Öğretmen Adaylarının Çığlığı

Öğretmen Adaylarının Çığlığı

Ataması Yapılmayan Öğretmenler

Öğretmen Adaylarının Çığlığı


Ataması Yapılmayan Öğretmenlerden Gazetemize Gönderilen E-Mail


Aynen Yayınlıyoruz:


Sayın : Doğubayazıt Gazetesi


        Biz yüksek puanlarına rağmen atanamayan ve sesini duyurmak için çabalayan öğretmenleriz. Sayın Bakan Dinçer tarafından yerleri lise, ön lisans ve öğretmenlikle alakası olmayan lisans mezunlarıyla doldurulabilen öğretmenleriz. bir sene boyunca 40bin + 30bin e güvenip ancak 40bin içerisinde kendilerine avuç içi kadar bile yerin çok görüldüğü lise branş öğretmenleriyiz. ilk atamada adaletsiz kadro dağılımı şubat ataması olmayacaktır söylemiyle daha da büyük bir adaletsizliğe dönüşmesiyle hakları gasp edilen öğretmenleriz. 


       Ücretli öğretmenlik ülkemizde azımsanamayacak kadar çok sayılarda eğitim sistemindeki yırtık ücretli öğretmenliklerle yamalanamayacak kadar büyük bahsettiğimiz sayı 81bin902 kişi bu kişiler ders başı 7.8lira ya çalışıyorlar ve dönem içerisinde sebepsiz yere derslerini bırakma lüksüne sahipler dönem içerisinde boş geçen ve bir türlü girecek öğretmen bulunamayan dersler bu kişilerin yüzündendir.  ülke genelinde hemen hemen her okulda yaşanan bu  öğretmen sıkıntısını halka duyurmak konusunda yardımınıza ihtiyacımız var. eminiz ki sizin ilinizde de tamamı ya da çoğu ücretli öğretmenlerle yürütülmeye çalışan ve sürekli tökezleyen okullar vardır. BıZıM SESıMıZıN DUYULMASINA YARDIM EDER MıSıNıZ? okullar ticareşaneler değillerdir. kaliteli eğitim için ek atama şarttır.


 SAYGILAR


 BıR ÖğRETMEN


 


        SN. Editör ben  yaklaşık 30.000 üyesi olan şubatçılar grubu üyesiyim ve grup adına yazıyorum gazetenizde bizlere de yer verirseniz sevinirim;bizler ataması yapılmayan öğretmenleriz ve şuan okullarda 160 bin öğretmen açığı var üstelik bu yeni 4+4+4 sistemiyle daha da açık arttı bakanımız açığı ücretli öğretmenle dolduruyor peki nedir bu ücretli öğretmenlik sistemi;bu sistem eger öğretmen yoksa okuldaki açığı kapatmak içindir ama bzler biliyoruzki 300.000 civarında öğretmen var ancak MEB şuan bu sistemi kötüye kullanıyor öğretmen var ama ataamıyor çünkü ücretliye 300-700 arası ders  saati üzerinden para ödüyor tatiller içinde yok tabi istediği zamanda gönderebiliyor yani bir nevi mevsimlik işçi işin daha bir acı yönü varki bu ücretli öğretmenleri il ve ilçe milli eğitim görevlendiriyor haliyle burda tanıdğı olan varsa iyi ve bunların çoğu lise önlisans ve diğer lisans mezunları kimse  çocuğunun öğretmen olmayan kişiler tarafından eğitilmek istemez heralde bu konuda duyarlı olsun veliler lütfen, örneğin:ben tarih öğretmeniyim ücretliyi onaylamadığı halde başvurdum ihtiyacım var ama torpilim yok o yüzzden çağırılmadım bu sistemin son bulmasını istiyoruz tabi siz gaztelerin ve kamuoyunun desteğiyle,bakanımız her öğretmeni atamak zorunda değiliz diyor tabi dogru ama açık var ve buralara çoğu öğretmen olmayan kişiler giriyorsa atamak zorunda eğitim sistemi çöker üniversiteye giren öğenciler boşuna sıfır çekmiyor ,bizler bu açığın kapatılmasını ve Meb in şuan elinde olan 30.000 atamanın ekimde yapılmasını istiyoruz.Gazetenizde yer verirseniz minnettar oluruz sizlere.........


Serap DÖNMEZ


 


BEN FATMA KÖROğLU,


FELSEFE GRUBU ÖğRETMENıYıM,


 


TAHMıN EDERSıNıZ Kı ATAMASI YAPILMAYAN ÖğRETMENLERDEN BıRıYıM.


