Manzara Çok Kötü

Manzara Çok Kötü

Bahçedeki Parke Taşları Baş Kaldırmış

3 Gün Ameliyatlar Yapılmadı


Bahçedeki Parke Taşları Baş Kaldırmış Manzara Çok Kötü


Hastane Bildiğiniz Gibi


Haber : HAMZA SALMAN


         Doğubayazıt Devlet Hastanesi kimin eseridir tartışması sürerken hastanenin çevresi inşaat halindeki bir bina gibi.


         Bozuk yollar, çatlayan döşemeler, tıkanan kanalizasyon ve çevrede biriken molozlar yetkililerin dikkatini çekmemiş olacak ki aylardır aynı şekilde duruyor.  Hastaneye gelen vatandaşlar, ?buranın yetkilisi yok mu, böyle hastane mi olur, her taraf dökülüyor? diyerek tepki ve hayretlerini dile getiriyorlar.


         Doğubayazıt Devlet Hastane bahçesi daha güzel olsun diye parke taşları ile kaplatılmış. Ancak parke taşları çevreyi daha da güzelleştireceğine, bahçeyi daha da kötü bir duruma getirmiş. Çünkü bahçedeki parke taşları tamamen bozulmuş, parke taşları adeta yanlışlığa başkaldırmış ve bahçe içinde yürümeyi zorlaştırmaktadır.


         ışin ilginç yanı ise her gün bu taşların üzerinden gelip geçen yetkililer ne yazık ki taşların bu başkaldırısını görmezden geliyorlar. Bu bahçe düzenlemesini kim yapmış, bu düzenleme nasıl kabul edilerek parası ödenmiş ise anlaşılır gibi değil.


         Bir de bu eksiklikleri her nedense kimse görmüyor. Her gün yetkililer bahçenin durumunu gördüğü halde bundan rahatsız olmuyor. Keza yetkilileri ziyarete gelip giden üst dereceli kamu yöneticileri de bunu görmüyor daha da önemlisi zaman zaman Hastaneye giden kaymakam bey de bir şey demiyor.


          Aylardır hastanenin açılması ile birlikte giriş yolunun güvensizliği nedeniyle de bir çok kez kazalar meydana geldi.


Hastane önüne mutlaka bir sinyalizasyon düzenlemesi yapılması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, ?hastane önünde transit yol geçiyor. O sebeple mutlaka hastane çıkışında bir trafik ışığı olmalıdır. Ayrıca transit geçen araçların tehlikesini azaltmak için de transit yolda kasis uygulamasına geçilmelidir. Aksi durumda bu yolda çok insan ölecektir? dediler.


         Öte yandan, Doğubayazıt Devlet Hastanesi Başhekimi Yavuz Okulu, ?Hastanemizde Ameliyat olan 3 hastada yara yeri enfeksiyonu görüldüğü için tedbir amaçlı olarak ameliyaşanelerimizi kapatık? dedi.


Başhekim Okulu,  yaptığı açıklamada, Doğubayazıt Devlet Hastanesi?nde ameliyat olan 3 hastada yara yeri enfeksiyonu görüldüğünü anımsattı.


         Mikrobun nasıl bulaştığı konusunda hastalardan örnek aldıklarını belirten Okulu, ?Bu esnada ameliyaşanemizde hemen sterilize çalışması başlatıldı. 3 gün süreyle acil hasta dışında ameliyat yapılmayarak Ameliyaşane kapalı kaldı. Sterilize çalışmaları sonucu tekrar ameliyatlara başlandı? dedi.


         Okulu, olay görüldükten sonra enfeksiyon komisyonu hemen toplanarak hastalarda alınan numuneler sonucunda üreme olup olmadığı konusunda testler yaptıklarını da belirterek, şunları söyledi:


         ?Yapılan testler sonucunda mikroplarda herhangi bir üreme olmadığı, bulaşıcı bir mikrop olmadığı ve hastanemizde kaynaklanan bir mikrop olmadığı anlaşıldı. Ameliyaşanemizde yapılan sterilize çalışması ve ilaçlama çalışması sonucu ameliyaşanemiz tekrar çalışmaya başladı. Ameliyaşanelerin kapalı kaldığı süre içerisinde acil hastalarımız burada acil olmayan hastalarımız da çevre illere sevk ettik. Bu arada hastalarımız tedavi altında ve yapılan Antibiyotik tedavisi sonucu hastalarımızın durumu gittikçe iyiye gidiyor. Herhangi bir sorunun yaşanmadığı gözlendi.? Dedi.






Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Egazete


  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 25 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Salı 24.3 ° / 9.9 ° Güneşli

Ağrı

28.04.2024

  • İMSAK 03:31
  • GÜNEŞ 05:05
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:06
  • YATSI 20:34