SAĞLIK DENİNCE DOĞUBAYAZIT DEVLET HASTANESİ AKLA GELİR

SAĞLIK DENİNCE DOĞUBAYAZIT DEVLET HASTANESİ AKLA GELİR

Peki Bu birimin nelerle mücade ettiğini bileniniz varmı?...

Doğubayazıt Gazetesi
 
Doğubayazıt Devlet Hastanesi yetkilileri Başhekim ? Hastane Yöneticisi Op. Dr. Esra DİŞÇİ ile Başhekim Yardımcısı, Dt. Turan SAYDAM, Gazetemize açıklamalarda bulundular.
 
Yapılan Açıklamalar şöyle:
 
Toplum ruh saglıgı merkezi : Ruhsal problem yaşayan hastalara, toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psikososyal destek hizmeti veren, Hastaların takip ve tedavilerin yapılmasını sağlayan, Gerektiğinde evde takip, tedavi ve hasta-aile eğitimi yapan, Etkin ve ulaşılabilir bir hizmetin sunan merkezdir.     gunumuzde saglık sıstemının gelısmesıyle genelsekreterlıgımızın  daha etkın ve yararlı saglık merkezlerın kurulmasının ve  gerekenın yapılmasınının ıcın calısmalar da bulunmaktadır.    psikososyal ,  ruhsal problemlerı olan bıreylerın toplum ve aıle  ıcınde kendılerını daha rahat ıfade etmelerine ve daha yapıcı olmalarını saglamaktadır . 
 
Hastanemizde bu hizmeti vererek Dogubayazıttaki bireylerimizin tedavilerini görmektedirler. İnanın hastanemizden sağlığına kavuşup ta ayrılan her bir birey için bizler tarifi edilemez sevinç yaşamaktayız. İnşallah halkımızın hekım ve yardımcı  sağlık çalışanları arkadaşlarımıza yaklaşımı ve davranışları  daha etik ilişkilerle şekillenir.
                        
Günümüz sağlık sisteminde   hastanız için yapabileceğimiz bir şey yok, alın evinize götürün” anlayışı artık sona ermiş olup, sizin için yapabileceğimiz bir şey hep var” anlayışı yaygın olarak benimsenmiştir. Temel hedef, konan tanısı neticesinde yaşamın son noktasına varışı kesinleşen hastaların yaşamına yıllar değil, yıllarına yaşam katmaktır.
 
Son yıllarda;
 
Kanser görülme sıklığındaki artış,
Kanser hastalarının yapılan tedavilerle yaşam süresinin uzaması,İnsan ömrünün uzamasıyla artan kronik hastalıklar, palyatif bakım merkezlerine ihtiyaç duyulmasına yol açmıştır.
Palyatif Bakım: Dünya Sağlık Örgütünün yapmış olduğu tanıma göre, yaşamı tehdit eden hastalığa bağlı olarak ortaya çıkan problemlerle karşılaşan hasta ve ailede, ağrının ve diğer problemlerin, erken tanılama ve kusursuz bir değerlendirme ile belirlenmesi; fiziksel, psikososyal ve manevi gereksinimlerin karşılanması yoluyla acı çekmenin önlenmesi ve hafifletilmesine yönelik uygulamaların yer aldığı ve yaşam kalitesini geliştirmenin amaçlandığı bir yaklaşımdır.hastanın acı çekmesinin giderilmesi ve yaşam kalitesinin artırılmasına odaklı bir bakım şeklidir. Bu bakım kanser hastalığının ve tedavisinin ortaya çıkardığı semptomları azaltmak ve ortadan kaldırmak için sunulan bir hizmettir. Aynı zamanda destekleyici bakım” olarak da bilinir.bu sebeble hastalar palyatıf bakıma yatırılıp hızmet verılmektedır . bizlerde hastanemizde imkanlarımız el verdıkce bu hastalarımıza yıllarına yasam katma temenısiyle hızmet verecegız .
 
