SGK Yeni Binası Hizmette

SGK Yeni Binası Hizmette

Bakan Çelik Ağrı?da Açılış Yaptı

Bakan Çelik Ağrı?da Açılış Yaptı


SGK Yeni Binası Hizmette


         Ağrı?ya gelen Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Ağrı Valiliği ve Ağrı Belediye Başkanlığı nı ziyaret ettikten sonra Sosyal Güvenlik Kurumu Ağrı ıl Müdürlüğü hizmet binasının açılış töreni ile Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 2.416 kişinin işe başlatılmasına yönelik düzenlenen programa katıldı.
         Açılışta ış - Kur Genel Müdür Vekili Kazım Yiğit ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar ve Ağrı Valisi Ali Yerlikaya birer konuşma yaptı. Vali Yerlikaya konuşmasında, 3 milyon 610 bin TL ye mal olan Sosyal Güvenlik ıl Müdürlüğü nün hizmet binasının, 77 personeli ile hizmete hazır hale getirildiğini ifade ederek, sosyal güvenlik kapsamında çalışan kişi sayısının 2008 yılında 33 bin 709 iken, 2011 yılı Ekim ayı itibariyle yüzde 32 lik bir artışla 44 bin 504 e çıktığını belirtti.


         Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, son 9 yılda Türkiye nin adeta yeniden inşa edildiğini vurgulayarak, şunları söyledi: 90 lı yıllarda milletvekilleri rozetlerini takıp Ankara nın caddelerinde gezemiyorlardı, kırmızı plakalı arabalara bakanlar binemiyorlardı, yöneticiler binemiyorlardı. Siyaset kurumunu kendi elimizle tahrip ettik sen ben çekişmelerinden dolayı. Peki ülkeye zararı oldu mu bunun? Tabii ki oldu. Yatırım mı olacak? Bursa ya! Yatırım mı olacak? Kocaelin e, ızmir e, ıstanbul a! Yani 5-10 ile devletin imkanları seferber edildi. Peki Ağrı bizim ilimiz değil mi? Erzurum değil mi? Iğdır, Kars, şanlıurfa, Gaziantep, Bingöl bunlar bizim ilimiz değil mi? Kırşehir, Nevşehir, Niğde. Say sayabildiğin kadar hepsi bizim ecdadımızın Doğulusuyla, Batılısıyla, Güneylisiyle, Kuzeylisiyle, şehit kanlarıyla sulanmış aziz topraklarımız bunların hepsi. Ama ne yazık ki yatırımlarda böyle bir dengesizlik yaşanmış ve bu dengesizliklerin neticesinde de göç veren iller ve göç alan iller konumuna gelmişiz.
         Yapılan çalışmalarla Türkiye de işsizliğin azaldığını söyleyen Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti büyüyor, gelişiyor ve kredi notumuz artıyor. ıstikrar var. Yani hedefleri olan bir ülkeyiz. Biz hedefleri olmayan bir ülke değiliz. 12 gününü planlayamayan bir Türkiye den 12 yılını planlayan bir Türkiye ye geldik. Hedeflerimiz var. 2015 te ne yapacağız, 2018 de ne yapacağız, 2023 de ne yapacağız, bunlar bizim için milimetrik olarak yazılı ve belli. Ve şunu da milletimize gösterdik. IMF siz demek ki oluyormuş. Sözü dinlenen ülke olunuyormuş. Talimat alan değil, sözü dinlenen bir ülke noktasına demek geliniyormuş. Yardım eden ülke olunuyormuş. El avuç açan ülke değil, Cent lere muhtaç olan ülke değil, yardım eden ülke noktasına demek ki gelinebiliyormuş. Uzak Doğu dan, Asya lara, Ortadoğu lara, Balkan lara, şimdi Afrika lara uzanan Türkiye Cumhuriyeti nin eli var, emeği var, alın teri var. Ağrı lı kardeşlerimizin Afrika da şimdi ekmeği var ve Uzakdoğu daki depremlerde katkısı var." diye konuştu.
         Bu yürüyüşlerinin düşmanı ürküttüğünü ifade eden Bakan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: Dostlarımızı sevindiriyoruz. Daha çok almamız gereken mesafe, daha çok yapmamız gereken iş var. Türkiye Allah a şükür içerde istikrar, dışarıda da itibarlı ülke noktasına gelmiştir. Onun için bu noktaya gelişte bizim dinanizmimizi siz sağlıyorsunuz. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun kardeşlerim. Yani duygulanmamak mümkün mü? Mısır a gidiyorsunuz 10 binler, Libya ya gidiyorsunuz 10 binler, Tunus a gidiyorsunuz 10 binler, Balkan lara gidiyorsunuz 10 binler, Lübnan a gidiyorsunuz 10 binler, 20 binler. Nereye giderseniz gidin, Türkiye Cumhuriyeti nin Başbakan ı sanki Ağrı ilinde sanki Ağrılılar tarafından karşılıyormuş gibi karşılanıyor. Bu bizim büyük millet olduğumuzu gösteriyor. Bu kıymeti bilmek durumundayız. Bunu görmemezlikten gelemeyiz.
