Saygıdeğer kamuoyu ve basın mensupları;

Saygıdeğer  kamuoyu ve basın mensupları;

Özgür Düşünürler Derneği Ağrı

28 aralık 2011 tarihinde Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 34 sivil, TSK'ya ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu katledilmiştir. 
Aradan geçen 3 yıla karşın tek bir sorumlu ortaya çıkarılmamış, aksine deliller yok edilmeye çalışılarak, ölenlerin aileleri gözaltılar da tutulup adeta tehdit edilerek, konuya duyarlı çevreler çeşitli baskılarla susturulmaya çalışılarak katliam örtbas edilmeye çalışılmıştır.

İnsani değerlere sahip herkesin yüreğini dağlayan Roboski vahşeti Hükümet yetkilileri tarafından siyasi ayak oyunlarıyla unutturulup üzeri karartılmaya çalışılmıştır.

Başbakanın kendisi katliamla ilgili konuşmalarda hunharca bir şekilde bedenleri parçalanan masum insanları suçlamakta ve yaşanan vahşeti rutin bir güvenlik önlemiymiş gibi sunmuştur.

Hükümet, TSK ve işbirlikçi medya süreç içerisinde katliamı, ahlaka, adalete ve hukuka uymayan bir yaklaşımla unutturmaya çalışmışlardır.

Hükümetin bir savunma ve suçluluk refleksiyle soruşturmanın devam ettiğini, meclis inceleme komisyonun olayı aydınlatacağına ilişkin söylemleri de komisyon raporuyla birlikte boş çıkmıştır.

Meclis inceleme komisyonu raporunun bu katliamı, askeri ve sivil kurumlar arasındaki koordinasyon eksikliği ile açıklamaya çalışmasından da  anlaşılacağı gibi Roboski  Katliamı örtbas edilmeye çalışılmaktadır.

Hükümet cephesinden yapılan adalet ve hukukla ilgili açıklamalar da, meclis inceleme komisyonunun raporuyla birlikte kuru sıkı açıklamalar olarak hak ettikleri yeri bulmuşlardır.

Özgür Düşünürler Derneği olarak  askeri ve sivil tüm yetkililere soruyoruz:

Aradan üç yıl geçmesine rağmen vicdanları yaralayan bu olayı aydınlatmak için ne yaptınız?

Suçlu kim, emri kim verdi? Sorularını neden hala cevaplamıyorsunuz?

Failleri hukuk karşısına niçin çıkartmıyorsunuz?

Neleri gizleyip, saklama peşlindesiniz?

Siz masumsanız suçlu kim?

Bir ülkede insanlık onurunu zedeleyici böyle bir katliam yaşanırken ve üstü kapatılmaya çalışılırken siyasi iktidar masum olabilir mi?

Son dönemde Kürt Meselesi ile ilgili olumlu saydığımız adımlara bu katliamı aydınlatmayı eklemeden Kürt Meselesini çözebileceğinizi mi sanıyorsunuz? Bu mümkün müdür?

Meclis inceleme komisyonunun müzakere sürecinin getirdiği rehavet ortamında yayınladığı raporun bu katliamı unutturacağını sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

Bu ülkede insanlık onuruna sahip çıkan herkesin bu katliamı aydınlatmadığınız sürece sizden hesap sormaya devam edeceğini bilmelisiniz.

Roboski'li anaların gözyaşları bu vahşeti aydınlatmadığınız sürece çoğalıp sizi boğacaktır.

İnsanlığa yakışır adalet ve hukuku gerçekleştirip suçluları cezalandırmadığınız müddetçe, bu katliamla üzerinize bulaşan masum kanlarını asla temizleyemeyeceksiniz.

Bugün ve gelecekte insanların sizden lanetle bahsetmesini istemiyorsanız:

Başbakan, sorumluluğu olan herkes adına açık ve net bir şekilde özür dilemelidir.

Devlet, askeri ve sivil kurumlarıyla bu katliamdaki sorumluluğunu kabul etmelidir.

Olayda kastı ya da kusuru olanlar ortaya çıkarılıp suçlular derhal cezalandırılmalıdır ki

"Barış ve Kardeşlik" söylemleri inandırıcı olabilsin.

Aksi takdirde Kürt halkına yapılan diğer zulümler gibi tarih bu zulmü de affetmeyecek ve bizim gücümüz yetmese de hesap sorucuların en hayırlısı olan Allah, bu zulmün hesabını çetin bir şekilde soracaktır.

Saygılarımızla;

Özgür Düşünürler Derneği Ağrı



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00

Egazete


  • Salı 18.4 ° / 5.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 20.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli

Ağrı

23.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:27