SİYASİ PARTİLERİN 2019 VİZYONU NE OLMALIDIR?...

SİYASİ PARTİLERİN 2019 VİZYONU NE OLMALIDIR?...

Hüseyin Demir´in Kaleminden

Dünyada Siyasi partilerin kuruluş amaçları iktidar olmaktır. İktidar olmanın amacı ise ülkenin kalkınmışlık seviyesini yükseltmek, vatandaşları daha mutlu kılmaktır.

Yani şunu söyleyebiliriz: Siyasi partilerin nihai amacı topluma hizmettir ve bu hizmeti toplumdaki her bireyinin yararı gözeterek yapmaktır. İş Türkiye´ye geldiğinde durum çok değişmektedir

Türkiye´de Siyasi partilerin %90´nı tabela partisidir.

Geçen hafta YSK´nın açıkladığı seçime girebilecek partiler 9 olarak açıklandı simdi diyeceksiniz 80 küsur parti var  9 u seçime giriyorsa %90 seçime girmeyecekse bunlar tabela partisinden öteye gidemez

Peki Türkiye´de  neden bu kadar tabela partisi var Türkiye neden siyasi partiler çöplüğü olarak adlandırıyor diyebilibirsiniz  elbette bir çok etken vardır seçim barajı, örgütlenme sıkıntıları, sesini duyuramama seçim için  maddi kaynak yetersizliği  ..vb bir çok sıkıntı sayılıyor

Bence bunlar hepsi bahane tek gerçek

?´İKTİDAR OLACAĞINA İNANMAK VE ÇOK ÇALIŞMAKTIR´´

/resimler/2018-1/26/1100239523286.jpg

En son seçimde 16 parti seçime katılmıştı. İktidar partisini aldığı oy 23,673,546 en yakın rakibi CHP ye 11 milyon fark atmış 5.parti saadet partisinin aldığı oy 325 bin olduğu bir tabloda iktidar olmak hayal gibi geldiği içindir ki 80 küsur partinin 9´u seçime girmek istiyor demek bahane konusundaki kabiliyetinizin gelişmiş olduğunu gösterir.Tek örnek ile ak parti 2001 de kuruldu ,2002 iktidar oldu.Bahaneler bu şekilde çürümüş oldu. Ak Parti 15 yıldır iktidar ve kendilerine göre iktidarını korumak için sürekli yenilenme ve dönüşüm içindeler.Türkiye siyasi geçmişİ incelendiğinde bir çok iktidar partisi gelmiş ve geçmiştir. Birçok iktidar değişmiştir ama ana muhalefet partisinin değişmediğine de şahit oluyoruz. Neden değişmiyor derseniz yenilenmiyor kendini milletin isteklerine göre değiştiremiyor ve belli bir oydan öteye gidemediğini görüyoruz.

Ana muhalefet partisi kurultay sürecine de değinmek istiyorum

Eğer kurultay sürecinde olan ana muhalefet partisi CHP iktidar olmak istiyorsa yenilenmesi kendini dünya düzenine Türkiye seçmeninin isteklerine göre yenileyerek bu yenilikleri sürdürebilecek kadrolar ile yeni bir başlangıç yapması gerekmektedir yoksa ana muhalefet olmaya devam edecek hatta tabela partisi olma ihtimalini görmelidir.

?´CHP iktidar olmak istiyorsa millete göre siyaset yapmalıdır´´

Yılların siyasetçisi bir amcamız vardı

Seçmen restoranda gitmiş müşteri gibidir

Restoran (Parti) şef garson (Parti Genel Başkanı)

Müşteri (Seçmen) gibi´dir

Seçmen tabiri caiz ise müşteridir ne istiyorsa onu verecek partiye oyunu verir ve siyasi partiler de seçmen; Emekliye, Gençlere, Bayanlara, Kürt seçmene ne vad ediyor, Ekonomiye ne katacak, Dış ilişkilerde ne yapacak, Adaleti nasıl tahsis edecek,İssizlere nasıl is bulacak, Eğitim de ne yapacak, Sağlıkta ne yapacak, millî savunma da projeler  nelerdir, Belediyecilikte hizmet standartları ne olacak, Ulaştırmada ne yapacak, Yolsuzluğu nasıl önleyecek ...vb. gibi bir çok sorusuna istediği cevabı verene ve bunu yapabilecek olan partiye oyunu verir.

Siyasi partilerin de tabiri caizse vatandaşa verecekleri, yapacakları hizmetleri iyi sunması bu hizmetleri yapacak aşçı(ekip) çok iyi olası gerekmekte kadrolarının işinin ehli olması gerekir.

2019 seçimlerinde çıta %50+1  iken yenilik yapmak ne kadar gerekli olduğunu gösterir niteliktedir  yoksa bahane olarak

Süleyman Demirelin ; ?Ne yapalım kardeşim, halk mı ithal edelim yani?

Süleyman Demirel bir seçimi kaybettikten sonra durumu ?Ne yapalım kardeşim, halk mı ithal edelim yani?? diyerek bahanesini böyle ifade etmiştir. Kaybedenlerde kendilerini bahane üretmeye hazırlaması gerekir. İktidar olmak için %50+1 almak 24 milyon oy almak gerektiği için iktidara en yakın parti CHP ya  iktidar olmak için 12 milyon ithal seçmen getirmesi lazım yada yerli ve milli Türkiye seçmenine göre hareket etmenizden başka çare olmadığı aşikar olduğuna göre ana muhalefet partisi CHP veya iktidar olmak isteyen diğer partilere milletin içinde olan derdini ve sıkıntılarını yakından gözlemleyen biri olarak şunları belirmem yanlış olmaz diye düşünüyorum iktidar olmak isteniyorsa çok iyi çalışılmalı ,milletin isteklerine göre siyaset yapılmalı ve kendini milletin isteklerine göre dönüştürmelidir.

Partiler için seçim sistemi  %50+1 oyu almak Üsküdar´ı geçmek isteyen  2019 seçimlerinde muzaffer olabilmek  isteyen partilerin  tüm kadrolarını işin ehli  kişiler ile seçmene seçmenin istediğini sunmak için iyi bir çalışma düzenlemeli  ve seçmen bu çalışmaları yapabileceğine inandığı partiye oyunu verir ve onu iktidara taşır diye düşünüyorum.

?´Kısacası kim seçmenin sıkıntılarını giderir ise oyu o alır´´



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Egazete


  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54