Sakık´tan Görevinden uzaklaştırılan 13 kamu çalışanına destek ziyareti

Sakık´tan Görevinden uzaklaştırılan 13 kamu çalışanına destek ziyareti

Ağrı valiliği tarafından görevinden uzaklaştırılan 13 kamu çalışanı ziyaret eden Ağrı belediyesi Eş başkanı Sırrı Sakık, görevinde atılan kamu çalışanları ile dayanışma içinde olduklarını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Ağrı Valisi Musa Işın tarafından Suruç katliamı protestosuna katıldıkları gerekçesi ile görevinde uzaklaştırılan kamu çalışanlarına Ağrı belediyesi Eş başkanı Sırrı Sakık dayanışma ziyaretinde bulundu. 
Nevzet Göngür caddesinde bulunan Ses binasında işten uzaklaştırılan 13 kamu çalışanını ziyaret eden Ağrı belediyesi Eş başkanı Sırrı Sakık, görevinde uzaklaştırılan memurlar ile dayanışma içinde olduğunu ve Ağrı valisinin yaptığı hukuka aykırı olduğunu kaydetti.
?Bu keyfi bir uygulamadır´
Ağrı´da 1 Haziran 2014 yılından bu yana devlet yine özel uygulamalar başlattığının altını çizen Sakık, devletin halkın başarısını kabullenmediğini söyledi, Skık, ? Ağrı da özel bir politika uygulanıyor. Bu kente olan başarıları kabullenmiyorlar. Bu kentin başarısında rolü olan her kesi cezalandırmaya çalışıyorlar. Bu kentte %80 oranında bu başarıda rolü var o zaman bu kentin %80´nini cezalandıracakları mı? Burada memur arkadaşlarımızın direk uzaklaştırılması hukuki değil. Çünkü savcılık soruşturma açmamış, ifadeleri bile alınmadan insanların görevinden uzaklaştırılması hiçbir hukuki çevresi olamaz. Bu keyfi bir uygulamadır. Türkiye´nin her yerinde demokratik kitle örgütleri Suruç katliamını kınadı. Türkiye´nin hiçbir yerinde kimseye Suruç katliamı kınadıkları için soruşturma açılmadı? dedi.
?Sizden önce benim vicdanım hırsızlığa geçit vermez´
Devletin her alanında Kürt halkın özerine geldiğini ve halkın iradesini kabul etmeyen bir durumla karşı karşıya kaldıklarını vurgulayan Sakık, ? Yine belediyelerimize dönükte bir baskı oluşturmaya çalışıyorlar. Daha önce onlarca defa dedik gelin burada yapılan hırsızlıkları inceleyin. Ama kimse gelmedi. Belediyemizde halk memnun.
%90 halk desteği alıyoruz. Ama müfettişler bir açık bula bilmek için saatlerce uğraşıyorlar.  İlk kes belediyenin parası olmuş. İlk kes belediye halka hizmet ediyor. Sizden önce benim vicdanım hırsızlığa geçit vermez.
Bu halkta hırsızlığı kabul etmez. Benim geldiğim gelenek de kabul etmez. Her tarafta böylesi bir baskı uygulamaya çalışıyorlar? ifadelerini kullandı.
?Biz bu dumanlara da bu ateşe de yabancı değiliz´
Türkiye de şu an yaşananların yabancı olmadıklarını belirten Sakık, ?Biz bu dumanlara da bu ateşe de yabancı değiliz. Madımak´da, Suruç´uda, Roboski´yi de iyi biliyoruz. Türkiye´nin şu an dört bir yanı kan deryasına dünmüş durumda. Biz bu duruma yabancı değiliz.
Biz bu olanları çok iyi biliyoruz. Türkiye de 7 Haziran da büyük bir buluş sağlandı. İşte AKP de bunu hazmedemedi. HDP 7 Haziran´da parlamento da büyük bir başarı kazandı. Hemen hemen bütün Türkiye renklerini parlamentoya soktu. Batı da Kürde ait ne varsa hepsi talan ediliyor. Ama biz buralarda böyle bir şeyin olmasına asla izin vermeyeceğiz? diye konuştu.
Emek, Demokrasi ve özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz
Konuşmalarda görevinde uzaklaştırılan 13 kamu çalışanın Eş başkan Sakık´ın kendileri ile dayanışma içinde olduğu için memnuniyetlerini dile getirerek, yapılan bu uygulamalar ile demokratik kitle örgütlerini kontrol altına alınmak istediğini ve emek, demokrasi ve özgürlük mücadelesinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini söyledi. (Basından)
 


  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Egazete


  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54