 


şU GÜNLERDE KıME ATANAMADIM DıYE FERYAD ETSEM "DAHA YENı 40BıN ALIM OLMADI MI?" DıYE BANA KIZIYOR.


 


EVET 40BıN ALIM OLDU, FAKAT 12BıN MEZUNU OLAN FELSEFE GRUBU ÖğRETMENLığıNE BU 40BıN ALIMDA AÇILAN KADRO SAYISI 154!


 


SADECE 154 Kışı!


 


KPSS DEN 84 PUAN ALDIM VE BıR SENE DAHA BOş OTURMAK ıSTEMıYORUM BEN ÖğRETMENıM VE BAşKA YAPACAK BıR ışıM DE YOK!


 


ÜSTELıK BUGÜNE KADAR 2 YIL GEÇERLıLığı OLAN KPSS PUANIMIN DA GEÇERLıLığıNı 1 YILA ıNDıRDıLER.


 


şAYET EKıM-KASIM ARALIK YA DA şUBAT AYINDA ATAMA OLMAZSA BEN 84 PUANIMI ÇÖPE ATMIş OLACAğIM.


 


SADECE BENıM BRANşIM DEğıL FıZıK, KıMYA, BıYOLOJı BRANşLARIMIZ DA BU DURUMDA...


 


BıZE YARDIM EDıP, SESıMıZı DUYARSANIZ VE DESTEK OLURSANIZ ARKAMIZDA OLDUğUNUZU HıSSETTıRıRSENıZ SıZE ÖMRÜM BOYUNCA MıNNETTAR KALACAğIM...


 


KıMBıLıR BELKı DE SıZLERıN ÇOCUKLARINI OKUTACAğIM.


 


FATMA KÖROğLU


 


Sayın Doğubayazıt Gazetesi Yönetimi
Biz facebookta bir grup kurduk. Grubumuzun üyeleri, ataması yapılmayan öğretmenler. Tabi bizim haricimizde de bir çok grup mevcut sosyal medyada. Bir şekilde sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Fakat bazı noktalarda tıkanıyoruz ve yeteri kadar duyulmuyor sesimiz. Biz grubumuzda bir karar aldık ve ülkemizdeki yerel gazetelere derdimizi anlatan mailler atma konusunda birleştik. Yerel gazeteler, halka daha yakın olan gazetelerdir. Bu sayede, halkımızın bizim sesimizi daha çok duyacağına ve gerekli yerlere sıkıntılarımızın daha hızlı bir şekilde iletileceğine eminiz. Lütfen gazetenizde bizim sorunlarımıza değinin ve sesimizi duyurun.
Bizler de halktan birileri olarak, üstelik haksızlığa uğramış bireyler olarak şu konuların yerel gazetelerde dile getirilmesini istirham ediyoruz :
1- Atama bekleyen öğretmenleri en çok mağdur eden uygulama, ücretli öğretmenlik uygulamasıdır. Halkımız, ücretli öğretmenlik konusunda bilgi sahibi değil. Hatta okullarda ücretli öğretmenlik uygulamasının olduğunu bilmiyorlar bile. Ücretli öğretmenlik, boş kalan kadrolarda eğitim fakültesi mezunu olmayanların bile görevlendirildiği çağdışı bir uygulama. Devlet, öğretmene kadro verip maaş ödememek için, ek ders ücreti karşılığında ücretli öğretmenlere görev veriyor. ışin vahim tarafı, 2 senelik fakülte mezunları ve hatta lise mezunları bile ücretli öğretmenlik(?) yapabiliyorlar. O kadrolara, atama bekleyen gerçek öğretmenler atanmalı.
 
2- Yaşları ilerlemiş öğretmenler, emekli maaşını beğenmedikleri için emekli olmuyorlar. Zorunlu emeklilikle alakalı bir uygulama getirilmeli. Belli bir yaşa gelen öğretmen, kendisi istemese de emekli olmalı. Bu sayede bizim de önümüz açılacaktır.
3- Her yıl, 1 den fazla öğretmen ataması yapılmalı. Tek atama, öğretmen açığını kapatmaya yetmiyor. Bunun sebebi de yukarıda bahsettiğim ücretli öğretmenlik uygulaması. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer Dinçer, herhangi bir ek atamanın yapılmayacağını söylüyor. Bu durum, zaten haksızlığa uğramış olan biz öğretmenleri daha da bunalıma sürüklemektedir.
4- Atanabilmek için her sene katıldığımız KPSS, şaibelerle dolu bir sınav. Kopya iddialarının ardı arkası kesilmiyor. Bazı iddialar, sağlam belgelerle destekleniyor ama sonrasında bu iddiaların üstü bir şekilde kapatılıyor. Öğretmen yeterliliğini ölçmeyen bu sınav kaldırılmalıdır.
* Aslında daha pek çok sorun mevcut ama sesimizin duyulması adına bunlar da yeterli.
Gazetenizde bizim bu sorunlarımıza yer vereceğinizi ümit ediyor ve saygılar sunuyorum.


