TURAN`LARIN DÜĞÜNÜNE VARDIK

TURAN`LARIN DÜĞÜNÜNE VARDIK

DENGBEJ YUNUS?UN SESİ İLE HALAYA DURDUK

FIRAT BEYAZIT YAZIYOR
Bir İstanbul kâşanehanesinin içine kapılıp gidiyoruz, artık nefes almaktan bile zorlandığımız bu metrepol şehirde, bazen yakın dostların güzel günlerinde bir araya gelerek, bir Doğubayazıt havası almış oluyoruz.
Geçtiğimiz Pazar günü sevgili dostum Hüseyin Turan ile Saliha Turan’ın oğlu Ferhat Turan ile Gelini Canan Kara’nın İstanbul’un seçkin mekanlarından birinde çok güzel bir düğün yaptılar. Düğüne katılım oldukça fazlaydı. Gerçekten çok güzel bir düğündü, çok güzel bir mekan ve hatta bu mekanın müdürlüğünü yapan, çok sevdiğim yeğenim Hikmet İlbuğa’da hem düğüne, hemde mekanın güzelliğine ayrı bir renk katmıştı. Misafirlerin iyi ağırlanması için Musa Turan, Ağrı Dernekler Başkan Yardımcısı Hasan Turan, Metin Turan, Fahrettin Kaya, Mekan Müdürü Hikmet İlbuğa gerçekten de büyük bir özveri gösterdiler. Gelen konuklarla tek, tek ilgilendiler. Zaten onlara yakışanda oydu.
Bu kez Turan’ların düğününde Heme Haci yoktu,Yunus Agırı vardı. Yunus Agırı o muhteşem sesi ile herkesi halaya kaldırdı, hiç kimse yerinde duramadı. Bir Doğubayazıt geleneği o gece İstanbul’u inim, inim inletiyordu, topuklar yere vuruldukça, Yenibosna yerinde sallanıyordu.
HER KES HALAYA KAÇTI, PİST AMACINI AŞTI
Sait Oral’ın başbarı çekmesi ile konukların çoğu yer buldukça halaya durdu, Halay uzadıkça, uzadı, pist amacını aştı. bir Doğubayazıt sevdasıydı, tüm yürekler birleşmiş, eller bir biri ile kenetlenmişti. Herkes hüzünleri, kederleri tozlu raflara bırakıp, Turan’ların bu mutlu gününe katılmak için gelmiştiler. Hüsyin Turan’ın mutluluğuna ve keyfine diyecek yoktu. Nasıl mutlu olmasın ki, oğlu Ferhat evleniyordu.
DÜĞÜNDE KİMLER YOK TU Kİ,
Doğubayazıt’lısı, Ağrı’lısı, Hamur’lusu, Tutak’lısı, Diyadin’lisi, Taşlıçay’lısı, Eleşkirt’lisi, Patnos’lusu ve Iğdır’lısından her kesimden insanlar Turan’ların bu mutlu gününde vardı. Doğubayazıt’ın neferlerinden, İbrahim Yassuboğa, Halit Tozbey, Halis Tan, Abdurrahman Karaduman, Ahmet Çoktin, Mehmet Çoktin, BAY-DER eski Başkanı Zeki Semetay, İbrahim İsmailoğulları, Mali Müşavir Sinan Dumlu, Ahmet Dumlu, Serhat Tan, Mirsevdin Özer, Mamoste Mehmet Özer, Uzaktanda olsa Turan’ların bu mutlu günlerine ortak olanlarda vardı, Doğubayazıt’ta Başkan Murat Rohat Özbay, Gazetemiz sahibi Nezir Çelik, Hamza Salman, İş Adamları Hasan Barış, M.Emin Ülgen, Bodrum’dan Ali Eryılmaz, İzmir’den Abdullah Dumlu, Ömer Çelik, Hanefi Dumlu, Eray Adıtatar, Ağrı’dan Aleaddin Aslan, Aydın’dan Nihat Taştan, Gebze’den Turgay Kafkaslı, Eskişehir’den Lütfi Toktaş, Ankara’dan Ömer Aladağ, Bursa’dan Yaşar Olgun, Ayhan Aladağ, Azerbaycan’dan Fevzi Aras, Mahmut Okçu, Abdullah Karagün, Kuzey Irak’tan Osman Eren, Zafer Eşsiz, Nihat Çoktin. Antalya’dan Nihat Yıldırım, Çanakkale’den Hanefi Aladağ, İngiltere’den Sedat-Suat Yıldırım sevgi dolu yürekleri ile düğüne mutluluklarını ilettiler.
İstanbul bir Doğubayazıt düğününe daha ev sahipliğini yaptı. İstanbul şaştı Doğubayazıt Turan’ların düğününde coştukça coştu. Doğubayazıt Gazetesi olarak gençleri tebrik ediyoruz, Turan ailesini ve Kara ailesini kutluyoruz.
Haziranda 6`da İş adamı Oğuz Kafkaslı, Çocukluk arkadaşım Turgay Kafkaslı’nın kardeşi Tunay Kafkaslı’nın İstanbul Kadıköy Kalamış’ta düğününe varacağız, Haziran 7’de Çocukluk arkadaşım Mirsevdin Özen’in oğlu Harun Özen Dilek’in düğününde olacağız, Haziran 13 Karadeniz’in efendisi, kadim dostum Tahsin Altuğ Durgu ile Meltem hanımın İstanbul Sarıyer’deki düğünlerinde hazır bulunacağız, 16-17 Haziran’da da Gazetemizin sahibi Nezir Çelik’in kızı Olcay’ımızın Doğubayazıt’taki düğününe katılacağız.



Anahtar Kelimeler: TURAN?LARIN DÜĞÜNÜNE VARDIK
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Egazete


  • Cuma 13.4 ° / 7.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 15 ° / 2.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 14.3 ° / 4.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

03.05.2024

  • İMSAK 03:22
  • GÜNEŞ 04:59
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 16:00
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:41