ınternet Cafe sahipleri bilgilendirildi

ınternet Cafe sahipleri bilgilendirildi

Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı?

ınternet Cafe sahipleri bilgilendirildi


Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı?


Doğubayazıt Gazetesi


         5651 sayılı kanuna dayalı olarak çıkartılan ınternette Toplu Kullanım Sağlayıcıları hakkındaki yönetmeliğin 8. maddesi gereğince Doğubayazıt ınternet cafe işletmecileri ile bilgilendirilme toplantısı yapıldı.


         Cuma günü Kutlu Aktaş Toplantı salonunda Doğubayazıt?ta faaliyet gösteren Ticari Amaçlı Toplu internet kullanım sağlayıcıları (internet kafeler) bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.


         Toplantıya ılçe Milli Eğitim Müdürü, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı, şoförler Odası Başkanı, ılçe Emniyet Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı ve Kaymakamlık yetkilileri okul müdürleri,  ilçede faaliyet gösteren internet cafe sahibi, sorumlu müdürleri ve basın mensupları katıldı.


         Toplantıda konuşan Kaymakamlık Yazı ışleri Müdürü ıbrahim şAHıN, Doğubayazıt?ta faaliyet gösteren ınternet cafe ışletmecilerine yükümlülüklerini ve sorumluluklarını anlatarak yapması gerekenler hakkında bilgi verdi. şahin, ?ınsan bir varlık. Hayatını devam ettirebilmesi için hayatın zor şartları içerisinde, ihtiyacını karşılamak için, elinden gelen her türlü faaliyeti yapabilme gayreti içerisindedir. Sizler bizim sürekli alışveriş yaptığımız toplumun ihtiyacı olan internet cafelerin çalışanları, toplumun ayrılmaz parçası temsilcilerisiniz. Hepimiz insanlığa hizmet etmek için varız. Ancak para kazanmak için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın hayata hazırlanmasında ve ayakta durmasında omuz omuza çalışmalıyız" dedi. Çağımızda bilgisayar ve internet kullanımının yaygınlaşması ile teknolojinin günlük hayatın bir parçası haline geldiğini söyleyen şahin, Filtreleme programı ile ilgili bilgi verirken, cafe sahiplerinin uyması gereken kuralları da anlattı.


         12 yaşından küçük çocukların yanlarında velileri olmadan,15 yaşında ki çocukların da saat 20.00?dan sonra internet cafelere girmesinin yasak olduğunu hatırlatan ıbrahim şahin, bu konuya internet cafe sahiplerinin dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.


         ınternet cafelerde zorunlu olarak kamera sisteminin bulunması gerektiğinin de vurgulandığı toplantıda bilgisayarda uyuşturucu veya uyarıcı madde alışkanlığı, kumar, şiddet gibi kötü alışkanlıklara teşvik eden, 18 yaş altındaki çocukların psikolojik ve fizyolojik gelişimini olumsuz etkileyecek oyunların oynatılmaması yönünde uyarılarda bulunuldu.


         5651 Sayılı Ticari Amaçlı Toplu ınternet Kullanım Sağlayıcıları Kanunu ve ilgili yönetmelik hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Müdür ıbrahim şahin: ?Kaymakamlık olarak internet cafelere denetim yapılmadan önce sorumluluklarını ve yapılması gerekenleri bildirmek istedik. Kurum olarak cezayı müeyyideden yana değiliz ve ortaklaşa mevcut Kanunlar çerçevesinde gerekenleri yapacağız? dedi.


         şAHıN, ?Milli Eğitim Müdürlüğü ve ınternet kafe işletmecileri, öğrenciler konusunda daha duyarlı davranmalıdır. Okul müdürleri tarafından öğrencilerin interneti doğru kullanması konusunda büyük çaba gösterilmesi gerekmektedir.  Basına yansıyan Erzurum?daki talihsiz öğrencinin Metin 2 adlı oyunundan etkilenerek hayatını kaybetmesini hatırlarsak, insan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerekir. ınternet cafecilerin maddiyatı düşünmemesi ve gelişme çağındaki çocuklarımızın geleceğimizin inşası için önemli bir yere sahiptir. Bu anlamda aileye, okul müdürlerine, öğretmenlere ve aynı zamanda internet kafe işletmecilerine büyük sorumluluk düşmektedir ve herkesin üzerine düşen bu sorumluluğu yerine getirmesi gerektiği inancındayım.? dedi.







Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Egazete


  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

20.04.2024

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:23