KARABULAK KÖYÜ MUHTARI SIDDIK SARA KÖYÜ İÇİN YAPILMASI GEREKEN AÇIKLAMALARDA BULUNDU?

KARABULAK KÖYÜ MUHTARI SIDDIK SARA KÖYÜ İÇİN YAPILMASI GEREKEN AÇIKLAMALARDA BULUNDU?

SIDDIK SARA, Bardaklı ve Karabulak Köylerinin birleştirilerek belde yapılması lazım?

Haber: NEZİR ÇELİK

Doğubayazıt´a bağlı ve ilçenin en büyük köy konumuna sahip Karabulak Köyü yaklaşık 500 hane ve 2300 nüfusa sahip bir köydür.

Köy Iğdır transit yol üzerinde yer almakla beraber, transit yol köy içerisinde geçmektedir. Bu sebeple köy geçiş güzergahı statüsünde yer almaktadır.

Köyde Yatılı Bölge Ortaokulu, Merkez Sağlık Ocağı ve Jandarma Karakolu bulunmaktadır. Ayrıca halkın yardımlaşması neticesinde bir de Köy vakfına ait taziye evi bulunmaktadır.

Köyde kuş cenneti sayabilecek sazlık alanı bulunmaktadır, bu sazlıkta yaklaşık 70 kuş türü bulunmaktadır. Bu etkiden dolayı köyde adeta kuş cenneti edası oluşturmaktadır.

GELİN İSTERSENİZ KARABULAK KÖYÜNÜ MUHTAR SIDDIK SARA´DAN DİNLEYELİM:

??Karabulak Köyü ile hemen bitişik vaziyette bulunan ve aynı güzergahta yer alan Bardaklı köyü yaklaşık 450 hane ve 2100 nüfusa sahip bir köydür. Bardaklı köyünde ortaokul ve taziye evi bulunmaktadır, köyde İlçemiz sakinlerinin de haberdar olduğu doğal soğuk hava depoları bulunmaktadır, Bardaklı Köyü de Karabulak Köyü gibi sazlık alana sahip bir köydür, her iki köyün zamanla birleşmesi sebebiyle toplamda yaklaşık 1000 hane ve 5000 nüfusa sahip duruma gelmektedir. Her iki köyün merkezi köy konumunda bulunması, her iki köyün bitişik şekilde bulunması, nüfus yoğunluğunun fazla olması, her iki köyde bulunan sazlık alanların kuş cenneti statüsünde bulunması ve bu kuş cennetlerinin Ağrı Dağı Milli Parkı sınırları içerisinde yer alması, köylerin içerisinde transit yolun bulunması, geçiş güzergahı statüsünde bulunması, her iki köyde bulunan deprem konutları neticesinde azda olsa imar planlarının bulunması, su şebeke projelerinin bulunması, Karabulak Köyünde Bulunan Yatılı Bölge Ortaokulu etkisiyle öğrenci yoğunluğunun fazla olması, her iki köyün de belde konumunda hizmete ihtiyacı bulunmaktadır? dedi.

Muhtar Sıddık Sara, Doğubayazıt sınırları içerisinde Lise düzeyi eğitimin sadece ilçe merkezinde bulunması nedeniyle öğrencilerin devletin kısmi olarak sağladığı hizmet neticesinde öğrenciler taşımalı olarak eğitimlerini ilçe merkezinde gördüklerininaltını çizerek şöyle devam etti: ??bu da öğrencilerin eğitim durumunu olumsuz şekilde etkilemektedir, bu sebeple her iki köyün nüfus yoğunluğu, coğrafik durumu, öğrenci yoğunluğunun göz önünde bulundurularak her iki köyün birleştirilerek belde konumuna getirilmesi şart durumuna gelmektedir, ayrıca köyde bulunan yatılı bölge Ortaokulunun öğrenci yoğunluğunun fazla olması sebebiyle ilkokul düzeyindeki öğrencilerin okulun  bodrum katlarında bulunan sonradan yapılmış sınıflarda eğitimin sağlanıyor, bu sebeple köye yeni bir ilkokul binasının yapılması şarttır, köyde bulunan sağlık ocağının hemen okulun bitişiğinde bulunması ve köyün, merkezi köy olması sebebiyle çevre köylerde bulunan tüm hastaların burada bulunan sağlık ocağına gelmesinden dolayı sağlık ocağının bu durumda bina ve hizmet olarak yetersizdir, sağlık ocağı için yeni bir binanın yapılması gerekmektedir ve gerekli sağlık personeli ile teçhizatı sağlanmalıdır, ayrıca köy okulunun, taziye evinin ve köy camisinin aynı güzergahta bulunmasından dolayı bu güzergahtaki yolun asfaltlanması yada parke taşı yapılmasının bir ihtiyaç olduğunu vurgulamak isterim.? Dedi.

Köyde bulunan kaynak suyun hem Karabulak, Gültepe ve Karaca köylerine içme suyu olarak tedarik edildiğini, ancak eski şartlara göre yapılan su depolarının yetersiz olması nedeniyle her 3 köyün içme suyu eksikliğinin meydana geldiğini, bu suretle yeni ve büyük bir su deposunun yapılmasına ihtiyaç olduğunu ifade eden Muhtar Sıddık Sara,  ??Köyde bulunan ve sonradan yapılan afet konutlarının halen tamamıyla faaliyete geçmemiş olması, su ve elektrik gereksinilerini yapılmaması sebebiyle konut sahipleri hala konutlara taşınmamıştır, bu suretle konut sahiplerinin mağduriyetinin olduğunu belirtmek isterim, bu eksikliklerin bir an önce giderilerek ihtiyaç sahiplerinin konutlarına taşınmasının sağlanması gerekiyor. Tüm eksikliklerin ve ihtiyaçların belde konumunda bulunan Bardaklı ve Karabulak Köylerinin birleştirilmesi ile belde yapısına kazandırılarak var olan sorun ve ihtiyaçların çoğunu giderebileceğini, bu sebeple her iki köyün bir an önce birleştirilerek belde durumuna getirilmesi gerektiğini ifade etmek isterim.? Şeklinde konuştu.

Birde Muhtar Sara, Kendisinin bu ihtiyaç ve eksikler için çaba sarf ettiğini, tüm bu ihtiyaçların kısa bir süre içerisinde giderilmesi temennisinde bulunduğunu ifade etti. 

/resimler/2016-10/13/1054298446296.jpg

/resimler/2016-10/13/1055187665977.jpg

/resimler/2016-10/13/1056030791859.jpg



  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Egazete


  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

20.04.2024

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:23