Meclis televizyonu nasıl

Meclis televizyonu nasıl

Meclis televizyonu izlenebilir mi

Meclis televizyonu izlenebilir mi?


         Vatandaşlar mecliste çıkarılacak yasaların tartışmalarını ve burada siyasi partilerin sözcülerinin ortaya koydukları performansı meclis televizyonunda izlemek ister ancak son dönemlerde gereke siyasetçileri ve gerekse de siyasi parti liderlerinin söylemlerinin sokak ağzı gibi oluşması karşısında meclis televizyonunu izlememe gibi bir düşünce içine girdiklerini ifade ediyorlar. Meclis televizyonuna yansıyan ve hiç bir vatandaşın benimsemediği  manzaralar gerçekten meclise yakışmadığı gibi meclis çatısı altında olup ta milletin vekili sıfatını kazananlara da kesinlikle yakışmamaktadır.


         Bu yüzden vatandaş çok istemesine rağmen meclis televizyonunu izlememe gibi bir tutum ve düşünce içine girmiştir. Milletin vekaletini alıpta meclise gidenlerin asli görevi birbirleriyle didişmek değildir.


Milletin vekaletini alıpta meclise gidenlerin bu milletin haklarını arama görevlerinin olduğunu unutmuş gibi bir görüntü vermelerini kabul edilir bir tutum olarak görmediğimizi özellikle vurgulamak isterim. Vatandaş kendi meclisinin televizyonunda çıkarılacak yasaların tartışmasını dinlemek istiyor.


         Millet meclis televizyonunda vekillerinin neler yapmak istediklerini izlemek istiyor da izlediğinde de meclisi sokak kavgasına dönüştürüldüğünü izleyince de seyrettiğine bin pişman oluyor.Bu yüzden millet vekillerini uyarma gereğini duymakta ve aklıselimin galebe gelmesini istiyor. Meclis milletvekillerinin kavga edeceği yer değildir. Meclis koltukları da boksörlerin çıktığı ring alanı değildir.


         Millet artık mecliste meydana gelen ağız dalaşlarını ve siyasetçilerin birbirlerine karşı takındıkları utanç verici tavrı kesinlikle kabul edilir bulmuyor. Bu yüzden gerek vekillerin ve gerekse de siyasi parti liderlerinin bugüne kadar normal işlerinden çok zaman ayırdıkları söz duellolarına bir an evvel son vermelerini ve millete hizmet adına orada bulunduklarını hatırlamaları gerektiğini özellikle kendilerine hatırlatmak isterim.


         Ülkede siyasete soyunanlar her şeyden önce siyasetin edep ve kurallarını çok iyi irdelemelerdi gerekir. Siyasete soyunanların her şeyden önce millete örnek teşkil edecek olan insanlar olduklarını kesinlikle unutmamaları gerekir.


         Seçilipte vekil sıfatını kazananlara gelince yan gelip yan yatma hakkını kesinlikle elde etmezler. Onlara vekil sıfatını kazandıran milletin isteklerini ve olmasını istedikleri hizmetlere imza atmalarını beklerler anca günümüz siyasetçisinde ne yazık ki bu özveri gösterilmemekte hatta ve hatta milleti unutma gibi bir gafletin içine bile girilmektedir.


Ben milletin vekaletini aldıktan sonra millete karşı olan sorumluluklarını yerine getirme adına hiç bir tutum ve girişimde bulunmayan siyasetçilerin ahde vefa denilen duygudan ne kadar yoksun olduklarını üzülerek gözlemliyorum.


         Millete saygısı olmayanların millet meclisi televizyonunda halkın karşısında olmadık yakışıksız tutkum ve davranışlarda bulunan tüm siyasetçilerimizi millete saygılı olmaya davet ediyorum. Bu konuda millete gereken saygıyı göstermeyenlerin olası seçimlerde millete hesap vermeye de kendilerini hazırlamalarını tavsiye ediyorum. Haber: Halit BEYTÜT





Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,20
  • EURO

    34,91% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2435,49% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Egazete


  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli

Ağrı

26.04.2024

  • İMSAK 03:34
  • GÜNEŞ 05:08
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:31