TÜİK’in açıkladığı verilere göre Türkiye halkı; yemek, barınmak ve işe gitmek için çalışıyor.

TÜİK’in açıkladığı verilere göre Türkiye halkı; yemek, barınmak ve işe gitmek için çalışıyor.

Hüseyin DEMİR

Milyonlarca memur ve emekli için maaş zammı hesaplaması için uygulanacak olan enflasyon rakamları aynı zamanda Kasım 2019 kira zam oranı olarak kullanıldığınıbiliyoruz.TÜİK’in açıkladığı ekim ayı enflasyon rakamlarına göre TÜFE aylık yüzde 2, yıllık 8,55 oldu. Böylelikle Aralık 2016’dan bu yana en düşük yıllık tüketici enflasyonu gelirken, 12 aylık ortalama ise yüzde 16,81 olarak gerçekleşti. Enflasyon rakamlarının önümüzdeki sene ödenecek kiralara yapılacak zam oranı olması açısından geçim derdi ile boğuşan, karın tokluğuna çalışan ayrıca işsiz olarak kirada oturan vatandaşlara yapılacak zam ile bir darbe daha vuracağını, sosyal dengenin bozulmaması kamu düzeninin zedelenmemesi açısından vatandaşlara her bölgenin koşullarına göre nakdi kira yardımı ve asgari geçimlerini sürdürebilmeleri için  düzenli nakdi yardım yapılmasının bir mecburiyet haline dönüştüğünü buna kafa yorulması gerektiğini düşünüyorum

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Hanehalkı Tüketim Harcaması verileri 2016, 2017 ve 2018 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamalarının büyük bölümünü konut-kira, gıda ve alkolsüz içecekler ile ulaştırma harcamalarının oluşturduğunu görmekteyiz. Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge yüzde 29,5 oranıyla İstanbul Bölgesi iken en düşük payı ayıran bölge yüzde 21,4 ile Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi oldu.

Konut ve kira harcamasına en yüksek payı TR1 İstanbul Bölgesi ayırdı
Meclise sunulan vergi yasasına, Kira yardımı maddesi de eklenmeli
 Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan vergi düzenlenmesi yasası ,çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi  ile daha adil bir vergi düzenlenmesi  yapılacağı söylenmekte buna karşılık benimde bir teklifim var, Bilindiği üzere evini kiraya veren vatandaş 12 aylık kirasının 1 ayını vergi olarak devlete vermektedir. Bunu vermek istemeyen yada eksik vermek isteyen bazı ev sahipleri düşük kira sözleşmesi, elden para alma gibi bazı yöntemler kullanmaktadır.

Kira yardımı maddesi, Devlete ve Millete kazanç getirecek

Vergi düzenlemesine eklenecek ,bölgelere göre farklılık gösteren nakdi kira yardımları yapılırsa hem geçim sıkıntısı çeken milyonlarca kiracının bir nefes alması sağlanacak aynı zaman da kiracıların vergi kaçırma niyetinde olan bazı ev sahiplerine göz yumulmasına engel olacaktır. Kira yardım maddesi ile devlet hem daha fazla vergi toplanacak hem de geçim sıkıntısı çeken vatandaş rahat bir nefes alma imkanı bulacaktır. Bu konuda daha kapsamlı bir çalışma ile hem millete hem de devlete yararlı bir düzenleme yapılabilir ve bunada ihtiyaç olduğunu belirtmek isterim

Enflasyon rakamları millete yansıdığında doğru olduğunu kabul edebiliriz

TÜİK’in açıkladığı ekim ayı enflasyon rakamlarına göre TÜFE aylık yüzde 2, yıllık 8,55 oldu. Böylelikle Aralık 2016’dan bu yana en düşük yıllık tüketici enflasyonu gelirken, 12 aylık ortalama ise yüzde 16,81 olarak gerçekleşti. Elbette ki enflasyonun düşmesi çok sevindirici bir tablo ama bu tablonun millete yansımamasından dolayı anlaşılamayan bir tablo olduğunu da söylemek lazım. Bu konuda daha önce yazdığım 2 yazı daha güncelliğini korumaktadır okumak isterseniz.

Yıllık enflasyon %11,92 Olarak açıklandı, ancak! ?´bu Anası mı? danası mı?´´ diye soranları duyar gibiyim.

http://www.dogubayazitgazetesi.com/kose-yazilari/1192-enflasyonun-anasi-mi-danasi-mi-684.html

KİM DİYORSA EKONOMİ KÖTÜ HALT ETMİŞ!...

Çocuklarınızın da ileride ev ekonomilerinin bozuk olmasını istemiyorsanız toplumsal menfaatleri önde tutup, kişisel menfaatleri önde tutanlara ne yetki ne destek nede içecek su bile vermemelisiniz.

http://www.dogubayazitgazetesi.com/kose-yazilari/kim-diyorsa-ekonomi-kotu-halt-etmis-762.html

Daha önceleri yazdığım yazılar milletin yaşadığı sıkıntıları ve enflasyon konusunda açıklanan rakamların çarşıda pazarda bir karşılığının olmadığı konularını içermektedir.

Ekonomi açısından genellikle kıyas yapılmakta!

Enflasyonun %80-90 olduğu günü unutmayın diye kendini başarılı sana kimselerin tatmin ettiği sizlere karşı görev başında olan kimse hep daha iyisi için çalışma mecburiyetinde olan kimsedir. Bunun taktirini de kendisi ben başarılıyım diyemez ,millet kimin başarılı olup olmadığına karar verdiğini bilmiyorsa da öğrenmelidir. Daha iyi bir ekonomi için herkes üstüne düşeni yapmalıdır

Hayırlı bol kazançlı günler dilerim.



  • BIST 100

    9886,4%1,75
  • DOLAR

    32,57% 0,27
  • EURO

    34,99% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2459,92% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4013,30% 0,54

Egazete


  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli

Ağrı

26.04.2024

  • İMSAK 03:34
  • GÜNEŞ 05:08
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:31