KÜRTLERİN GÜNDEMİ ROJAVA?

KÜRTLERİN GÜNDEMİ ROJAVA?

MUSTAFA ÖZER YAZIYOR

"İsrail malı almayın parası İsrail`e gidiyor" diyenler; Yediğiniz sebzelerin tohumu (domates, karpuz, salatalık) İsrail`den geliyor! Almayın, yemeyin gitsin!
Facebook, Twitter sahipleri Yahudi, açmış olduğunuz hesaplardan milyarlarca dolar reklam geliri elde ediyorlar. Kapatın hesaplarınızı gitsin!
Birşey diyecekseniz AKP hükümetine söyleyin, tepkinizi, eleştirinizi, yaptırımınızı AKP hükümetine yapınız!
* Başka devletlerin tepkilerine bakalım; Şili, İsrail`le ekonomik ilişkilerini durdurdu. Venezuella, ülkesindeki İsrail büyükelçisini kovdu. Avrupa`nın birçok ülkesinde İsral`e tepki yürüyüşleri - mitingleri yapıldı. Türkiye`de, İsrail`i protesto edenlerin üzerine gaz bombası atıldı, tazyikli su sıkıldı. 22 müslüman Arap devleti var, kim ne tepkide bulundu? Mısır, Filistin`e hem komşu hem de Arap ülkesi, ama ambargo uyguluyor!
* Filistin sorunu bir milletin varolma savaşıdır, kimileri bunu islam savaşı, Müslümanlık savaşı bağlamında anlıyor ya da yansıtmaya çalışıyor, çok yanlış! Kürt sorunu ne ise Filistin sorunu da odur! Bir Kürt olarak kendi sorununa duyarsız ama Filistin`e ölçüsüz bir şekilde duyarlıı davrananlar ancak kendinizi kandırırsınız. Biz hiç bir millete düşman değiliz, hiç bir milletten üstün değiliz, ama başka bir milleti de kendi milletimizden üstün tutmamamız, görmememiz gerek! Şunu asla unutmayalım: "her kuş kendi sürüsüyle uçar!"
* Biraz da tarihi hatırlatmalarda bulunayım: Halepçe katliamında yaklaşık 5000 Kürt, Saddam`ın kimyasal silahlarıyla katledildi, Filistin devlet başkanı Yaser Arafat`a sorulduğunda "bu Irak devletinin iç sorunudur, işidir" diye cevaplamıştı. Gelelim günümüze; Filistin`in şimdiki devlet başkanı Mahmud Abbas ise "Kürt devletinin kurulması vahim bir sonuç" dedii! Oysa Kürt gerilası, Filistin`in bağımsızlığı için savaşmış şehid düşmüştü! Filistine ağlamayın diye değil, bu tarihi acıtan gerçekleri bilelim, hatırlayalım diye yazıyorum.
* İŞİD katil sürüsünün 1 yılda öldürdüğü Müslüman sayısı, İsrail’in kuruluşundan beri öldürdüğü Filistinlilerden fazla. Bir yıl içinde güya islami mücadele eden IŞİD, 6000`den fazla müslüman öldürdü! IŞİD`e karşı çabalara girdiniz mi? Tepki gösterdiniz mi? Türk devletinin IŞİD`e yardımları yalanlanamaz düzeyde uluorta yapılmaktadır. IŞİD`e en büyük lojistik desteği sağlamaktadır. Peki size Türk malı almayın parası IŞİD`e gidiyor denilirse tepkiniz ne olur? İyi düşünmeler..
* Enerjimizi, birikimlerimizi, hayrımızı, iyiliklerimizi doğru şekilde, doğru yerde, doğru zamanda kullanalım. Ve yineliyorum hangi Kürt Gazze`ye ağlayıp, Kobanê`yi görmezden geliyorsa munafıktır, soysuzdur! Filistin için Gazze neyse, Kürdistan için Kobanê aynıdır. Gazze düşerse Filistin, Kobanê düşerse Kurdistan artık belini doğrultamaz, onyılların emeği, bedeli boşa gider! Gün, maddi manevi Rojava ile dayanışma günüdür! Gün, namus, onur, şeref, insan olma günüdür! Direnen, onurundan taviz vermeyen, namusunu, canı pahasına koruyan, her türlü vahşi saldırılara rağmen ülkesini savunan Kobanê halkımız için başlatılmış olan yardım kampanyasına maddi-manevi katkı sunmalıyız.
Bugün namus günüdür, bugün halkımızın yanında yer alma günüdür; bugün Kürt halkına, Kürt namusuna, Kürt onuruna sahip çıkma ve Kürtlere karşı sahte cihat çağrılarında bulunan sapkınlara, dinden çıkmış zalimlere karşı birlik olma günüdür.
Unutmayalım, Kobanê`de yaşayan halkımız zalimler tarafından kuşatılmıştır; yapacağımız yardımlarla bu kuşatmayı kırabiliriz, açlık ve susuzluktan kırılan Kürt çocuklarını, kurtarabiliriz. Tekrarlıyorum "her kuş kendi sürüsüyle uçar!"



Anahtar Kelimeler: KÜRTLERİN GÜNDEMİ ROJAVA?
  • BIST 100

    9691,16%0,48
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57

Egazete


  • Çarşamba 20.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli

Ağrı

24.04.2024

  • İMSAK 03:38
  • GÜNEŞ 05:10
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:28