MURAT ÇıFTÇı


 


Sayın editör biz şUBATÇILAR adı altında Facebookta bir araya gelmiş Milli Eğitim Bakanlığı mağduru öğretmen adaylarıyız. Her birimizin hikayesi birbirinden farklı olsa da hepimizin bir ortak noktası ve hayali var o da yıllardır verdiğimiz emeklerin bir damla karşılığı olan ATANMAK..!


         EğıTıM KALıTESıNı ARTIRMAK ADINA ÖğRETMEN ALMAKTAN KAÇINAN BAKANLIğIN ÜCRETLı ÖğRETMEN OLARAK LıSE MEZUNLARINI DAHı ÇALIşTIRACAK KADAR GÖZÜNÜ KARARTMIş OLMASI VE BıZıM SOSYAL MEDYADA SESıMıZı BıR YERE KADAR DUYURABıLMEMıZ SıZıN DESTEğıNıZı ZORUNLU KILMAKTADIR.


BU KONUDAKı ıSTEK VE GÖRÜşLERıMıZıN YANINDA DERTLERıMıZı DE BULABıLECEğıNıZ MAıLLERıMıZı SıZE GÖNDEREREK BU MÜCADELE DE BıZLER ıÇıN ÇOK ÖNEMLı OLAN DESTEğıNıZı BEKLıYORUZ.


TEşEKKÜRLER


HAKAN BEST


Merhaba, ben atamaası yapılmayan bir öğretmenim ve benim gibi binlerce öğretmen var iki yıldır mezunum iki yıldır kpss ye  giriyorum Tüm öğretmenler mağdur durumda virgülle atamayı kaçırdım bizi ücretli öğretmenliğe zorluyorlar ücretli öğretmenliği farklı lisans mezunları iktisatçı mühendisler gibi iki yllık fakülte mezunları da tercih etmektedir. Bizim atanamamızın ardında sadece iş sahibi olamamak yatmıyor her bir öğretmen farklı bir dram yaşıyor. Özel sektör iş vermiyor veren iliğini sömürüyor öğretmenine ücretliyi reva görürse  milli eğitim özel sektör daha fenasını yapar. 26 yaşındayım hala babam cebime harçlık koyuyor kimisi evli bunalıma giriyor bizim öğretmen olmaktan başka çaremiz yok lütfen bize destek olun teşekkürler.


YUSUFARTIş


 


4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte, ülkemizde var olan öğretmen ihtiyacının katlanarak artması,

Ücretli öğretmenlik sonucu Milli Eğitim?de ve okullarda sürekliliğin, düzenin, başarının ve hizmet kalitesinin sağlanamaması,

2013?te KPSS puan geçerliğinin bir yıla indirilmesi ile 2012 KPSS puanlarının sadece bir kere kullanılması sonucu oluşan adaletsizliğin giderilmesi,

Atama bekleyen çok sayıda mağdur öğretmenin içinde bulunduğu olumsuz şartların giderilebilmesi sebebiyle;

12/07/2012 tarihli, 28351 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 6353 No lu Kanun un (1) Sayılı Listesi nde belirtilen, ihdas edilen 30.000 öğretmen kadrosuna en kısa sürede atama yapılmasını istiyorum.


ADA ADA


 


Sayın editör.


Biz facebookta bir grup kurduk. Grubumuzun üyeleri, ataması yapılmayan öğretmenler. Tabi bizim haricimizde de bir çok grup mevcut sosyal medyada. Bir şekilde sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Fakat bazı noktalarda tıkanıyoruz ve yeteri kadar duyulmuyor sesimiz. Biz grubumuzda bir karar aldık ve ülkemizdeki yerel gazetelere derdimizi anlatan mailler atma konusunda birleştik.  Yerel gazeteler, halka daha yakın olan gazetelerdir. Bu sayede, halkımızın bizim sesimizi daha çok duyacağına ve gerekli yerlere sıkıntılarımızın daha hızlı bir şekilde iletileceğine eminiz. Lütfen gazetenizde bizim sorunlarımıza değinin ve sesimizi duyurun.


