MEHMET HANİFİ ALIR, AĞRI DAĞI KONFERANSI İÇİN DOĞUBAYAZIT’TA

MEHMET HANİFİ ALIR, AĞRI DAĞI KONFERANSI İÇİN DOĞUBAYAZIT’TA

HANİFİ ALIR, HER NE KADAR ESKİ VEKİL OLSADA, BİRÇOK SORUN VE SIKINTILARI ÇÖZEN BİR HEMŞEHRİ.

Nezir ÇELİK

Hemşehrimiz Ağrı Eski Milletvekili M.Hanifi ALIR, Uluslar arası Büyük Tufan’ın Ağrı Dağındaki arkeolojik izleri konferansına konuşmacı olarak Doğubayazıt’a geldi, gazetemize de nezaket ziyaretinde bulundu.

Bu yıl 28-29 Temmuz 2023 tarihinde Konferans ve sunum düzenlendi.

Bu kez kendi şehrinin ev sahipliğinde düzenlenen V. Uluslararası Büyük Tufanının Ağrı Dağı’ndaki Arkeolojik İzleri Konferansı, Doğubeyazıt’ın Aşağı Tavla Köyü’nde (Paraşüt Vilagge) gerçekleştirildi.

Konferansa Iğdır Üniversitesi, Doğubeyazıt İnanç Turizmi Araştırma Geliştirme Derneği, Noah's Ark Ministries International Limited ve Çamlıbel Medya Grubu Başkanı Veysel Çamlıbel öncülük etti. Aynı zamanda Hanifi Alır’da sunum gerçekleştirdi.

Konferansta Ağrı Dağı ve yakın çevresiyle ilgili bildiriler kabul edildi Türkiye'nin en büyük dağı olan Ağrı Dağı'nda bilinen dünyanın yok olduğu Nuh tufanı ve yeniden yaşamı başlatan Nuh Gemisi'nin dağa inme bulguları ve bunun bölgeye yansıması bu önemli ve anlamlı etkinlikle beşinci kez buluştu.

Birbirinden önemli etkinliğin yapılan Konferansın sonunda Ahmet Ertuğrul’un (Paraşüt) Nuh’un Gemisi ve yöredeki kalıntılardan derlenmiş eserlerden oluşan koleksiyo sergilendi.

Aşağı Tavla köyü (Paraşüt Village) İran yol güzergahında bulunan yerde konferansta davetlilri bilgilendiren ve Halen Ankara´da yerleşik olan Ağrı Eski Milletvekili M.Hanifi Alır’ı kısaca tanımak gerekirse,

 23. Dönem AK Parti Ağrı vekilliğini yaptı.  Aslen Mesleği Uzman Mühendis olan ALIR, vekilliği döneminde Ağrı´ya iyi hizmet yapan hemşehrilerimizden biri.

1959 yılında doğan, 3 çocuk babası olan M:Hanifi Alır´ın kısaca özgeçmişini şöyle tanımlayabiliriz?

EĞİTİM HAYATI

-        OKUL  ÖNCESİ EĞİTİM:Arapça,Farsça,İslami İlimler Eğitimi: Ağrı,Muş ve Bitlis´in çeşitli köylerinde tanınan alimlerden İslami ilimler ,Arapça,Farsça eğitimini 1974´e kadar aldı.

-        İLK OKUL:Yukarıda sözü edilen eğitimi aldığı  ve o dönemde köyünde İlk Okul olmadığı için okuyamadı.1974 te hariçten diploma alıp Van İmam- Hatip Lisesine başladı .

-        ORTA OKUL:Van İmam-Hatip Lisesi: Orta Okulu Van İmam-Hatip Lisesinde okudu.

-        LİSE:İstanbul Kabataş Erkek Lisesi:Liseyi Kabataş Erkek lisesinde bitirdi.İ.T.Ü. İnşaatfakültesini kazandı

-        ÜNİVERSİTE:İ.T.Ü.(İstanbul Teknik Üniversitesi):İTÜ Taşkışla İnşaat Fakültesine girdi ve 1986 de bu okuldan mezun oldu.

-        2.LİSE:İstanbul Çarşamba İmam Hatip Lisesi: İTÜ ye girdiği sene Sosyal Ağırlıklı 2.Üniversitesinde okumak maksadıyla mesleki fark derslerini hariçten vererek İstanbul Çarşamba İmam-Hatip Lisesinibitirdi.Ancak İTÜ nin programının çok yoğun olması nedeniyle ayrıca sosyal ağırlıklı bir okulla birlikte okumanın mümkün olmadığını düşünerek 2.üniversiteden vazgeçti.

-        1.STAJ:Ürdün( Jordan University): İ.A.E.S.T.E (Uluslararası Öğrenci Mübadele Kurumu) sınavını kazanarak bir dönem Ürdün Üniversitesi vasıtasıyla Amman´da  staj yaptı.

-        2.STAJ:Çekoslavakya ( Bratislava Univ.):İ.A.E.S.T.E de kazandığı sınavla bir dönem Çekoslavakya da Bratislavya Üniversitesi kanalı  ile Bratislava´da staj yaptı.

ÇALIŞMA HAYATI

-         İstanbul Hadımköy Amerikan Üssü: (1987) 1 yıl Hadımköy Amerikan üssünde inşaat mühendisi olarak çalıştı

-         Suudi Arabistan: (1988) 1 yıl Suudi Arabistan´da Suud firmasında mühendis olarak çalıştı.

-         Libya: (1988-1993) yılları arasında 6 yıl Libya´da değişik bölgelerde mühendis,şantiye şefi,proje müdürü olarak farklı konumlarda Finlandiya,Polonya,Bulgar,Hindistan ve Mısırlılarla çalıştı.

-         Askerlik: 1992´de 60 günlük Burdur´da bedelli askerlik yaptı.

-         Türkiye: 1994-2007 yılları arası kurduğu firması ile Türkiye´de serbest çalıştı.

-          2007-2011 arası Milletvekilliği döneminde Hindistan Dostluk Grubu Başkanlığı ve Uluslar Arası Parlementerler Birliği Türkiye Temsilciliği Yaptı .Çeşitli Arapça kanallarda tartışma programlarına katıldı.

-         2011  den beri kendi mesleğinde serbest çalışmaktadır

İyi bir hemşeri olan M.HANİFİ ALIR´A ESENLİKLER DİLERİZ.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli

Ağrı

27.04.2024

  • İMSAK 03:32
  • GÜNEŞ 05:06
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:32