliyorum. ’dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32