Koronavürüs musibeti insanları öylesine etkiledi ki!

Koronavürüs musibeti insanları öylesine etkiledi ki!

Her dakika, her saat, her gün acaba; bana, ailemin bir ferdine, tanıdık dost ve insanlardan birine bu musibet bulaştı mı? Soru ve soruları tüm insanların gözlerinde Mutsuzluk, umutsuzluk, endişe olarak belirginleşmiş durumda.

Tüm insanların düşündüğü tek soru ne zaman bitecek bu musibet! Meraklı ve umutsuz bir ruh hali, tüm insanlara sirayet etmiş durumda. Farklı farklı aşılar çıktı ve aşıların çıkması ile umutlanan insanlar, son günlerde yaşanan coronavürüsün mutasyon geçirdiği tespiti, ne zaman bitecek bu musibet sorusunu daha da belirsiz hale dönüştürmüş durumda. Vürüsün mutasyon geçirdiğinin tespiti ile dünyada ki her bir bireyin vürüse karşı etkili olan bir aşıdan olmadığı müddetçe, bu illetin daha çok mutasyon geçirerek hayatımızda kalacağı neredeyse kesin durumda. Dünyada ki fakir ülkeler aşı olabilecek mi? sorusu çok büyük önem taşıyor artık! zira yemek ve su bulamayan binlerce insan varken, bugün bunların aşı olmalarını beklemek çokta gerçekçi gelmiyor bana! çünkü dünyada sefalet içinde olan nice aşağıdaki durum gibi gerçekler var;

Akbabanın Ölmesini Beklediği Kız Çocuğu

Bu fotoğraf 1994 yılında Sudan'da Kevin Carter isimli savaş fotoğrafçısı tarafından çekilmiş ve bu fotoğraf Kevin'e Pulitzer ödülü kazandırmış. Akbaba çocuğun ölmesini bekliyor malum akbabalar "canlı" yemiyorlar. Kevin Carter bu fotoğrafı çektiği zaman çocuğu akbabayla baş başa bırakıp fotoğrafı servise götürmüş halbuki bir kilometre mesafede Birleşmiş Milletlerin yardım binası varmış ama Kevin çocuğu orada bırakmış.

Kevin Carter bu olaydan bir sene kadar sonra intihar etmiş, buna vicdan azabı deniyor. Dünyada öylesine vicdansızlıklar var ki nasıl bitsin bu musibetler. Bundan dolayı ben, Dünyadaki "Eşitsizlik Virüsü" bitmeden, Koronavürüsler bitmez kanısındayım. Bakınız; Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam tarafından yapılan araştırma dikkatimi çekti ve bence herkesin dikkatini de çekmeli...

Araştırmanın bazı başlıkları şu sekilde: Dünyada en zengin 10 kişinin toplam serveti, koronavirüs salgını sırasında 540 milyar dolar arttı Bu parayla hem dünyada virüs yüzünden kimsenin yoksullaşmaması sağlanabilir hem de herkese yetecek sayıda aşı satın alınabilir Jeff Bezos Mart-Eylül 2020 döneminde o kadar çok para kazandı ki, istese 876 bin çalışanının tümüne 105'er bin dolar ikramiye dağıtabilirdi ve serveti yine de salgın öncesiyle aynı kalır Dünyanın en yoksul bazı ülkelerinin salgının etkilerini atlatmasının 10 yıldan uzun süreceği belirtiliyor 2020 yılında dünyadaki yoksulların sayısının 200 ila 500 milyon daha arttığı belirtiliyor Bu araştırma bizlere şunu gösteriyor; Dünyadaki "Eşitsizlik Virüsü" bitmeden dünyada sıkıntı ve çile çeken milyonlar olmaya devam edecek. Bu 10 insanın 9 ayda kazandığı ile tüm dünya aşı olabiliyor ve pandemiden önceki servetlerinden bir kayıp olmuyorsa buna tüm devletlerin eğilmesi gerektiğini düşünüyorum. Öylesine muhteşem bir dinimiz var ki! bu 10 kişi hakiki Müslüman olsaydı, bugün bu sorunlar çözülürdü çünkü; İslamın özünde infak vardır.

Allah "malı mülkü, parayı hiçbir işe yaramayacak şekilde depolamayın" diyor. (İnsanların en iyisi, onlara faydası çok olanıdır.) [Kudai].Dinimiz; iyiliği, güzelliği insanlara yardım etmeyi emreder bundan dolayı dualarımızda, iyi ve iyilikler yapan insanların artması için Yüce Allah (c.c) dua etmeyi unutmayalım. Son olarak; Her gecenin bir sabahı, her derdin bir dermanı, her duyulmayanın bir fermânı vardır. dallar kırılır, yapraklar dökülür, mevsim kış olur. ama gün gelir; vaadinden asla dönmeyen Rahmân, geceyi sabaha, derdi dermana, dalı çiçeğine, göğü ve yeri baharına kavuşturur. Sabredin diyorum Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir ömür diliyorum.

Kalın sağlıcakla...

 Hüseyin Demir

Araştırmacı Yazar



  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,20
  • EURO

    34,91% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2435,49% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Egazete


  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli

Ağrı

26.04.2024

  • İMSAK 03:34
  • GÜNEŞ 05:08
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:31