REKTÖRLER AĞRI´DA BİR ARADA?

REKTÖRLER AĞRI´DA BİR ARADA?

Atanan Üniversite Rektörlerinden Trump Yönetimine Kınama

Haber: Doğubayazıt Gazetesi

21 Ocak 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Atanan Üniversite Rektörleri Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi´nde Bir Araya Geldiler?

Üniversite konuk evinde basına açık bir şekilde gerçekleştirilen bu toplantıya Vali Süleyman Elban, Ağrı Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş,Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. İbrahim ZEYBEK, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, misafir konuğumuz Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Ak Parti İl Başkanı Avukat Abbas Aydın, Üniversite Rektör YardımcılarıProf. Dr. Önder Şimşek ile Prof. Dr. Faruk Kayave Rektör Danışmanı  Dr. İbrahim Özgül katıldı.

Üniversite tanıtım sinevizyonu gösteriminin ardından protokol konuşmalarına geçildi. Açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut;Rektörlük görevine birlikte atandığımız çok saygıdeğer rektör arkadaşlarımızla değerlendirmeler yapmak üzere yılda iki kere bir araya gelme kararı almıştık. İlkiniAfrin Operasyonunu desteklemek adına 18-19 Şubat 2018 tarihinde Kilis 7 Aralık Üniversitesinde gerçekleştirdiğimiz toplantının ikincisini üniversitemizde gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu vesile ile hepinize ayrı ayrı hoş geldiniz diyor sizleri Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitemizde ve ilimizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum? dedi.

İl protokolününde hazır bulunduğu kahvaltılı açılış toplantısı ve basınbildirisinin ardından üniversite rektörleri değerlendirme toplantısını üniversite senato salonunda gerçekleştirdiler.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katılan üniversite rektörleri, yaptıkları değerlendirmedeüniversiteleri arasındaki işbirliğini daha işlevsel hale getirmek, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda akademik ve idari işbirlikleri yapmak, üniversite-sanayi etkileşimini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımak ve ülkemizin gelecek vizyonuna ve kalkınma çabalarına katkı sağlamak ve ortak bir vizyon geliştirmekiçin fikir teatisinde bulundular.

Farklı bölgelerden gelen üniversite rektörlerinin gerçekleştirdiği toplantıda; somut adımlarla üniversiteler arasında iş birliği süreçlerinin desteklenmesi ile üniversitelerin bulunduğu şehirlerin kalkınma, toplumsal refah, teknolojik ve bilimsel gelişmelerine öncülük etmek için birlikte hareket etmelerinin önemine vurgu yapıldı. Çünkü toplumları dönüştürmede ve geleceğe hazırlamada lokomotif rol üstlenen üniversitelerin gerçekleştireceği çalışmaların etkisi sadece üniversitelerin kurumsal gelişimine değil,bulundukları şehirlerin ve ülkemizin kalkınma çabalarına da olumlu yönde etki etmektedir.

Ayrıca bu toplantıda akademisyenler arasında dostlukların oluşması, ilişkilerin güçlendirilmesi ve üniversiteler arasındaki iletişimin sağlanması ile daha vizyoner projeler geliştirmek ve özgün çözümler bulmak konusunda çaba sarfedilmesi gerektiğini müzakere eden rektörler, son olarak üniversitelerin kütüphanelerinin, araştırma merkezlerinin, laboratuvarlarının ve bilimsel envanterlerinin, ortak kullanıma açılmasının faydalı olacağı konusunda mutabakata vardılar.

Üniversiteler arasında sıcak diyalogların kurulmasına, karşılıklı bilgi birikiminin ve tecrübelerin paylaşılmasına, sorunların ortak akıl ile çözülmesine vesile olması nedeniyle bu toplantıların belirli periyotlarla tekrarlanmasında büyük faydalar mülahaza edildiği ortak kanaati oluştu.

/resimler/2018-8/15/0828167538112.jpg

/resimler/2018-8/15/0826236754652.jpg

/resimler/2018-8/15/0826450192639.jpg

/resimler/2018-8/15/0827066599218.jpg

ÖTE YANDAN,

21 Ocak 2017 tarihinde CumhurbaşkanımızSayın Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Atanan Üniversite Rektörlerinden Trump Yönetimine Kınama

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi konuk evinde gerçekleştirilen bu toplantıya Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş,Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. İbrahim ZEYBEK, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ve misafir konuğumuz Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı katılmış ve aşağıdaki basın açıklamasını yapmışlardır.

Üniversitelerimiz arasındaki işbirliklerini geliştirmek ve değerlendirmelerde bulunmak amacıyla çok önceden tertiplemiş olduğumuz bu toplantımızın denk geldiği bu günlerde ne yazık ki stratejik ortağımız ve NATO´da müttefikimiz olan ABD´nin ülkemize açmış olduğu açıkbir ekonomik savaş ile karşı karşıya bulunmaktayız. Amerika ve Türkiye arasında Soğuk Savaş döneminde başlayan ve gittikçe gelişen ilişkiler, zaman zaman Kıbrıs, Filistin, Irak ve Suriye gibi meselelerde büyük gerilimlere neden olmasına rağmen karşılıklı çıkarlar gözetilerek günümüze kadar devam etmiş, her iki ülke açısından da askeri, siyasi, sosyal ve ekonomik alanlarda olumlu gelişmelere sebep olan bu ilişkilerde Türkiye, her zaman üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır.

Buna rağmen ABD´de Trump Yönetimi´nin, Türk Halkı´na, meşru yönetimine ve hukuk sistemine, yerleşik uluslararası ticari hukuk kurallarını da hiçe sayarak, mesnetsiz bir saldırı süreci başlattığını görüyoruz.250 vatandaşımızın şehit edilmesine sebep olan darbeci FETÖ mensuplarıyla ilgili hiçbir adım atmayan, ülkemizin güvenliğine en büyük tehdidi oluşturan terör örgütlerine açıkça ve doğrudan destek vermekle yetinmeyip, bu terör örgütlerine destek vermekten yargılanan vatandaşlarını, din adamı kisvesi altında gayri meşru yollarla koruma girişiminde bulunması ve Türkiye´ye ambargo uygulaması oldukça düşündürücü ve ibret vericidir.

En üst seviyede bilgi üreten kurumların yöneticileri olarak bizler de gençlerimizi daha bilgili, üretken ve sorumluluk sahibi fertler olarak yetiştirip, bilgiyi üretime ve teknolojiye dönüştürerek ülkemize yönelik bu ve benzeri haksız saldırılara karşı durmayı görev addetmekteyiz.

Aynı dönemde atanmış, ülkemizin farklı coğrafi bölgelerinde görev yapan 12 Üniversite rektörüolarak ABD yönetimini,  aldıkları fevri ve haksız ambargo kararı dolayısıyla şiddetle kınıyor, alınan bu yanlış karardan bir an önce vazgeçilmesinibekliyor, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizin ve diğer ülkelerin haklı karşı duruşlarını desteklediğimizi ve uluslararası toplumun huzuru ve güvenliği için bundan sonra da bu karşı duruşun sonuna kadar devam etmesi gerektiğine olan inancımızı ve desteğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz.

/resimler/2018-8/15/0827315193518.jpg

/resimler/2018-8/15/0827513318894.jpg



Anahtar Kelimeler: REKTÖRLER AĞRI ARADA
  • BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

Egazete


  • Salı 24.3 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.4 ° / 9.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 20.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

30.04.2024

  • İMSAK 03:27
  • GÜNEŞ 05:03
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:59
  • AKŞAM 19:08
  • YATSI 20:37