Kumlugeçit Köyüne Ek Derslik

Kumlugeçit Köyüne Ek Derslik

Ağrılı işadamı Halis Özdemir tarafından yaptırılan

Hamur?a Okul, Kumlugeçit Köyüne Ek Derslik


         Ağrılı iş adamı Halis Özdemir tarafından yaptırılarak 2011-2012 eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlayan 12 derslikli okulun açılışı için tören düzenlendi.


         Doğduğu köye okul yaptırmanın kendisini çok sevindirdiğini belirten iş adamı Halis Özdemir, ?eğitim insanlığın bir gereğidir. Çocukluğum bu köyde zor şartlar altında geçti. Onca zorluğa rağmen yılmadan usanmadan bu yıllara geldim. Köyümdeki öğrencilerde benim yaşadığım zorluğu yaşamasın diye bu okulu yapılmasında katkıda bulunarak önemli bir projeye imza attığım için çok mutluyum. Bu okulda okuyacak öğrenciler iyi bir eğitim ve öğretim yolundan geçerek ailesine ve vatanına iyi bir evlat ve birey olarak yetişmesini istiyorum? diye konuştu.


         Ağrı Valisi Ali Yerlikaya ise, ?ıçinizden çıkan bu hemşeriniz, köylünüz küçük yüreğine söz veriyor. Diyen Vali Yerlikaya şöyle dei:


         ?2011 yılının şubat ayından itibaren hizmete giren Aşağı Karabal Halis Özdemir Okulunda köylüleri, akrabaları ve komşularının çocukları eğitim görüyor.  Halis Özdemir gibi hamura kadar yürüyerek gitmeyip bu okulda eğitim öğretim görüyorlar. Ben ış Adamımız Halis Özdemir?in şahsında bütün Ağrılı ış Adamlarına buradan sesleniyorum. Gelin, sılayı rahim yapalım. Doğduğunuz bu topraklarda insanların eğitim ve öğretimlerini daha güzel şartlarda sürdürmesi için, küçük de olsa bir katkıda bulunalım. Bir derslik, bir onarım, bir okul? hiç fark etmiyor. Yeter ki, taşın altına birlikte elimizi koyalım.?dedi.


ÖTE YANDAN,


Genç Demokratlar Derneği Başkanı Burak Akburak, tarafından yaptırılan ek derslik 11 yıl önce bir okul kantininde aldıkları kararla yola çıktıklarını belirten Akburak, ?ülkemizin kalkınması ve refah seviyesinin yükselmesi için bireylerle birlikte organizasyonlar yapmayı planladık. Eğitim konusunda katkıda bulunmak istedik. Bizim en büyük beklentimiz buradan yetişecek öğrencilerin gelecekte meslek sahibi olarak bu ülkenin insanına hizmet sunmasıdır. Bunu yaparken de ?biz Genç Demokratlar Derneği ılköğretim Okulu?nun mezunlarıyız? demeleri bizi onurlandıracaktır? diye konuştu.


         Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, ülkesine ve milletine daha iyi hizmet sunabilmek için, herhangi bir zihniyet, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmaksızın kurulan Genç Demokratlar Derneği üyelerinin, kendi helal kazançlarından ve kendilerine bu noktada gönül veren insanlarla beraber kaynak temin ettiklerini dile getirdi.


         Vali Yerlikaya Yapılan çalışmalardan sonra ıslak zeminler içeriye alındı. Kat kalorifer sistemi getirildi. Okulun ısı yalıtımı yapıldı. Çatısı onarıldı. Yani okul önceki durumundan daha güzel, daha hijyenik ve daha modern bir hale getirildiımkânlar dâhilinde eğitime yönelik yatırımlarımız devam edecektir? dedi.


         2011 yılında bakanlıktan aldıkları 43 milyon liralık kaynakla, okul öncesi ve ilköğretime büyük yatırımlar yaptıklarının altını çizen Vali Yerlikaya, ?halen inşaatı devam eden ve bitirilen 363 tane dersliği önümüzdeki eğitim öğretim döneminde hizmete açacağız.? şeklinde konuştu.






Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Egazete


  • Cuma 13.4 ° / 7.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 15 ° / 2.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 14.3 ° / 4.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

03.05.2024

  • İMSAK 03:22
  • GÜNEŞ 04:59
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 16:00
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:41