Bizler de halktan birileri olarak, üstelik haksızlığa uğramış bireyler olarak şu konuların yerel gazetelerde dile getirilmesini istirham ediyoruz :


1- Atama bekleyen öğretmenleri en çok mağdur eden uygulama, ücretli öğretmenlik uygulamasıdır. Halkımız, ücretli öğretmenlik konusunda bilgi sahibi değil. Hatta okullarda ücretli öğretmenlik uygulamasının olduğunu bilmiyorlar bile. Ücretli öğretmenlik, boş kalan kadrolarda eğitim fakültesi mezunu olmayanların bile görevlendirildiği çağdışı bir uygulama. Devlet, öğretmene kadro verip maaş ödememek için, ek ders ücreti karşılığında ücretli öğretmenlere görev veriyor. ışin vahim tarafı, 2 senelik fakülte mezunları ve hatta lise mezunları bile ücretli öğretmenlik(?) yapabiliyorlar. O kadrolara, atama bekleyen gerçek öğretmenler atanmalı.


2- Yaşları ilerlemiş öğretmenler, emekli maaşını beğenmedikleri için emekli olmuyorlar. Zorunlu emeklilikle alakalı bir uygulama getirilmeli. Belli bir yaşa gelen öğretmen, kendisi istemese de emekli olmalı. Bu sayede bizim de önümüz açılacaktır.


3- Her yıl, 1 den fazla öğretmen ataması yapılmalı. Tek atama, öğretmen açığını kapatmaya yetmiyor. Bunun sebebi de yukarıda bahsettiğim ücretli öğretmenlik uygulaması. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer Dinçer, herhangi bir ek atamanın yapılmayacağını söylüyor. Bu durum, zaten haksızlığa uğramış olan biz öğretmenleri daha da bunalıma sürüklemektedir.


4- Atanabilmek için her sene katıldığımız KPSS, şaibelerle dolu bir sınav. Kopya iddialarının ardı arkası kesilmiyor. Bazı iddialar, sağlam belgelerle destekleniyor ama sonrasında bu iddiaların üstü bir şekilde kapatılıyor. Öğretmen yeterliliğini ölçmeyen bu sınav kaldırılmalıdır.


* Aslında daha pek çok sorun mevcut ama sesimizin duyulması adına bunlar da yeterli.


Gazetenizde bizim bu sorunlarımıza yer vereceğinizi ümit ediyor ve saygılar sunuyorum.


ıyi çalışmalar.


ALPER


 


 Sayın Yetkili,
              Bizler öğretmen olarak mezun olmuş senelerce(kimimiz 3 kimimiz 7 yıl) kpss illetiyle uğraşmış yüksek puanlar aldığımız halde hala ataması yapılmayan öğretmenleriz evet öğretmenleriz artık diploma aldık yani öğretmen adayı değiliz.ülkemizde yaklaşık 140000 öğretmen açığı ve 280000 öğretmen boşta dururken neden hala okullarımızda çocuklarımızı öğretmen olmayan kişilere emanet ediyoruz.Evet ücretli öğretmenlikten bahsediyorum.Hiçbir güvencesi olmayan 700 800 lira gibi komik rakamlarla çalışan ücretli öğretmenlik malesef işsiz insanların kapısı olmuş ve eğitimci olmayan insanlara çocuklarımızı farkında olmadan teslim ediyoruz.Biz 5 sene eğitim fakültesinde okumuş heyecanla okullarımıza çocuklarımıza kavuşcağımız günü beklerken artık öğretmenlik bizler için hayal olmaktan öteye gidememiştir.
 
              Bu yıl 40000 alım yapılmış iyi bir rakam ancak yetersiz sayı liselere 12 branşta ayrılan toplam kontenjan 3900 gibi komik bir rakamdır dolayısıyla bizler özellikle az alımdan dolayı 88,  87 puanlarla açıkta kaldık.oysa 3 senedir çalıştığım kpss den tam iyi bir puan almışken (87,6)  atanabilirim artık sıra bana da geldi derken atanamamak annesinin ailesinin yüzüne bakamayacak dereceye gelmek onları üzmemek için 4 senedir her şeyi içine atmak çok zor geliyor.Artık çevremdekiler bana hal hatır sormadan hala ataman olmadı mı diye soruyorlar.
 
