KÖY YOLLARI ASFALTLANDI. SULAMA SİSTEMLERİ TAM GAZ

KÖY YOLLARI ASFALTLANDI. SULAMA SİSTEMLERİ TAM GAZ

Ağrı İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamaları yayınlıyoruz.

Ağrı İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamaları yayınlıyoruz.
AÇIKLAMA METNİ ŞÖYLE
Ağrı İl Özel İdaresinin asfaltını tamamladığı Murat, Çakıroba, Özbaşı, Oğlaklı ve Uzunveli grup köy yolunun açılışını Vali Musa Işın yaptı.
14 km olan grup köy yolumuzun açılışına Vali Musa Işın´la birlikte Yardımcısı Sedat İnci, Genel Sekreter Erhan Tenekeci, İl Müdürleri ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.
Köylerimizin yolu karayolları gibi kaliteli
Grup köy yollarının asfaltının bu yıl biteceğini söyleyen Vali Musa Işın, ?İstiyoruz ki köylerimiz hizmetlerle mamur olsun. Çevremizdeki birçok ilin köy yolları henüz sıcak asfalt ile tanışmamış. Ama biz köylerimizin yolları için sıcak asfalt döküyoruz. İstiyoruz ki vatandaşlarımız iyi hizmet görsün. Yapılan asfaltımızın ömrü 10 yıllık.  İl genelinde yapılan asfalt çalışmalarımızdan nüfusumuzun yaklaşık yüzde 45´i istifade edecek. Grup köy yollarımızın bitmesiyle birlikte 630 km asfalt yapımı tamamlanmış olacak? dedi.
Vali Işın, ?Sadece yol yapmıyoruz. Köylerimiz için düşündüğümüz önemli projelerimiz var. Köylerimizde gençlerimiz için Gençlik Evleri yapacağız. Gençlerimiz buralarda kaliteli ve iyi zaman geçirecekler. Yine gençlerimiz için 10 köyümüzde halı saha yapacağız. Küçük çocuklarımız için oyun alanları oluşturacağız. Kadınlarımız için Aile Destek Merkezleri yapacağız. Yapacağımız en önemli işlerden bir tanesi ise köy içlerinde oluşan çamurun önlenmesi için yapacağımız parke çalışması. Bunun için gerekli çalışmalarımız devam ediyor. Yine inşaatı süren 55 okulumuz var. Yapımı hızla devam eden Devlet Hastanemizi Kasım ayında bitirmek için yoğun gayretlerimiz sürüyor. Yapılan bütün hizmetlerimize sahip çıkmamız gerekiyor? ifadelerini kullandı.
İdaremiz güzel bir Ağrı için çalışıyor
Yollardaki asfalt ve iyileştirme çalışmalarının hızla ilerlediğini söyleyen Genel Sekreter Erhan Tenekeci, ?Asfaltlama çalışmaları sonucunda yollarımızın kalitesi ve standardı arttırılıyor. Altyapı yatırımlarında ve yürütülen diğer tüm çalışmalarda kamu yararı, kaynakların etkin ve verimli kullanılması, hizmetin gereği, vatandaş odaklı hizmet anlayışı İdaremizce daima ön planda tutuluyor. İdaremiz, ilimizin sorunlarının çözülmesine yönelik önemli yatırımlar gerçekleştiriyor? şeklinde konuştu.
ÖTE YANDAN.
Ağrı İl Özel İdaresinin  Tarım ve hayvancılık kenti olan Ağrı´yı daha ilerilere taşımak için bütün hızıyla çalışıyor. Hizmet odaklı projeler ortaya koyan İdaremiz, tarım ve hayvancılığa katkıda bulunmaya devam ediyor.
İlkel sulamanın getirdiği külfeti ortadan kaldıracak projeleri hayata geçirmek için çalışan İdaremiz, sulanabilir tarım alanlarının artırılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Tarım sektörüne büyük projeler kazandıran İdaremiz, Kapalı Sistem Sulama Havuzları ile bu yıl yaklaşık 15 bin dekar araziyi su ile buluşturuyor.
Yüzlerce çiftçimizin faydalanacağı projeler ile arazilerin daha verimli kullanma imkânı elde edilecek. Ürün verimi ve kalitesini artıracak kapalı sulama sistemi projesi aynı zamanda hayvancılık potansiyeline de ivme kazandıracak.
Çiftçimiz tarlasının başındaki vanayı çevirerek arazisini sulayabilecek
Yapılan kapalı sulama sistemi ile tarımsal arazilerin başucuna kadar yeraltı şebekesi çekildiğini ifade eden Genel Sekreterimiz Erhan Tenekeci, ?Kapalı sulama sistemi havuzlarımızla birlikte çiftçilerimiz sulama sıkıntısı çekmeden arazisinin başındaki vanayı açarak arazisini rahatlıkla sulayabilecek. 40 metre uzunluğa, 25 metrede genişliğe sahip olan havuzlarımızın derinliği yaklaşık 2 metre. İsteğimiz ortaya koyduğumuz projeler ile sulanan arazi miktarını daha da artırarak çitçimizin refah seviyesini yükseltmektir? dedi.
Tarım ve hayvancılığın temelinde su olduğunu ifade eden Erhan Tenekeci, ?Su olduktan sonra büyük bir sıkıntı ortadan kaldırılmış oluyor. Gerisi insanımızın çaba ve gayretine kalıyor. Sahip olduğumuz araziler çok kıymetli. Su ve toprağımız medeniyettir. Aşık Veysel´in dediği gibi ?Toprak sadık bir yar´, bizim hayat kaynağımız. Bunu da en etkin şekilde kullanmak bizim sorumluluğumuz ve görevimiz? şeklinde konuştu.
Sulama sistemi birçok ihtiyacımızı gideriyor
İdaremizin yapmış olduğu kapalı sistem sulama hizmetinin birçok yararı olduğunu söyleyen Hamur Sarıbuğday Köyü Vatandaşı Osman Dursun, ?Sulama sistemi tarımsal ihtiyaçlarımızın yanı sıra diğer birçok ihtiyaçlarımızı da karşılıyor. Hayvanlarımızı yeşil alanlarda otlatma imkânı doğuyor. Köyün içine çekilen hatla birlikte burada birçok temel ihtiyacımızı gideriyoruz. Su ihtiyacı olan burada karşılıyor. Arazilerimiz ve otlaklarımız uzun süreli yeşil kalıyor..."
Şeklinde açıklama yapıldı.
/resimler/2016-8/26/1041499611765.jpg
 
/resimler/2016-8/26/1042159924748.jpg
 


  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Egazete


  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21