         Böyle bir sorumluluk varken, kendi içinde imkanlarını heba eden, eskiden olduğu gibi iç çekişmelerle enerjisini tüketen bir ülke konumunda olmamak gerektiğini ifade eden Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Herkes bir kez daha kafasını iki elinin arasına alıp, bir kez daha düşünmeli. Bizim sorunumuz ne? Biz nelerle uğraşıyoruz? ışte bu coğrafyadan bu güzel ilimizden sesleniyorum. Yeter, iç çekişmeler, iç kavgalar ve içerden vatandaşın istismarı ile çok şey kaybettik. Artık kaybetmeyelim. Zaman çok önemli? Anlar çok önemli. Bunu değerlendirelim. Bunu da birlik kardeşlik içerisinde değerlendirip, Türkiye yi, bu genç nesli geleceğe daha müreffeh bir şekilde taşımanın mücadelesini verelim. ımkanlarımızı oraya kullanalım. ımkanlarımızı yanlış yerlerde kullanmayalım. Artık yanlış yerlerde bize kullandırtmasınlar.
         "Ağrı daki de Artvin deki de 73 milyon vatandaşımızın refah düzeyinin yükselmesini istiyoruz. Ayrımcılık, gayrımcılık istemiyoruz biz. Yok böyle bir şey zaten. Çanakkale şehitler tabelasında ve asılan oradaki şehitler tabelasında ayrım gayrım yoktur. O halde aynı duyguyu ülkenin dört bir tarafında birlikte yaşayıp, ülkemizin geleceğini aydınlık kılmamız gerekiyor. ınşallah bu amaçlarla çalışıyoruz. ışte bu güzel Sosyal Güvenlik ıl binası buna bir katkı. Bu sürece bir katkı olsun diye yapılıyor. Devletimiz bu işte."
"GEÇıCı ışÇıLERıN YEşıL KARTI ıPTAL EDıLMEYECEK"
         ışsizlik sorununa da değinen Bakan Çelik, şunları söyledi: "Biz istiyoruz ki işsizlik oranlarımız sıfırlansın. Ama kardeşlerim bu mümkün değil. Dünyanın sorunu. Bakınız Yunanistan çok zor durumda. Portekiz zor durumda. ıtalya nın notu düşüyor. Avrupa da moraller bozuk. Geçen hafta ben Paris teydim. G20 gelişmiş ve gelişmekte olan 20 ülkenin çalışma bakanlarının toplantısına katıldım. Dünya da moraller sıfır. Türkiye nin son 3 yılda istihdam gerçekleştiren, en çok işsize iş bulan ülke olduğunu raporlar o toplantıda ortaya koydu. Güzel gidiyoruz demek ki. O halde iş bulamayan, kalıcı ve sürekli iş bulamayan kardeşlerimize devlet bir sosyal sorumluluk gereği el atıyor. Diyoruz ki 6 ay burada sizi istihdam ediyoruz. Sosyal güvenceniz var, maaşınız var. Çalışalım. Meclis yeni açıldı. TBMM nin bunu 8 aya taşıma konusunda bir çalışması olacak. O konuda başarılı olursak, sizler 8 ay çalışmış olacaksınız. Yeşil karttan yararlanan 9 milyon vatandaşımız var. Bu sosyal sigortalar projelerinde yeşil kartlarınız iptal edilmiyor. Burada yanlış bir kanaat var. Yeşil kartınız askıya alınıyor, bu işten ayrıldığınız zaman yeşil kartınız tekrar devreye giriyor. Dolayısıyla ne yaptığımızı biliyoruz. Yaptıklarımızı takip ederseniz inanıyorum ki bir dayanışma içerisinde geleceğimizi daha aydın kılacağız." Dedi.




 




Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,20
  • EURO

    34,91% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2435,49% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Egazete


  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli

Ağrı

26.04.2024

  • İMSAK 03:34
  • GÜNEŞ 05:08
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:31