REKTÖR KARABULUT, DÖNEMİNDE BAŞARI GRAFİĞİ

REKTÖR KARABULUT, DÖNEMİNDE BAŞARI GRAFİĞİ

Rektör Abdulhalik Karabulut, sadece üniversiteyi yönetmekle kalmıyor, aynı zamanda devamlı halk ile diyalog halinde.

Mehmet Koç

Kabul etmek gerekir ki Sayın İbrahim Çeçen sayesinde Ağrı, Üniversite şehri oldu.

Neden Üniversite şehri oldu? çünkü bu gün Ağrı'nın her ilçesinde Ağrı Üniversitesinin fakülte ve yüksekokulları bulunuyor da ondan.

Bir kaç yıl öncesine kadar tabiri caiz ise emekleyerek gayret eden Ağrı İbrahim Çeçen üniversitesi, Rektör Abdulhalik Karabulut'un yönetiminden bu yana adeta şahlandı.

Ağrı IC Üniversitesi, bu dönemde hem ülke içinde ve hem de dünyada hızla tanınmaya başlandı. 

Öte yandan Ağrı IC Üniversitesi, mutat eğitim dışında, vatandaşların günlük yaşamları ile de yakından alakadar olunca, halk tarafından da takip edildi, danışıldı ve sürekli bilgisine ve danışmanlığına başvurulur hale geldi. 

Aslında çoğu kişi farkında değil, özellikle engelsiz yaşam konusunda öylesine ciddi ve örnek çalışmalar yapıldı ki, bunun sonucunda ENGELSİZ ÜNİVERSİTE ÖDÜLÜNE layık görüldü.

Yine özellikle 15 Temmuz ruhunun yaşatılması, tarımsal verimin artırılması için çiftçilerin eğitilmesi, ekonomide geri dönüşüm çalışmaları, çocuklara yönelik yüzme gibi eğitimler, mucit öğrencilere proje destekleri, engelli insanlara katkı ve bir çok alanda düzenlenen kurslar ile  Ağrılıların yaşamını kolaylaştırmaya ciddi katkılar sağlanmıştır.

Bütün bu gelişmeler nedeniyle Ağrı IC Üniversitesi, öğrenciler için ilgi odağı haline gelmiş ve her geçen gün öğrenci tercihi daha da artıyor. 

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay ile bakanlar, YÖK başkan ve üyelerinin ve yüksek dereceli kamu görevlilerinin, üniversiteyi düzenli bir şekilde ziyaret etmeleri, üniversitenin kalite ve başarısından kaynaklanıyor.

Öte yandan öğretim kadrosu ve  öğrenci sayısı da bu çalışmalara muvazi olarak devamlı artış göstermiştir.

2017 yılında Ağrı IC Üniversitesinde sadece geçici görevli 4 Prof. görev yaparken, bu gün tam 26 Prof. mevcuttur.  Aynı şekilde Doç. kadrosu da 3 kat artarak 48 olmuştur.

Daha da önemlisi 2017 yılındaki makale sayısı 53  iken,  Ekim 2020 itibariyle makale sayısı 126 yükselmiştir. 

Artan ilmi çalışmalar yanında, fiziki büyüme de büyük ölçüde sağlanmıştır. 

Halen üniversitede, 8 fakülte, 6 Yüksekokul, 6 MYO, 3 enstitü mevcut olup, bunların doluluk oranı da % 98 seviyesine kadar yükselmiştir. 

Bir başka büyüme bulgusu ise, URAP tarafından yapılan dünyadaki tüm üniversiteler arasındaki sıralamada göze çarpıyor. 

2017 başında  dünya üniversiteleri arasında 8 bininci  sıralarda iken, bu gün 3 bininci sıraya kadar yükselmiştir.

Halen bin dolayında akademik ve idari personeli ve 13 bini aşkın öğrenci sayısı ile, Türkiye'deki 95 Üniversite arasında 55. sırada bulunuyor. 2017 yılında ise Türkiye'nin 54 üniversitesi arasında 54. sırada idi. Sondan birinci. 

Demek ki istendiğinde oluyormuş. Yeter ki işin başında yetenekli, girişimci, sorumluluk sahibi ehil kamu görevlileri olsun.

Kabul etmek gerekir ki bütün bu inkişaf, Rektör Prof. Dr. Sayın Abdulhalik Karabulut  döneminde sağlanmıştır. 

Rektör Abdulhalik Karabulut, sadece üniversiteyi yönetmekle kalmıyor, aynı zamanda devamlı halk ile diyalog halinde olup  Ağrı'nın sorun ve sıkıntıları ile de yakinen alakadar olan bir hoca.

Ağrı Dağı, Nuh'un Gemisi, Ahmede Hani hakkında düzenlediği toplantı ve sempozyumlarla da, ilimizin ve bölgemizin kalkınması için ciddi katkı sağlamıştır.

Sonuç itibariyle Sayın Karabulut, iyi bir halk adamı ve  fedakar bir öğrenci dostudur.



Adalet Lıyakat
23.12.2020 19:20:09
Agri halkinin akliyla dalga geçmeyi birakin, Üniversitenin liseden farkı yok. Erzurumun ne kadar artik insanlari var universitede sozde akademik personel diye geciniyor. Kpss den atanamayan ne kadar insan varsa adalet ve liyakattan uzak bir sekilde torpille bi yolunu bulup minimum 9 bin maas aliyor, disardan bakmayi birakin gelinde universitede calisan personelin memnuniyetine gore ölçüp ona gore yorum yapin, reklam yapmakla bu isler olmuyor, bari siz yapmayın yeter artik

  • BIST 100

    9691,16%0,48
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57

Egazete


  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

25.04.2024

  • İMSAK 03:36
  • GÜNEŞ 05:09
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:30