SOSYAL MESAFEDE BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ ACAR’A ZİYARET

SOSYAL MESAFEDE BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ ACAR’A ZİYARET

Başkan Acar, “En kısa zamanda asfaltlama çalışmaları başlayacak.

Haber. Nezir ÇELİK

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyularak gerçekleştirdiğimiz ziyarette Gazetemize önemli açıklamalarda bulunan Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, beraberinde Başkan Yardımcısı Mecbure Şahin ve Meclis Üyesi Baran Karahan ile kısa zamanda ilçe için yapılan ve yapılacak olan çalışmaları paylaştı.

Belediyenin mevcut durumu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Acar Kısaca çalışmaları şöyle sıraladı.

1-DOĞUBAYAZIT BELEDİYESİ 2020 YILI ASFALT KAPLAMA, ASFALT YAMA, BETON ALIMI VE BETON PARKE BORDÜR DÖŞENMESİ YAPIM İŞİ ihalesinin gerçekleştirileceğini, Sözü edilen çalışmanın başlanacağını,

2-Sokak ve cadde isimleri Haziran ayında yeniden Belediye Meclisi ile beraber karar kılınarak birçoğunu değiştirmeyi düşünüyoruz.

3-Ramazan ayında belirlediğimiz 300 aileye koli paketi yardımında bulunduk.

4- Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu yerlere el dezenfektanları ve billboardlarda bilgilendirme çalışması yaptık.

5- Belediye Başkanlığımızca yeni tip Korona virüs hastalığı (COVID-19) tedbirleri kapsamında ilçemizde yoğun trafik ağı olan caddelerimiz Veteriner İşleri Müdürlüğümüz tarafından dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirildi. İlçe merkezi ve sanayi sitesinde dezenfeksiyon işlemi yapıldı.

Resmi kurumlar başta olmak üzere. Dezenfekte edilmeyen hiçbir yer bırakılmadı.  

Çünkü halkımızın sağlığı her şeyden öncedir.

6- Ramazan ayında rutin olarak Kasap ve Fırınlarda denetim gerçekleştirildi.

7- Tekerlekli sandalye ihtiyacı olan vatandaşımıza tekerlekli sandalye temin edip bizzati götürüp kendine takdim ettik.

8- Her geçen gün araç filomuzu güçlendiriyoruz. Araç filomuza dört yeni araç ekledik.

9- Ağaçlandırma çalışmaları başlattık. Bu yaz değişen bir Doğubayazıt için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.

10- Kadınların organik ve ekolojik ürünleri pazarlayacağı emek pazarımız inşaatı devam ediyor. Kısa zamanda faaliyete girecek.

Halkımıza sunduğumuz projeleri tek tek hayata geçiriyoruz.

11- Meclis üyeleri ve Belediye çalışanlarıyla birlikte Ahmed-i Hani türbesi çevresinde ağaç ile gül dikim etkinliğinin ikincisini yaptık. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz, peyzaj çalışmaları kapsamında refüj içlerinde büyüyen otları biçme makinesiyle belirli seviyeye getirerek görüntü kirliliğini ortadan kaldırdı.

12- Çarşı Caddesinde bulunan beton saksılara çiçek ekme etkinliği yaptık. Ama maalesef burada bulunan beton saksılara dün dikilen çiçekler bugün bilinmeyen kişiler tarafından sökülerek tahrip edildiğini öğrendiğimde buda üzücü oldu.

13-Anneler günü haftası münasebeti nedeniyle çalışan emekçi annelerimizi ziyaret ettik. Anne yüreği, paklığın ekildiği, olgunlaştığı ve geleceğe saçıldığı okuldur.

ÖTE YANDAN, İftardan sonraları ise vatandaşlarımızın evlerine gidip sorun ve sıkıntılarını dinleyerek, elimizden gelen imkânları sunmaya çalışıyoruz.

SONUÇ İTİBARİYLE
Çalışmalarımız sürekli şeffaf. İmkânlar çerçevesinde halkımızla paylaşıyoruz. Tabiki burada vatandaşlarımıza söyleyeceğimiz. Halkımızın da belediyemize yardımcı olmaları gerekmektedir.



  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00

Egazete


  • Salı 4.1 ° / 0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.5 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3 ° / -0.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

19.03.2024

  • İMSAK 04:42
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 12:21
  • İKİNDİ 15:45
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:43