              En kötüsü bu yıl kpss öğretmenlik puanlarının tek yıl geçerli olması, liselere az alım yapılması ve her yıl yapılan şubat atamasının yapılmayacak olması bizleri mağdur etmiştir.Geçen senelerde öğretmenlik puanları 2 sene geçerli iken adaylar 3 bazen 4 atama döneminde puanlarını kullanabilmekte idi.Bizler ise şubat ataması yapılmazsa bu puanımızı sadece bir atamada kullanıcaz.Aldığım bu yüksek puanı 3 senede zor almışken belki birdaha hiç alamıcam.


SEVDA DEMıRCı


 


Sayın Doğubayazıt Gazetesi


Yeni eğitim sistemi ile birlikte öğretmen açığı oldukça fazla ve sistemin daha sağlıklı işleyebilmesi için ücretli öğretmenlik ile değil kadrolu öğretmen ile yola devam edilmelidir.Bilindiği gibi ücretli öğretmenlikte sadece eğitim fakültesi mezunları değil öğretmenlik ile ilgisi olmayan fakülte mezunları ile 2 yıllık hatta lise mezunları da öğretmenlik yapmakta ve bu eğitimin kalitesini düşürmektedir.Bundan dolayı ek alıma yeni eğitim sisteminin ihtiyacı vardır. Çocuklarımızı ücretli öğretmenliğe değil bu meslekte eğitim almış kadrolu öğretmenlere emanet etmek için siz de duyarlılığınızı göstermenizi ve haber konusu yapmanızı rica ediyoruz.


BıR ÖğRETMEN


 


BıZLER ATAMASI YAPILMAYAN ÖğRETMENLERıZ..


BU GÜN SINIFIMIZDA ÖGRENCILERIMIZ ILE OLMAMIZ GEREKIRKEN EVE MAHKUM EDILEEN..ÜCRETLI ÖğRETMENLIK ILE SUSTURULMAYA CALIşILAN..BıRıLERı DUYMALI SESIMIZI..BıRıLERI BAHSETMELI BIZDEN..DUYUN SESIMIZI SIZE SESLENIYORUZ..BAHSEDIN BIZDEN..NEDEN 2012 YILINDA EN COK MAGDUR EDILEN BIZ OLDUK..GECMIş YILLARDA şUBAT ATAMASI OLURKEN..PUANINI 3 4 KEZ KULLANIRKEN ÖGRETMEN ADAYLARI BIZ NEDEN BIR KEZ KULLANDIK PUANIMIZI?BIZ UMUTLA BEKLERKEN SUBAT ATAMASINI NEDEN BAKAN DıNCER ARTIK SUBAT DA ATAMA YOK DEDI...SıSTEM YENIYKEN ÖGRETMEN ACIGI ÇKKKEN NEDEN ATAMAMIZ YAPILMIYOR.. BEN KALITELI ÖGRETMENI ATIYORUM DIYEN BAKAN NEDEN VASIFSIZ KışıLERIN ÜCRETLI ÖGRETMENLIK YAPMASINA ıZıN VERIYOR DA BıZıM ATAMAMIZIYAPMIYOR...LÜTFEN SESIMIZ OLUN!!SES VERIN BıZE!!!DUYURUN SESIMIZI KÜRSÜLERINIZDE!!SAYET BIZI TEMSIL EDIYORSANZ DEGININ ÖGRETMENLERIN KANAYAN YARASINA...OKULLAR DA KI ÖGERETMEN AÇIKLARI HABeRLERE YANSIMAYA BASLADI..VE BAKAN BIR ACIKLAMA OLASI BIR ATAMADAN BAHSETMIYOR HALA..YENI SISTEMIANCAK ÖGRETMENLER AYAKTA TUTAR..BAKAN EK ATAMA YAPARSAM ÖGRENCININPSıKOLOJISI BOZLUR ADAPTE OLAMAZ YENI ÖğRETMENE DIYOR PEKI HER DÖNEM DEGISEN ÜCRETLI ÖGRETMENLERE NASIL ADAPTE OLCAK?LÜTFEN DUYUN SESIMIZI???BıR DE SU VAR BASBAKAN AKILLI TAHTA TABLET BILGISAYAR DIYOR..BUNU KIM KULLANACAK DAHA BıLGıSAYAR BILE BILMEYENEMEKLILIğI DOLMUş ÖGRETMENLER MI?GENC KAN LAZM DEGL MI SIZCE DE MEB E...LÜTFEN YARDIM EDIN BıZE....LÜTFEN DUYSUN ARTIK BıRıLERI SESIMIZI!! KULAK TIKAMAYIN ÖGRETMENIN CIGLIGINA!!!

HÜLYA KILIÇ


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Egazete


  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54