MURAT ŞAHİN: “NUHUN GEMİSİ MÜZESİ DOĞUBAYAZIT’A KURULMALI”

MURAT ŞAHİN: “NUHUN GEMİSİ MÜZESİ DOĞUBAYAZIT’A KURULMALI”

TUTAP Doğu Anadolu Bölge Kordinatörü Şahin, Gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Haber. Nezir ÇELİK

TUTAP Doğu Anadolu Bölge Kordinatörü Şahin gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Şahin, öncellikle Ağrı cenahında kurulacak olan Nuh’un gemisi Müzesinin Doğubayazıt’a kurulmasından yana olduğunu belirtti.

Sözü edilen müzenin kurulduğu an Doğubayazıt’a çok kazandırımlar olacağının altını çizen Şahin şöyle dedi:

“Nuhun gemisi müzesinin Ağrı merkeze kurulacağı büyük bir yanlışlıktır.  Tıpkı bir zamanlar nasıl balık gölüne attıkları aynalı sazan balığı gibidir, o dönemin despot  bir kaymakamı “balık gölüne balığı atalım aynalı sazan büyüktür hızla çoğalır”, diyerekten hiç hesap yapmamışlardı hızla çoğalan sazanlar o gölün değerli pullu alabalıklarını yiyip bitirecek, bu gün bakıyoruzki o yanlış proje balık gölünde alabalık bırakmadı, bu gün ise ne diyorlar, o dönemde kim bunu yapmış ise yanlış yapmış.
Demem oki yine birilerinin sonucu düşünmeden bu projeyi abartarak süsleyerek püsleyerek devlet büyüklerimizin önüne getirmişler, Nuhun gemisi müzesini Ağrı merkeze yapın, havaalanımız çalışsın, demem oki bu yanlış bir uygulamadır. Doğubayazıt’taki tarihi malzemelerin hepsini götürüp oraya koyacaklar. Doğubayazıt’ı tarihi varlık olarak yoksullaştıracaklar, tarihin beşiği ve osmanlının önemli merkezi olan Doğubayazıtımızı tarihi varlık olarak fakirleştirecekler, bir kaç yıl sonrada dönüp diyecekler ki bu proje yanlıştı ama iş işten geçmiş olacak…”

Bazı kişilerin Doğubayazıt’lı olan bizleri Ağrılı kardeşlerimize yanlış anlattıklarını ifade eden Şahin, “diyorlarki Doğubayazıtlılar Ağrıyı sevmiyor, biz Ağrı ilimizi seviyoruz. Ağrı ilimiz için gelin beraber çalışalım, Ağrı için güzel projeler beraber yapalım ama kaş yaparken göz çıkarmayalım. Elbetteki Ağrı ilimiz bizim canımızdır ciğerimizdir akrabalarımızdır unutmayalımki, Ağrı ilimizin ilk kurulan mahallesi teyyare mahallesidir, bu mahalle Doğubayazıtlılardan oluşmuştur, yani bu da şu demektir. Ağrı ilini ilk kuranlar Doğubayazıtlılardır.” dedi.

AHMEDE XANİ TÜRBESİ ÇEVRESİ ÜZERİNE DE BİR KAÇ KELAM

Doğubayazıt’ın inanç turizmlerinden biri olan Ahmede Xani türbesinin çevresiyle ilgili bazı düzenlemelerin yapılması gerektiğine de değinen Murat Şahin,  “Biliyorsunuzki Ahmede Xani bizim büyük değerimizdir. Her yıl on binlerce insan ziyaret etmek amacıyla türbeye geliyorlar ve adak kesiyorlar ve kestiklari adakların etlerini hem fakir fukaralara dağıtıyorlar hemde orda kendileri yiyebilecekleri kadarını da orda pişirip piknik yapıyorlar, orda kesilen hayvanların pisliği ise dereye bırakılıyor,  belirli bir süreden sonra, pis bir kokuya sebep oluyor, hem oraya gelen binlerce ailenin küçük çocuklarının sağlığını etkiliyor, hemde İshakpaşa sarayını ziyaret eden turistlere kötü bir görüntiye neden olmaktadır, bu nedenden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Yıldız Acar ile bire bir konuştum, bu tür konular hakkında kendilerine bilgi verdim, kendilerinden orada tarihi yapıya uygun bir mezbahane, çevre düzeni ve ordaki tahrip olan ata dedelerimizin mezalık duvarlarının yeniden onarılmasının sozünü aldım, Bu da bilinmelidir ki Doğubayazıtımız tarihin beşiği olan bir turizm merkezidir. Buralara sahip çıkmak ve güzel şehrimizin turizmini geliştirmek için hepimizin birer turizm elçisi olması gerekmektedir.” Şeklinde konuştu.



Murat önay
5.01.2020 14:03:01
Doğrudur 100 km ötede bulunan bir ilin, Doğubayazıt ta anılan,ismini bile ilçemizde bulunan efsane dağdan alan biryer müzeyi de yerine yapacaktır.kendine başka yerden pay biçsinler, yıllardır bizi beğenmezler ama mirasımızı da yerler.

Murat önay
5.01.2020 14:03:03
Doğrudur 100 km ötede bulunan bir ilin, Doğubayazıt ta anılan,ismini bile ilçemizde bulunan efsane dağdan alan biryer müzeyi de yerine yapacaktır.kendine başka yerden pay biçsinler, yıllardır bizi beğenmezler ama mirasımızı da yerler.

  • BIST 100

    9691,16%0,48
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57

Egazete


  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

25.04.2024

  • İMSAK 03:36
  • GÜNEŞ 05:09
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:30