SAVAŞ AY LİSESİ’NİN DÜNÜ BUGÜNÜ

SAVAŞ AY LİSESİ’NİN DÜNÜ BUGÜNÜ

Doğubayazıt Gazetesi

A TAKIMI SAVAŞ AY LİSESİ MÜDÜRÜ SERVET ŞAHİN, ÖĞRENCİLERİN GELECEĞE YOLCULUĞUNDAN TUTUN OKULUN TARİHÇİSİNDEN OKUYUCULARIMIZLA PAYLAŞALIM.

Savaş AY Anadolu Lisesi 7 Mayıs 2005 tarihinde A Takımı program yapımcısı Merhum Gazeteci Savaş AY' ın başlattığı kampanya, Türk Telekom adına dönemin Ulaştırma Bakanı Binali YILDIRIM, Ağrı Valiliği, Doğubayazıt Kaymakamlığı, Doğubayazıt Belediyesi ve Yüreğini eğitime açmış gönüllülerin nakit para destekleri ile 07.05.2005 tarihinde temeli atıldı. 

28.10.2005 tarihinde ise tamamlandı. 

İlk eğitim öğretime, İmam Hatip Lisesi binasında(Şuan Fatımatü Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi) Doğubayazıt Lisesine bağlı öğrenim gören öğrencilerin alınan onay ile okul binasına taşınarak 21.11.2005 tarihinde 16 derslik ve 475 öğrenci ile A TAKIMI SAVAŞ AY LİSESİ olarak eğitim öğretim binası olarak kullanılmaya başladı.

 2010 yılı ve sonraki yıllarda genel liselerin ANADOLU LİSESLERİNE dönüştürme kapsamında A TAKIMI SAVAŞ AY ANADOLU LİSESİ adı verilerek hizmet vermeye devam etti. 

Okul 2012 yılında İlçe Gençlik Müdürlüğüne bağlı binada 200 kişilik pansiyon açıldı. Daha sonra kapasitesi 200 öğrenci olarak belirlenen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmaya bağlı olan Yaşlı ve Bakım Evi onarılarak pansiyon için kullanılabilecek bir görünüme kavuşturulup, pansiyon binası olarak okula bağlandı. 

Kapasitesi 200 öğrenci olmasına rağmen yıllık olarak 100-120 öğrenci barınmaktadır. Okulun 2008 yılı eylül ayında tretuvarları, 2009 yılı eylül ayında ise bahçe duvarları çekilerek modern bir görünüme kavuşturuldu. 

Şimdi dünden bugüne süregelen okulun yönetim kadrosuna geçelim. Geçmiş yıllarda ağır aksak devam eden Okul, 

DOĞUBAYAZIT EĞİTİM PLATFORMU BAŞKANLIĞINA ve Okul Müdürlüğüne getirilen  SERVET ŞAHİN, “ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPACAĞIMIZDAN KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN.” Şiarıyla başlattığı eğitim çerçevesini en üst seviyelere götürmeye iddialı.

Bilindiği gibi, Eğitim Destek Platformu Doğubayazıt İlçe Başkanlığını yürüten Hemşehrimiz ve çeşitli okullarda müdürlük ve idarecilik yapan SERVET ŞAHİN, 

okulun eğitim öğretim kalitesini yükseltmek için bu yolu bir öğretmen olarak değil, aynı zamanda bir öğrenci rehberi ve bir yol gösterici olarak izliyor. 

Neredeyse her gününü, her saatini öğrencilerinin daha iyi bir eğitim alabilmeleri için adamış bir şekilde geçiriyor.

Haftaiçi, okulun sınıflarını, koridorlarını ve kütüphanesini dolaşarak öğrencileri yakından takip ediyor.

 Öğretmenlerle işbirliği içinde çalışarak eksiklikleri tespit ediyor ve bu eksiklikleri gidermek için çözüm arayışına giriyor. 

Öğrencilerin derslerine daha fazla odaklanmalarını sağlamak için dikkat çekici projeler ve etkinlikler düzenliyor. Eğitimin sadece sınırlarla sınırlı olmadığını, öğrencilere pratik deneyimler kazandırmak gerektiğini de anlatıyor.

Haftasonları, öğrencileri başarıya taşımak için gecesini gündüzüne katarak dersanelerde, kütüphanelerde ve kitap kafelerde öğrencilerini denetliyor. 

Onların sorularını yanıtlıyor, eksikliklerini anlamaya çalışıyor ve onları motive ediyor. Öğrencilerin hedeflerine ulaşmaları için bireysel rehberlik yapıyor ve onları yoluyla ilgili yönlendiriyor.

Servet Başkan’ın bu özverili çalışması, okulun başarısını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda öğrencilere de bir örnek teşkil ediyor. Başarıya giden yolda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan çalışarak, öğrencilere disiplin, hedef odaklılık ve azim gibi önemli yaşam becerilerini öğretiyor.

Eğitime bu büyük katkısı, geleceğin liderlerini yetiştirme noktasında büyük bir rol oynuyor. Onun öğrencilere ve okula adadığı bu büyük özveri, gelecek nesillerin daha parlak bir geleceğe sahip olmalarına katkı sağlıyor. 

KISACA OKULUN DÜNÜ VE BUGÜNÜNÜ SİZLERLE PAYLAŞMAYA ÇALIŞTIK…



Anahtar Kelimeler: SAVAŞ LİSESİ’ BUGÜNÜ
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32