SPOR BAKANI, KENTTEKİ SPOR YATIRIMLARINI İNCELEDİ

SPOR BAKANI, KENTTEKİ SPOR YATIRIMLARINI İNCELEDİ

Bakan Kasapoğlu, Ağrı'daki Gençlik ve Spor Yatırımları Programı'nda konuştu:

Bazı programlara katılmak için Ağrı'ya gelen Bakan Kasapoğlu, Vali Osman Varol ile bir süre görüştükten sonra, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen İl Değerlendirme Toplantısı'nda kentteki spor yatırımlarını inceledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ak Parti hükümetleri dönemindeki son 19 yılda Türkiye'nin her alanda önemli bir aşama kaydettiğini söyledi.

Bazı programlara katılmak için Ağrı'ya gelen Bakan Kasapoğlu, Vali Osman Varol ile bir süre görüştükten sonra, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen İl Değerlendirme Toplantısı'nda kentteki spor yatırımlarını inceledi.

Ardından Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesine geçen Kasapoğlu, burada düzenlenen Gençlik ve Spor Yatırımları Programı'na katıldı.

Yarınlara daha güçlü yürüme mücadelesi içinde olduklarını dile getiren Kasapoğlu, "Bu mücadele adaleti geliştirmenin, kalkınmayı yaygınlaştırmanın ve güçlendirmenin mücadelesidir. O yüzdendir ki ülkemizin 19 yılda ekonomisi, sanayisi, sağlığı, eğitimi, ulaştırması, gençliği ve sporuyla her alanda geldiği nokta, hamdolsun ki hepimizin göğsünü kabartan, hepimizin gururlandığı bir tablo. Amacımız, bu tabloyu çok daha yukarılara taşımak." diye konuştu.

Kasapoğlu, nerede olursa olsun yüzme öğrenmek isteyip de bu imkana ulaşamayan kimsenin kalmayacağını belirterek, bunun için iddialı olduklarını dile getirdi.

Ağrı'daki üniversite ve merkezlerde güzel havuzların bulunduğuna dikkati çeken Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Tesislerimiz, havuzlarımız 7/24 Ağrılıların hizmetinde olacak. İnşallah Doğubayazıt ve Patnos'ta yeni havuzlar inşa edeceğiz. Bunları da inşallah 7 ay içerisinde, normalde yıl sonuydu ancak 7. aya çektik, tamamlayacağız. Sizleri havuzla buluşturacağız. Bununla birlikte yine havuzumuz olmayan ilçelerimizde de yaz aylarına kadar prototip havuzlarımızı tamamlayacağız. Buralarda da yüzme eğitimi inşallah tam kadro başlayacak. Kış şartlarından dolayı halı sahalarımızı her ilçede arttırıyoruz ve sizler için kapalı inşa edeceğiz. Yanlarında basketbol ve voleybol alanlarımız olacak. Sizler için, okuma salonları, çalışma mekanları, kafeteryaları bulunan Gençlik Merkezi olmayan ilçemiz de kalmayacak."

Bakan Kasapoğlu, Ağrı Dağı'nda dağcılarla bir araya geldi

 Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ağrı Dağı'nın spor turizmi açısından Türkiye'nin çatısı olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin gücünü göstermesi açısından, yedi düvele karşı gelinen nokta itibarıyla önemli bir sembol. Hava da soğuk olsa başkaları başka emellerle buraları, buraların gençlerine, Türkiye'nin gençlerine kapatmaya çalışsalar dahi bunun önlenemeyeceğini görmüş oldular." dedi. 

Bakan Kasapoğlu, Doğubeyazıt ilçesindeki Ağrı Dağı eteklerinde kampçı ve sporcuları ziyaretinde katıldığı  beyaz gelinliğini giyen Ağrı Dağı için "Bütün dağların pirisin, süslü bir gelin gibisin." türküsünü hatırlattı.

Ağrı Dağı'nın, hem dağcılık açısından hem de spor turizmi açısından sembol bir mekan olduğuna dikkati çeken Kasapoğlu, burasının, ülkenin de kıymetli hazinelerinden biri olduğunu belirtti.

"6 yıl aradan sonra Türkiye Cumhuriyeti devletinin büyük gücü sayesinde Ağrı Dağı'nı spora, turizme ve halkımızın faydasına her anlamda açmış bulunmaktayız. Bu anlamda sporun evrensel mesajının burada da çok güzel bir şekilde temaruz ettiğini de görmekten ayrı bir heyecan ve mutluluk duydum." ifadelerini kullanan Kasapoğlu, emeği olan herkese, güvenlik güçlerine müteşekkir olduklarını söyledi.

Kasapoğlu, sporcuların ve dağcıların geçtiğimiz iki hafta önce burada tırmanışa geçtiklerini anımsatarak, kış ve tipi koşullarında dağcıların 4 bin 800 noktasına kadar geldiğini ifade etti.

 Bakan Kasapoğlu, İshak Paşa Sarayı'nı ziyaret etti

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Doğubayazıt’ta bulunan UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan İshak Paşa Sarayı'nı ziyaret etti.

Bazı programlara katılmak için Ağrı'ya gelen Bakan Kasapoğlu, Vali Osman Varol, AK Parti Milletvekili Ekrem Çelebi ve beraberindekilerle tarihi İshak Paşa Sarayı'nı gezdi.

Sarayın tarihi hakkında yetkililerden bilgi alan Kasapoğlu, daha sonra Ağrı ve Doğubayazıt Gençlik Merkezlerini ziyaret ederek kentteki sporcularla bir araya geldi.



  • BIST 100

    9691,16%0,48
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57

Egazete


  • Çarşamba 20.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli

Ağrı

24.04.2024

  • İMSAK 03:38
  • GÜNEŞ 05:10
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:28