Hastanemizde İş Sağlığı Ve Güvenliği Birimi Açılmıştır.
İş Güvenliği Uzmanı Yunus Yerlikaya  Hizmet Vermeye Başlamıştır.
 
Şifa veren ele vefa?
 
Bakanlığımızın ?Şifa veren ele vefa? projesi kapsamında, hastalarımızın takip ve tedavisini fedakarca yapan doktorlarımızı evinde ziyaret ediyoruz.
 
Efor Unitemiz Hizmet vermeye Başladı
Kardiyoloji polikliniğimiz bünyesinde faaliyete geçen efor testi ünitemiz ve holter laboratuvarımız hizmete açılmıştır.
 
Evde Sağlık Hizmetleri
 Hastanemiz tarafından sunulan Evde Sağlık hizmetleri, kapsamı genişleyerek devam etmektedir.
 
Evde Sağlık Hizmetlerinin Amacı
 
     Evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan bireylerin, muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarını, evinde ve aile ortamında sağlamak, bu kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak birlikte vermektir.
 
     Evde Sağlık Hizmetlerinin Kapsamı
 
    Evde sağlık hizmetleri biriminin görevi hastalığın teşhisini koymak olmayıp daha önce ilgili dal uzman hekimlerince konulmuş olan tanı ve planlanan tedavi çerçevesinde ve kişinin bulunduğu ev ortamında: muayene, tetkik, tahlil tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin verilmesi, ilacın reçete edilmesi, tıbbi cihaz ve malzeme kullanımına ilişkin raporların çıkarılmasına yardımcı olunması, hastanın ve ailesinin evde bakım sürecinde üstlenebilecekleri görevler, hastalık ve bakım süreçleri ile ilgili bilgilendirilmesi ve hastalığı ile alakalı evde kullanımı gerektiren tıbbi cihaz ve ekipmanların doğru ve uygun koşullarda kullanılması eğitim ve danışmanlık gibi hizmetlerin verilmesi.
 
      Evde Sağlık Hizmetleri Başvurusu
 
      Başvurular, hastalar veya aile bireyleri tarafından  hastanemiz bünyesindeki birime  müracaatı ile yapılabilir.
 
      Çalışma Şekli
 
     Evde sağlık hizmetleri, mesai saatleri içerisinde yürütülür. Başvular birim sorumlu hekimine bildirildikten sonra en kısa sürede duruma göre ekip hastayı ikamet yerinde ziyaret eder. Kabul edilen hastalar birim sorumlu hekimi tarafından ziyaret zamanı ve süreleri, yapılacak tetkikler, uygulanacak bakım ve tedaviler ayrıntılı olarak planlanır.
 
Doç.Dr. Yaşar Eryılmaz Doğubayazıt Devlet Hastanesi Evde Bakım birimimizde 1 Uzman Hekim,2 Sağlık Personeli,1 Şoför çalışmaktadır.
 
Anne Otelimiz Hizmet Vermeye Başladı.
Doğum yapma sürecine giren gebelerimize konaklama imkanı sağlayan anne otelimiz yapılan açılış ile hizmet vermeye başlamıştır. 
/resimler/2016-3/4/0927381299715.jpg
 
/resimler/2016-3/4/0927552706288.jpg
 
/resimler/2016-3/4/0928138800404.jpg
 
/resimler/2016-3/4/0928307707100.jpg
 
 


selim baykan
4.03.2016 18:50:09
sağlık denince devlet hastanesi akla gelir ŞAKA gibi devlet kara yolları mı akla gelecekti. nezir bey haber içeriği ayrı bir sıkıntı hastane yetkilileri bir sağlık kuruluşu yönettiklerini unutmuşlar galiba , söyledikleri şeyler zaten bir hastanenin vermesi gereken hizmetlerdir. başka hastanelerde bu hizmetler 10 yıllardır veriliyor.

