KURAN KURSU YENİLENDİ

KURAN KURSU YENİLENDİ

Doğubayazıt Hoca Yusuf Karaduman Kur?an Kursu Yenilendi

Doğubayazıt Müftülüğü`ne bağlı olarak hizmet veren HocaYusuf Karaduman Kur’an Kursu binasında bakım ve onarım çalışması yapıldı.
Doğubayazıt Müftülüğü`ne bağlı olarak hizmet veren Hoca Yusuf Karaduman Kur’an Kursu binasında bakım ve onarım çalışması yapıldı.
Ayrıca kursun bitişiğinde bulunan Fatih Camii Lojmanı da Fatih Camii Din Görevlileri Ahmet Yardımcı, Cafer Güven ve Rifat Karakulak organizatörlüğünde bakım ve onarımdan geçirildi. Çatısı yapıldı, kapıları boyandı, zemini şaplandı ve duvarları boya-badana yapıldı.
Doğubayazıt Müftülüğü`ne bağlı olarak hizmet veren Veysel Karani Kur`an Kursu`nun da çatısının yeniden yapıldığı Müftülük yetkililerinden öğrenildi.
2009 yılından bu yana hizmet veren ve ancak bir süredir kullanım sıkıntısına sebep olan Hoca Yusuf Karaduman Kur`an Kursu`nun iç ve dışının daha kullanışlı hale gelmesi için yapılan çalışmalar tamamlanarak kursta 2013-2014 Kur`an eğitim-öğretimine başlandı.
Çatısının olmaması sebebiyle tavanından ve duvarlarından rutubet almasından, iç odalarının aydınlatma ve havalandırma eksiklerinin olmasından, duvar ısı yalıtımı olmadığından kışın dersliklerin soğuk olmasından dolayı Kur`an kursuna Kur`an-ı Kerim öğrenmeye gelen hanımlar sıkıntı çekiyorlardı.
Yapılan tadilat, bakım ve onarım çalışmaları şöyle:
- Çatı yapıldı,
- Çatı altına izocam ısı yalıtım yapıldı,
- Bina ön cephesine ısı yalıtım yapıldı,
- Kurs giriş kapısının iç tarafına (dışarıdan gelen soğuğu kırmak ve ayakkabılık bölümü oluşturmak için) pvc kapı ve bölme yapıldı,
- Arka kısımda kalan derslik tavanından aydınlatma penceresi açıldı,
- Baca deliği açıldı,
- Mutfak kısmına tesisat yapıldı,
- Kurs içi ve dışı komple boyandı,
- Kurs halıları komple yıkattırıldı.
Yapılan yenileme ve bakım çalışmaları ile bilgi veren Hoca Yusuf Karaduman Kur’an Kursu Yöneticisi Nuray Aydın Şen, "Kursumuzun fiziki yapısı ve görünümü gerçekten çok kötü durumdaydı. Göreve başladığım tarihten itibaren kursumuzun bakım ve onarımdan geçirilmesinin gerekli olduğunu Müftülüğümüz yetkilelerine defaatle bildirdim. Ancak olumlu sonucu Doğubayazıt Müftülüğü`ne yeni atanan müftümüz Mehmet Turan KANCURA hocamızın kursumuza gelip incelemelerde bulunması sonrasında alabildik. Müftümüz, Kur`an Kursunun fiziki imkanlarının iyileştirilmesi için göreve başlar başlamaz çalışmaları başlattı. Hayırsever halkımızın, eski öğrencilerimizin katkıları ve destekleri ile, müftülüğümüz görevlilerinin özverili çalışmaları ile kursumuz çok şükür pırıl pırıl oldu." ifadelerini kullandı.
Katkı ve destek veren hayırseverlere teşekkür eden Kurs Yöneticisi Nuray Aydın Şen "Kur`an öğrenme mekanı olan kursumuzun bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının başlatılmasında büyük katkısı olan, haftasonları bile gelerek çalışmaları yerinde takip eden başta İlçe Müftümüz olmak üzere, emeği geçen, paralarıyla destek veren tüm hayırsever halkımıza teşekkür ediyorum. Allah yaptıkları yardımları kabul etsin. Allah herkesten razı olsun. Burada Kur`an öğrenmeye gelenler de inanıyorum ki dualarında kursa yardım edenleri unutmayacaklar" şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: KURAN KURSU YENİLENDİ
  • BIST 100

    9931,3%2,21
  • DOLAR

    32,44% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,54
  • GRAM ALTIN

    2443,26% 0,31
  • Ç. ALTIN

    4004,11% 0,28

Egazete


  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli

Ağrı

26.04.2024

  • İMSAK 03:34
  • GÜNEŞ 05:08
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:31