SÜLEYMAN KUMAŞ FOTOĞRAFLAMA İRAN SINIRINDA

SÜLEYMAN KUMAŞ FOTOĞRAFLAMA İRAN SINIRINDA

SÜLEYMAN KUMAŞ FOTOĞRAFLAMA İRAN SINIRINDA

HABER: NEZİR ÇELİK
Türkiye ve Dünya’da çekmiş olduğu fotoğraflarla son zamanlarda adından sıkça söz ettirmeyi başaran Fotoğraf Sanatçısı Süleyman Kumaş, bu hafta İran ve Ermenistan sınırlarında ki Türk okullarını ziyaretteydi. “Süleyman Kumaş Fotoğraflama”ismiyle iki yıldır tanıtım çekimlerinin yanında, özel çekimler de yapan fotoğraf sanatçısı, Doğubayazıt’ın sınır köylerinden biri olan Gültepe İlkokulu için ‘Orda Bir Köy Var Uzakta’isimli bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Proje kapsamında yardım severlerden toplanan tüm yardım malzemelerini proje destekçileriyle birlikte tek tek kendi elleriyle çocuklara teslim eden SKF ekibi, ilçenin mahalli ve idari yönetimleri tarafından ilgiyle karşılandı.
İlk olarak Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine giden Süleyman Kumaş Fotoğraflama ekibini İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İshak Aslan karşıladı. İlçe Milli Eğitim binasında bir araya gelen ekip, Milli Eğitim Müdürü Aslan ile projenin amacı ve yola çıkış hikâyesini konuştular. Burada ki kısa ziyaretin ardından Doğubayazıt Kaymakamı Karahan Daştan’ın makamına giden ekip, yapılacak çalışma üzerine bilgi alışverişinde bulundu. İlçede yenen öğle yemeğinin hemen ardından Gültepe Köyü İlkokulu’na çıkan Süleyman Kumaş Fotoğraflama ekibi ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İshak Aslan, Kumaş’a burada bir Teşekkür Belgesi takdim etti.
Kumaş’ın Akçaabatlı hemşerisi olan Gültepe İlkokulu müdürü Fatih Bozali ile irtibata geçmesinin hemen ardından, okul öğretmenleri ile bir toplantı tertip edildi ve okulun A’dan Z’ye tüm ihtiyaçları tespit edildi.6 Mart’ta sosyal medya üzerinden, ihtiyaç listesini Facebook ve Twitter üzerinden paylaşarak başlatmış olduğu yardım çağrısına kısa sürede cevap aldığını söyleyen Kumaş, Sosyal medyanın ve yakın çevresinin de desteğini arkasına aldı. Yardım severleri, okulun ihtiyaçlarını sahiplenmeye davet ettikten sonra asla yalnız kalmadığını ve insanların aslında yardım etmeye ne kadar hevesli olduklarını da söyleyen Süleyman Kumaş şöyle konuştu: “Herkesin küçük ya da büyük, bir geliri var. Herkes bir parça elini taşın altına koyarsa, ülkemizin “mutlu insanlar”sayısındaönemliartışlar olacağına inanıyorum. Okuldan bize gelen çok ciddi bir eksik listesi vardı. Ancak bu liste asla gözümü korkutmadı, yani Gültepe Köyü’nde neredeyse yeni bir okul inşa edilecekti.Ben dahi öğrenci olmama rağmen bu projeye, kendi bilgisayarımı koymakla başladım. Hayatım boyunca hiç görmediğim o çocuklar her gece hayalime giriyor, uykularım kaçıyor, başlattığım projeye daha sıkı sarılıyordum. Kimseden nakit yardımı talep etmedim ancak eksik listemi de hiç elimden düşürmedim, birçoğu yakın çevrem olmak üzere, tanıdığım tanımadığım onlarca insan bu sayede bana ulaşarak eksik listemizi tamamladı ve 9 günün sonunda o hayal bile edemeyeceğimiz tüm eksikler tamamlanmış oldu. Ancak hala yardımlar gelmeye devam ediyordu, gelen yardımların hiçbirini geri çevirmedim, yardımları kabul etmeye devam ettim ve başka okullar araştırmaya başladım. Gültepe dışında Yalınsaz Köyü İlkokulu ve Tanıktepe Köyü İlkokullarına da ulaştım. Bu okullarımıza da bir genel ihtiyaç listesi hazırlayıp orada ki 100 öğrenciyi de topladığımız yardımlarla sevindirmiş olduk.”
Akçaabatlı iki hayırsever Gültepe İlkokulu öğrencilerine giden yardımların nakliye ve yakıt ihtiyaçlarını karşılarken el ele veren birçok yardımsever ile işbirliği yapan Kumaş ihtiyaçların tamamını elde ederek 21 Mart Cumartesi günü ilk aracını yola çıkararak yardımların köye ulaşmasını sağladı. Ardından 23 Mart Pazar günü bizzat kendi ve iki arkadaşıyla daha Trabzon’dan Ağrı’ya doğru yola çıkan SKF Ekibi okulda ki öğrencilerle ilk buluşmasında duygulu anlar yaşadılar. Konuşmasını güçlükle tamamlayan proje sahibi Kumaş konuşmasında şunlara yer verdi: “Gözlerimin içine bakan bu minik yüzlere yapılan yardımlar ülke geleceğine yapılacak en önemli yatırımlardır. Onların eğitim ve kültür düzeylerini yükseltmek, vatanına ve milletine hayırlı bireyler olmalarını sağlamak abi ve ablaları olarak bizim en asli görevimizdir. Bu noktada bana yardımcı olan birçok arkadaşım, ağabeyim, ablalarım oldu. Yalnız başladığım bu projenin dönüm noktalarında beni asla yalnız bırakmadılar. Gece gündüz çalışarak ciddi bir gayretle kısa sürede yardımları topladık ve nihayetinde bugün buradayız. Beni destekleyen dostlarım ve onlarca güzel insan olmasaydı bunların hiçbirini başaramazdık, maddi manevi bizim yanımızda olan tüm iş adamlarına, dostlarıma ve o tanımadığım ama güzel yüreklerinin heyecanına bizi ortak eden tüm yardımseverlere sonsuz teşekkürü bir borç bilirim.”
Okulun başarılı öğrencilerini özel hediyelerle sevindiren ve teşvik eden Süleyman Kumaş, 95 öğrencisibulunan Gültepe Köyü’ne ziyaretinin ilk gününde yardımları dağıttı ve ikinci gün ise okula yeniden gelerek köy sakinleriyle dertleşti, çocuklarla hatıra fotoğrafları çekildi. Vakit kaybetmeden Yalınsaz Köyü İlkokulu ve Tanıktepe Köyü İlkokullarına geçen Süleyman Kumaş Fotoğraflama ekibi, çocuklarla bol bol muhabbet edip dertlerini ve geleceğe dair hayallerini dinledi. İhtiyaçlarının teslim edildiği her üç okulun önünde de hatıra fotoğrafı çekilen SKF ekibi 26 Mart Çarşamba günü Ağrı’dan ayrılarak Trabzon’a doğru yola çıktı. 

 



  • BIST 100

    9563,02%-1,21
  • DOLAR

    32,45% 0,21
  • EURO

    34,59% 0,30
  • GRAM ALTIN

    2478,03% -0,19
  • Ç. ALTIN

    4152,04% 1,62

Egazete


  • Çarşamba 21 ° / 7.1 ° Güneşli
  • Perşembe 20 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

17.04.2024

  • İMSAK 03:50
  • GÜNEŞ 05:20
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:55
  • AKŞAM 18:55
  • YATSI 20:19