vedat salman
5.03.2016 00:43:51
öncelikler doğubeyazıt gazetesi ve nezir çelik beye teşekkür ederim. okuyucu kitlesinin ilgisin sürekli canlı tutmak ve duyarlı gazetecilik adına her zaman kendisine yakışanı yapıyor ve yapmaya devam edecektir.doğubeyazıt gazetesi sürekli halka temel hizmetleri sunan kurumları ziyaret etmesi ve kurum yetkilileri ile kurumlar hakkında bilgi alması son derece takdir edilecek bir davranıştır.hastane ile ilgili yapılan haber ilgili düşüncelerimi söyleyeceğim,doğubeyazıt gazetesi de her zaman olduğu gibi farklı düşünce ve eleştiriye açık olan yürekliliği ile yayınlayacağından şüphe duymadan düşüncelerimi ve eleştirilerimi dile getireceğim. verilen demeç okunduğundan son derece şık ve imkansızlar başarılmış gibi bir hava yaratılsa da zaten yapılanlar bir hastanede acil servisin, ambulansın olması nasıl gereken hizmetlerse bu cilalanıp tıpta çığır açılmışçasına gibi sunulan hizmetler de olması gereken hizmetlerdir. fakat hastane başhekimi esra hanımın samimyetinden ve özverisinde şüphe duymak haksızlık olur. yalnız haberin içeriğinde bahs edilen toplum ruh sağlığı merkezi ve anne oteli birimleri hakkında bir kaç şey söylemek fikrinizi açmak istiyorum.Anne oteli yaklaşık 1,5 yıl önce bir hayırsever tarafında dekore edilip döşendi gel gelelim her ne kadar anne otelinin kullanım amacı yukarıda yazılmışsa da durum öyle değil. saray gibi yapılan anne otel gebelerin doğumdan önce kullanmaları yerine zaman zaman hastalanan ve yatışı yapılan hastane yöneticilerinin yakınlarının hizmetine sunulmaktadır.ve son kaç aydır hastane lojmanlarında boş lojman olmasına rağmen hastaneye tayin olan özelikle bekar erkek doktorların kullanımına sunulmuş durumda.1,5 yıldır açılan bir birimde neden gebe anneler konaklanmıyor.insanlar hayrını yapıyor ama kullanım amacı dışında kullanılyor. toplum ruh sağlığı merkezi de doğubeyazıtlı bir hayırsever iş adamı tarafından yapılmış. dikkatimi çeken başka bir nokta da açılan bu birimlerden bahs edilirken bu hayırsever insanlardan bahs edilmiyor nezaketen de olsa küçük bir teşekkür etmek gerekmez mi.görüşmeyi ve haberi yapan gazeteciler sakın yanlış anlamayın yalan haber falan yaptığınızı demiyorum. tabiki bir kurum en üst düzey yetkilileri yaptığınız bir söyleyişiden söylenen her sözün doğruluğuna inanma nezaketi ile hareket etmişsiniz. umarım yayınlarsınız.

mehmet sıddık
5.03.2016 21:15:30
şimdiki hastane müdürü döneminde yapılan 3-4 yeni birimin bütün finansmanı hayırseverler tarafından karşılandı.ne hikmetse bay müdür hayırseverlerin hayırları üzerinden prim yaparak her seferinde hastanenin kaynaklarını nasıl verimli ve yerinde kullandığı yalan ile üst mercileri yanıltıyor. bu memleketin hayırseverlerinden rica ediyorum. eğer sağlık bakanlığı hastane yönetimine falan birimi kuracaksın demişse hastanenin kaynakları o birimi yapmaya yeterlidir, sizler hayır yapmak istiyorsanız bugün sokaklarda binlerce aç ve evsiz insan geziyor. yok eğer yapacağınız hayır kaşılığında başka beklentileriniz varsa onu bilmem. bir koyup beş almaksa borsaya yatırın paranızı, yatırımınızın garantisi olmaz bu müdür varken .

fuat
6.03.2016 16:14:41
bu yorumları yapanları tanıyorum.

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,20
  • EURO

    34,91% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2435,49% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Egazete


  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

25.04.2024

  • İMSAK 03:36
  • GÜNEŞ 05:09
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:30