Sabıkası Olan Hasta Ölsün mü

Sabıkası Olan Hasta Ölsün mü

Hastalar ikinci sınıf vatandaş

Sabıkası Olan Hasta Ölsün mü?...


Doktorlar imtiyazlı sınıf oluyor, hastalarsa ikinci sınıf vatandaş? Üstelik sabıkası olanlar için durum daha kötü?


         Türkiye son zamanlarda üst üste yaşanan "hastaların doktor dövmesi" olaylarını konuşurken aynı anda hastanelerde yaşanan aksaklıklardan hiç kimse bahsetmiyor.


         Öyle bir durum oluştu ki doktor olmak için "hayatımı insanlık yoluna adayacağımı açıkça bildiriyor ve söz veriyorum" diye yemin edenler, ayrıcalık talep eder hale geldi.


         Geçtiğimiz günlerde Gaziantep te doktor Ersin Arslan ın bir hasta yakını tarafından öldürülmesi, daha önce tek tük rastlanan hasta şiddeti haberlerinde adeta bir patlamaya sebep oldu.


         Söz konusu haberlerin gittikçe artması ve doktorların en son yaşanan Gaziantep olayından sonra sokaklara dökülmesi Meclis i dahi harekete geçirdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu ndaki görüşmelerin ardından sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarıyla ilgili Meclis araştırma komisyonu kurulması kabul edildi.


SABIKASI OLANIN POLıKLıNığE GıRMESı YASAK!


         Sağlık Bakanı Recep Akdağ, önergeler üzerine hükümet adına yaptığı konuşmada konuyla ilgili alınan tedbirleri açıkladı.


         Yapılması hedeflenen yeni düzenlemeye göre sabıkası olanların polikliniklere girmesi önlenecek. Hastanelere güvenlik alarm düğmesi konulurken sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin, hastane yönetimi tarafından emniyet güçlerine bildirilmesi de zorunlu hale getiriliyor.


SABIKASI OLAN ÖLSÜN MÜ?


         Sağlık sektöründe önemli çalışmalara imza atan Bakan Akdağ ın bu açıklaması akıllara başka soruları beraberinde getiriyor. Peki sabıkası olan hastalar nasıl tedavi olacak? Ya da sıradan bir suç nedeni ile sabıkası olan insanların bile azılı bir suçlu gibi muamele görecek olması ne derece doğru?


         Alınan önlemlere bakılırsa sabıkası olan hasta artık polikliniklerde tedavi olamayacak. Tedavi olması da ancak bir polisin ona eşlik etmesi ile mümkün olacak.


DOKTOR DÖVEN HASTA HAKSIZ TAMAM YA HASTA DÖVEN DOKTORLAR?


         Türkiye de yaşanan bu olaylara neyin sebep olduğu, ne ilgili kişiler ne de medya tarafından hiç gündeme getirilmedi. Her seferinde hastanede yaşanan yoğunluğu öne çıkaranlar doktorları haklı görüp hastanelerde doktorların vatandaşa ikinci sınıf vatandaş mmuamelesi yaptığı gerçeğini görmedi.


DOKTOR ıMTıYAZINA HAYIR!


         Doktorların hastalara karşı zamanla duyarsızlaştığı ve hastaları adeta ya birer müşteri gibi gördüğü ya da ikinci sınıf vatandaş olarak görüp azarlayarak, başından savarak çalıştığından şikayet eden vatandaşların, yapılan kamuoyu araştırmalarına göre doktorlardan memnun olmadığı ortaya çıkıyor.


         Doktorlar, istediği zammı alamadığında ya da bir doktorun başına bir şey geldiğinde iş bırakıyor. Doktorların hakkını korumak üzere kanun hazırlayan devletin haklarından bihaber olan vatandaşların hakkını korumak yönünde ne gibi önlemler alacağı merak konusu.


Geçtiğimiz yıl yabancı doktor fikri tartışıldığında yine doktorlar eyleme kalkışmış ve "yabancı doktor istemiyoruz" diye iş bırakmışlardı.


ışTE DOKTORLARIN ETTığı YEMıN!


         -Hekimlik mesleği üyeleri arasına katıldığım şu anda, hayatımı insanlık yoluna adayacağımı açıkça bildiriyor ve söz veriyorum.


         -Hocalarıma saygı ve gönül borcumu her zaman koruyacağıma, sanatımı vicdanımın buyrukları doğrultusunda dikkat ve özenle yerine getireceğime,


         -Hasta ve toplumun sağlığını baş görev sayacağıma, benden hizmet bekleyen kimselerin sırlarına saygılı olacağıma ve onları saklayacağıma,


         -Hekimlik mesleğinin onurunu ve temiz töresini sürdüreceğime,


-Meslektaşlarımı kardeş bileceğime, din, milliyet, ırk, siyasi eğilim ya da toplumsal sınıf ayrımlarının görevimle hastam arasına girmesine izin vermeyeceğime,


         -ınsan hayatına kesinlikle saygı göstereceğime, baskı altında kalsam bile tıp bilgilerimi insanlık değer ve yasalarına karşı kullanmayacağıma,


         -Açıkça, özgürce ve namusum üzerine and içerim.





Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,60% 0,39
  • EURO

    34,81% 0,24
  • GRAM ALTIN

    2506,22% 0,89
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Egazete


  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21