NAVİK`LİLER YOL, SU KANALİZASYON SORUNU İÇİN DERT YANIYORLAR

NAVİK`LİLER YOL, SU KANALİZASYON SORUNU İÇİN DERT YANIYORLAR

Ağrı Merkeze bağlı Eliaçık (Navik) köyü sakinleri kanalizasyon, yol ve içme suyu hususunda dert yanıyorlar.

Köy sakinleri kanalizasyon sorunundan dolayı köyde hastalıkların kol gezdiğini ifade ederek, sorunlara kulak tıkayan yetkililerin bir an önce bu mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.
Ağrı il merkezine sadece 5 km. uzaklıkta olan Eliaçık (Navik) köyü sakinleri köylerinde ciddi alt yapı sorunları olduğunu, bunu defalarca kez ilettikleri halde yetkililerin sorunlarına duyarsız kaldıklarını söylediler. Köylüler, köyün içinde bulunduğu durumu artık hazmedemediklerini ifade ettiler.
Köylerinde kanalizasyonlarının yapılmamasından dolayı yaşamlarının zor olduğunu belirten köylüler, evlerinin banyo ve tuvalet giderleri için kazdıkları kanallardan akan pisliklerden dolayı köyde birçok hastalığın türediğini söylediler. Köy sakinleri kanalizasyon sorununun yanında içme suyu ve ulaşımda da ciddi sıkıntıların yaşandığını, bunları ilettikleri yetkililerin sorunlarını çözüme kavuştırmadıklarından yakınarak, başta Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan ve diğer yetkili mercilerin bu problemleri sonlandırmalarını istediler.
Sorunlar ile ilgili görüşünü aldığımız köyün önde gelen isimlerinden Mehmet Bayram, çok büyük sorunlara yol açmadan köyün kanalizasyonuna acil çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Bayram,” Sözlerime başlamadan önce Valimiz Dr. Mehmet Tekinarslan’a teşekkür ediyorum, suronlarımızı dinleyip, özellikle su ile ilgili sorunumuzu gidermeye çalışmıştı. Bugün köyümüz 3 büyük sorun ile baş başa. Birincisi ve en önemlisi kanalizasyon sorunu. Köyde kanalizasyon olmadığı için köylülerimizin bir çoğu hastalıklar ile boğuşuyor. Çünkü evlerimizdeki banyo ve tuvaletlerimiz için kazdığımız gider kanalları hemen hemen her kapının önünden ve köyün ortasından geçiyor. Buda hem hastalık saçıyor ve hemde köyde kötü bir koku yayıyor. Gelen misafirlerimizede karşı mahçup oluyoruz” dedi.
İçme suyu hususunda da sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Mehmet Bayram, şunları kaydetti,” Başvurumuz sonucunda köyümüze su deposu yapıldı yalnız, düzenli bir şekilde yapılmadığı için giderinden meydana gelen sorundan dolayı akıntı oluyor ve bu akıntı hergün toprağı aşındırıyor. Bu aşınan toprakla beraber, deponun bulunduğu tepede büyük çukurluklar oluşmuş. Depomuz her an yıkılabilir. Yıkıldığı taktirde, yaklaşık 150-200 bin civarında masraf oluşur ve tamamiyle susuz kalırız. İl Özel idaresi yetkililerine 20 veya 30 bin liralık masraf ile buna set çekip deponun yılmasına engel olabiliriz dememe rağmen, herhangi bir girişimde bulunulmadı. Ayrıca köye depo suyunun verilemesi için döşenen boru, ihaleyi alan firma tarafından ortalık yerde bırakılmış. Gelin bunu halledin diyoruz yine kulak asan yok. Biri boruya zehir enjekte etse yaşanacak sıkıntının hesabını kim verecek.”
“Ve son olarak köstebek yuvasına dönen yolumuz için gittiğimiz yetkililer, bir tane encümeniniz olsaydı, sorunlarınız biterdi şeklinde cevap veriyorlar. Bu sözler hangi mantığa göre söyeniyor. Buradan İktidar Partisine 450 oy çıktı. Bunu utanarak söylüyorum, bu oy oranına rağmen yine sorunlarımız ile baş başa bırakılmış durumdayız. Seçimde verilen sözler hep havada kalıyor” şeklinde konuştu.
Köy sakinlerinden Süleyman Başaran, 250 haneye ait köylerine insan gibi muamele yapılması gerektiğini ve kendilerinin de artık insan gibi bir yaşama ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti. 500 seçmenli köy nüfusunun Ak Parti’ye verdikleri 450 oyu satmadıklarını sadece hizmet karşılığı verdiklerini ve karşılığının bir an önce yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.
Köy sakinlerinden Hediye Turan ise evlerinin önünde akan kanalın kötü koku ve hastalık yaydığını, yetkililerin bu sorunu biran önce gidermesi gerektiğini vurguladı.
Konu hakkında görüştüğümüz İl Özel İdare yetkilileri ise Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan’ın talimatı ile önümüzdeki yıllarda köyler için kanalizasyon çalışmasına başlanacağı öğrenildi. Ayrıca İl Genel Meclisinin çalışmalarına göre önümüzdeki 5 yıl içerisinde Ağrı’nın tüm köylerine sıcak asfaltın götürülmesi hadeflendiği bilgisi öğrenildi.
Köyün su deposu için önlemler İl Özel İdare Su İşleri Birimi gündeminde olduğu ve en kısa sürede bu sorunun çözüleceği ifade edildi. (Ömer Adıgüzel Haberi)



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Salı 24.3 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.4 ° / 9.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

29.04.2024

  • İMSAK 03:29
  • GÜNEŞ 05:04
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:59
  • AKŞAM 19:07
  • YATSI 20:35