Süleyman Demirel vefat etti

Süleyman Demirel vefat etti

60´lı yıllardan 2000´lere kadar Türk siyasi hayatına yön veren isimlerden sonuncusu da hayatını kaybetti. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 91 yaşında vefat etti. Ölüm nedeni, solunum yolu enfeksiyonu, böbrek ve kalp yetmezliği olarak açıklandı.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara´da tedavi gördüğü hastanede 91 yaşında vefat etti.

Demirel´in, bugün saat 02.05´te solunum yolu enfeksiyonu ve kalp ve böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Özel Ankara Güven Hastanesi´nden yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi:

"9. Cumhurbaşkanımız  Sayın Süleyman Demirel, 13 Mayıs 2015 tarihinde böbrek yetmezliği, kalp yetmezliği ve akut solunum yolları enfeksiyonu sebebiyle hastanemize yatırılmıştır. Takip eden günlerde sağlık  durumu giderek ağırlaşmış ve tedavileri devam etmekte iken, 16 Haziran 2015 tarihinde solunum ve kalp fonksiyonlarında ileri derece kötüleşme olmuştur. Yapılan tüm girişimlere  rağmen cevap alınamamış, 17 Haziran 2015 saat 02.05´te hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah´tan rahmet, yakınlarına ve Türk Milletine başsağlığı dileriz."

"Son dakikaya kadar huzurluydu" 

Demirel´in özel doktoru Aylin Cesur gözyaşları arasında yaptığı açıklamada, "Çoz üzgünüz. Büyük liderimizi saat 02.05´te hakkın rahmetine uğurladık. Diyabeti, kronik böbrek yetmezliği ve bunlara bağlı rahatsızlıkları vardı. Bugüne kadar gelebildik. Son dakikaya kadar bilinci açıktı. Son dakikaya kadar mutlu ve huzurluydu. Akşam yemeğini beraber yedik. Ama kaybettik" dedi. 

Cesur, Demirel´in Isparta´ya bağlı İslamköy´de esi Nazmiye Demirel´in yanında defnedileceğini açıkladı.

Demirel´in ardından

Süleyman Demirel´in ölüm haberinin ardından hastaneye ilk gelenlerden biri CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici oldu. Kesici,  "Mekanı cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun. Allah taksiratını affetsin. Mekânı cennet bahçelerinden bir bahçe olsun" dedi.

Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Türk siyasi tarihinde çok derin izler bırakmış 9. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel´in vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendine özgü üslubu ve uzun siyasi yaşamında ülkemize verdiği hizmetlerle hep hatırlanacak bir siyaset adamıydı. Sevenlerine, yakınlarına ve milletimize taziyelerimi iletiyorum."

NTV yayınına katılan eski Başbakan Tansu Çiller, "Siyasete girmemde etken, kendisinde gördüğüm demokrasi heyecanı, bağlılığı mücadale azmiydi. DYP´nin zor şartlarda kurulduğu zamanlar, parti genel merkezinin zemin katında, bizim mahzen dediğimiz yerde demokrasi yolunda çok önemli çalışmalarımız oldu, anılarımız oldu. Büyük Türkiye sevdası yolunda o mahzenden çıkıp yeniden başbakan oldu" dedi

13 Mayıs´ta hastaneye kaldırılmıştı

Demirel, 13 Mayıs´ta solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle Ankara Güven Hastanesi´ne kaldırılmıştı. 

Demirel´in özel doktoru Aylin Cesur "Kendisi bildiğini gibi solunum yolu enfeksiyonu geçirmekte. Evde ilk tedavilerini yaptık, ancak yaşı gereği tam sonuç alamayınca hastaneye getirdi. Sağlığıyla ilgili  bilgi almak için arayan herkese selamı var. Sağlık durumunda endişe edilecek bir şey yok. Genel durumu kendi yaş grubuna göre çok iyi. Her şey yolunda" demişti.

Güven Hastanesi Başhekimi Tevfik Ali Küçükbaş da, "Bu tür hastalıkların bir doğal seyri var, zannedersem birkaç güç içinde taburcu ederiz kendisini" ifadelerini kullanmıştı.

1993-2000 yılları arası Türkiye´nin 9. Cumhurbaşkanı olarak görev yapan 90 yaşındaki Süleyman Demirel, 1965-1993 yılları arası yedi farklı hükümette de başbakanlık görevini yürütmüştü.(AA)



Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    8931,26%1,41
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

Egazete


  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54