TRAMVAYIN GEÇTİĞİ ORDU CADDESİ, TRAFİĞE AÇIK OLMALI

TRAMVAYIN GEÇTİĞİ ORDU CADDESİ, TRAFİĞE AÇIK OLMALI

Araştırmacı yazar Dr.Mimar Hüseyin Demir,” İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Laleli kapalı çarşı esnafını batırma girişimine derhal son vermeli.”

Tramvayın geçtiği Ordu Caddesinin trafiğe açık olması gerektiğini belirten Araştırmacı yazar Dr. Mimar Hüseyin Demir,İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede bulunan binlerce esnaf ve turizm işletmeleri bilgilendirilmeden ve tedarik için gerekli önlemler alınmadan "Ordu Caddesi ve Çevresi Yayalaştırma Projesi" çerçevesinde cadde ve sokakların trafiğe kapatılmasına sert tepki gösteren açıklamalarda bulundu.

“Esnafı batırmaya yönelik, derhal sonlandırılmalı”

Araştırmacı yazar Dr. Mimar Hüseyin Demir,’Koronavürüsten en çok etkilenen esnafların başında gelen laleli kapalı çarşı esnafının yanında olması gereken İstanbul büyükşehir belediyesi, bunun yerine plansız, bilgilendirme yapmadan, tedarik lojistik tedbirleri almadan cadde ve sokakları trafiğe kapatması, bölgede bulunan esnaf ve turizmciyi batırmaya yönelik bir darbedir. Araştırmacı yazar Dr. Mimar Hüseyin Demir, Yayalaştırma çalışmaları bölgede bulunan esnafın, otellerin,truzim işletmelerinin ve diğer tüm ticari işletmelerin ihtiyaçları tespit edilerek bu ihtiyaçları karşılanacak şekilde önlem alınmadan yayalaştırma çalışmalarına devam etmek esnafı batırmaya yönelik çalışmadan ileri gitmeyeceği için Yayalaştırma çalışmaları derhal durdurulmalı ve gerekli önlemler alındıktan sonra tekrar başlanması gerekiyorsa öyle başlanmalıdır. ’dedi.

“Yapılan Yayalaştırma çalışmasına sahip çıkmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, esnaf ve turizmciyi mağdur eden bu çalışmayı derhal durdurmalıdır.”

Araştırmacı yazar Dr.Mimar Hüseyin Demir,’Yapılan Yayalaştırma çalışması kapsamında UKOME kararı doğrultusunda, bölgede yayalaştırma kararı bulunan 59 cadde ve sokağa ilaveten 28 cadde ve sokak daha yayalaştırılacak. Tramvayın geçtiği Ordu Caddesi dahil toplam 16 cadde ve sokakta kontrollü trafik sirkülasyonu sağlanacak denilmesine büyükşehir belediyesi nede fatih belediyesi sahip  çıkmaktadır.  Yol  kesmede  görevli  bulunan  Büyükşehir’e  bağlı zabıtalar

,zorda kalıp tepki gösteren esnaf ve turizmciye bu işi fatih belediyesi yaptı. Fatih belediyesine   bağlı   zabıtalarda   bu   işi   büyükşehir   belediyesi   yaptı   diyor.

Yaptıklarına sahip çıkamayan büyükşehir belediyesi ,yaşattığı mağduriyete bir an

önce son vermelidir. ”dedi.

“Nakliyecilerin mağduriyeti giderilmeli,30 dakikalık süre uzatılmalı”

Mal indirme ve yükleme için verilen 30 dakikalık sürenin Nakliyecileri mağdur edeceğini belirten Araştırmacı yazar Dr.Mimar Hüseyin Demir, Yayalaştırılan cadde ve sokak üzerinde yükleme, boşaltma ve diğer işlemler için 30 dakika süre verilmesinin mal indirme ve yükleme için yetersiz bir süredir. Mal indirme

,yükleme süresinin en az 2 saat olması mağduriyetlerin oluşmasına önleyecektir.Ayrica motorlu araçlara izin verilmesi ve el arabalarıyla ekmeğini kazanan emekçilere ceza kesilmesine son verecek bir kararın alınmasına ihtiyaç vardır. Zabıta ekiplerinin ceza üstüne ceza kesmesi ekmeğini alın teriyle kazanan kardeşlerime yapılan büyük bir zulümdür. Bu uygulamalara son verilmesi ve ekmeğini alın teriyle kazanan kardeşlerimize kolaylık sağlayacak uygulamalara ihtiyaç vardır. Yetkililer daha fazla ceza kesmek için değil daha fazla nasıl yardımcı oluruma kafa yormalıdır. ”dedi.

“Tramvayın geçtiği Ordu Caddesi, trafiğe açık olmalı”

Tramvayın geçtiği Ordu Caddesinin trafiğe açık olması gerektiğini belirten Araştırmacı yazar Dr. Mimar Hüseyin Demir, ‘Bilindiği üzere Tramvayın geçtiği Ordu Caddesinden ,kapalı çarşıya kadar olan kısmı dik bir yokuştan oluşmakta ve böylesine dik bir yokuştan oluşan bir caddeyi trafiğe kapatmayı, akıl ve izan ile tarif etmek mümkün değildir. Düşününki bir turist için o yokuşu valizler ile çıkmak çok zor olacak ,ayrıca el arabalarıyla ile çalışan kardeşlerimiz için o yokuştan malzeme çıkarmak çok zor olacaktır. Yapılması gereken Tramvayın geçtiği Ordu caddesi, kapalı çarşıya kadar olduğu kısmı gidiş- geliş kısmı trafiğe açık olması her yönü ile doğru bir karar olacaktır. Yayalaştırma çalışmasını Ordu Caddesinin trafiğe açık kalacak şekilde düzenlemesi hem esnaf, hem çalışanlar, hem de turistler için yerinde bir karar olacaktır. ’dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32