Serhat Kalkınma Ajansı, Türkiye`de bir ilki gerçekleştirdi

Serhat Kalkınma Ajansı, Türkiye`de bir ilki gerçekleştirdi

SERKA, FOTOĞRAF VE BELGESEL USTALARINI KARS?TA BULUŞTURDU

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), dört yaygın gazetenin fotoğraf editörleri, öğretim üyeleri ile belgeselcileri Kars’ta buluşturdu. Üç gün süren etkinlik boyunca ustalar, kentin tarihi ve turistik mekanları ile sosyal yaşamı için deklanşöre bastı ve kamera çekimi yaptı.
Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 10 ustayı Kars’ta buluşturdu. Uluslararası savaş fotoğrafçısı ve belgesel yapımcısı Coşkun Aral, Hürriyet Gazetesi fotoğraf editörü Sebati Karakurt, Sabah Gazetesi fotoğraf editörü Kutub Dalgakıran, Zaman Gazetesi fotoğraf editörü Selahattin Sevi, Milliyet Gazetesi foto muhabiri ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ercan Arslan ile aynı üniversiteden Öğretim Üyesi Kamil Fırat, Anadolu Ajansı eski fotoğraf müdürü Abdurrahman Antakyalı, Anadolu Ajansı foto muhabiri Erhan Sevenler ile Hüseyin Demirci, İnstagram Şampiyonu olarak tanınan ünlü fotoğrafçı Mustafa Seven, fotoğrafçı ve kreatör Hasan Şenyüksel ile fotoğraf sanatçısı Murat Kaya’dan oluşan 12 kişilik grup SERKA’nın davetlisi olarak Kars’ta bir araya geldi.
GÖL ÜZERİNE KURULAN YER SOFRASINDA BALIK YEDİLER
Fotoğraf ve belgesel ustaları üç günlük gezinin ilk gününde Ardahan ve Kars arasında bulunan Çıldır Gölü’ne gitti. Fotoğrafçılar, 124 kilometrekarelik bir alanı kaplayan ve üstü 50 santimetreyi bulan buzla kaplı Çıldır Gölü’nde Eskimo usulü buz kırarak balık avlayan balıkçıların çalışmaları için deklanşöre bastı. Buzlu göl üzerinde soba yakıp çay demleyen Akçakaleli balıkçıların avlanmaları fotoğrafçıları adeta büyüledi. Buz üzerine serilen yer sofrasında balık yiyen fotoğrafçılar, atlı kızak gösterilerini izleyerek fotoğraf çekti. Akşam saatlerinde ise Karslı Aşıkların leb değmez, hikaye ve atışma dalındaki gösterilerini fotoğrafladı. Fotoğrafçılar gezinin ikinci gününde Selim ilçesindeki cirit müsabakalarını izledi. Usta fotoğrafçılar, kıyasıya geçen müsabakadan en iyi kareleri almak için uğraştı. Daha sonra Sarıkamış Kayak Merkezini gezen fotoğrafçılar, SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Kars Valisi Eyüp Tepe ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından kar motorlarıyla sarıçam ormanları arasında tur attı.
“KARS, FOTOĞRAFÇILAR VE BELGESELCİLER İÇİN ÇOK ZENGİN BİR KENT”
Gezinin son gününde Kars şehir merkezini ve tren garını gezen grup, kentin tarihi ve turistik mekanları ile sosyal yaşamını fotoğrafladı. Grup, kent merkezinden sonra Ani Antik Kenti’ne geçti. Burada yaklaşık iki saat geçiren fotoğrafçılar, sisli havada bütün kalıntıları tek tek gezerek en iyi kareleri çekmek için uğraştı. Ani’yi ilk kez gördüğünü belirten Hürriyet Gazetesi fotoğraf editörü Sebati Karakurt, “Ani Antik Kenti bir rüya gibi. Yaz aylarında yeniden gelip fotoğraflarını çekeğim” dedi.
Belgesel yapımcısı ve savaş muhabiri Coşkun Aral da, Serhat Kalkınma Ajansı’nın 10 usta fotoğrafçıyı bir araya getirmekle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğini belirterek, “Kars; fotoğrafçılar, belgeselciler ve yönetmenler için çok zengin bir kent. Bu bölge tarihi, coğrafyası ve doğasıyla büyük bir potansiyele sahip. Daha önce de geldim. Ama her geldiğimde başka güzelliklerini görüyorum” diye konuştu.
Serhat Kalkınma Ajansı’nın hayata geçirdiği proje kapsamında Haziran ayında Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinin yaz mevsimi fotoğrafları çekilecek. 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32