KANALİZASYON VE ATIK SU PROJESİ

KANALİZASYON VE ATIK SU PROJESİ

SÖYLER'İN AÇIKLAMALARI

AK Parti ve Bağımsız meclis üyelerinin verdikleri EVET oylarıyla Doğubayazıt Atık Su Projesi; Sanayi Mah. Büyük Ağrı Mah. Hürriyet Mah. Yeni mahallelerinin kanalizasyon ve tüm alt yapı sorunlarının tamamen çözüleceği dev proje hayata geçiyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün 13.07.2020 tarih ve 47604614-746.01.02.99-E.143817 sayılı yazılar gereğince konu hakkında mecliste yapılan oylamada HDP üyelerinin protesto edip katılmadığı oylamada, AK Partili 5 meclis üyesi ve 5 Bağımsız üye evet oyu vererek, 13.5 milyon Euro‘luk Doğubayazıt Atık Su Projesi mecliste kabul edilmiştir. Konu hakkında Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar’a meclis tarafından yetki verilmiştir. 

13.5 milyon Euro‘luk Doğubayazıt Atık Su Projesi; Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından finansman kararı alınmış maliyetinin %77.28 Avrupa Birliği İPA formlarında % 10.22 si Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaynaklarından % 12.50 si ise Doğubayazıt Belediyesi kaynaklarında karşılanacak olup buna ilişkin 5779 sayılı il özel idareler ve belediyelere genel bütçe vergi gelirlerinde pay verilmesi hakkında kanun kapsamındaki paylardan kesinti yapılacaktır.

Aralık 2021 tarihinde Doğubayazıt Belediye Başkanlığı bünyesinde Doğubayazıt Halk Eğitim Merkezinde yapılan toplantıya, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü yetkilileri, Avrupa Birliği Delegasyonu yetkilileri, Müşavir Firma yetkilileri ve Müteahhit Firma yetkilileri katılarak 10 km. yağmur suyu boru hattı, 42 km kanalizasyon şebekesi, 33 km atık su ev bağlantısı, günlük 19 metreküp atık su arıtma tesisi için kararlar alındı.

AK Parti hükümeti, Türkiye’de bulunan tüm belediyeler için iktidar ve muhalefet parti ayrımı yapılmadan buna Doğubayazıt belediyesi de dahil, iller bankasından belediyelere gelen paralar hiçbir kesintiye uğramadan gelmektedir. 

Yıllardır Doğubayazıt ilçesinde biriken sorunları AK Parti Doğubayazıt Belediye Meclis üyelerinin mecliste verdikleri doğru kararlar ile bir bir çözülüyor. 

AK Parti Doğubayazıt Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanı Sıddık Söyler, konu hakkında basına yaptığı açıklamasında “AK Parti Doğubayazıt Belediye Meclis üyeleri olarak, seçildiğimiz günden bugüne kadar, Doğubayazıt halkına verdiğimiz her sözümüzü yerine getiriyor ve her zamanda getirmeye devam edeceğiz. Doğubayazıt ilçesi 20 yıla aşkındır hep ihmal edildi. AK Parti ilçe başkanı ile beraber yaptığımız istişareler sonucunda, Doğubayazıt Belediyesi Meclisinde AK Parti olarak verdiğimiz evet oylarıyla Doğubayazıt ilçemize hizmetler gelmektedir. Halkımızın yararına olan her kararda bizlerin imzası var bundan sonrada olacaktır. 2020 Ağustos ayı meclis toplantısında, HDP üyelerinin meclisi terk ederek protesto edip katılmadığı oylamada, AK Parti ve Bağımsız meclis üyelerinin verdikleri EVET oylarıyla Doğubayazıt Atık Su Projesi kabul edildi ve bugün itibariyle; Sanayi Mah. Büyük Ağrı Mah. Hürriyet Mah. Yeni mahallelerinin kanalizasyon ve tüm alt yapı sorunlarının tamamen çözüleceği dev proje hayata geçmektedir”. 

Söyler “AK Parti Doğubayazıt ilçe teşkilatı ve Belediye meclis üyeleri olarak bizlerin vicdanları verdiğimiz doğru kararlar ile her zaman rahattır. Halkımız bunun bilincindedir. Mecliste verdiğimiz doğru kararlar ile halkımız bizleri her yerde taktir ile karşılamaktadırlar. Doğubayazıt’ta yapılan hizmetlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti hükümetimizin, Bakanlarımızın, ilçe teşkilatımızın ve meclis üyelerimizin isimlerini zikretmeye korkan belediye yönetimi,

•    AK Parti meclis üyeleri halkımız için hayırlı olan projelere evet demeseydiler bu hizmetler Doğubayazıt ilçemize gelecekmiydi? 

•    İlçemizde halkımızın yararına olan her hayırlı projede ve Atık Su Projesi dahil toplantılar olabilecekmiydi? 

•    2022 Avrupa Günü’’ nedeni ile Avrupa birliği Türkiye delegasyonu büyükelçiliğinin Ankara’da düzenlediği resepsiyonda Başkan Yıldız Acar, boy gösterebilecekmiydi? 

Ben bağımsız ekibimle yaptım, Doğubayazıt sevdam benim, diye kendilerine sosyal medyalarda, mahallelerde çaka satıp hizmetleri yalnız kendilerine mal etmeye kalkışanlar, Doğubayazıt halkının vicdanlarına bırakıyorum. Bu hizmetin ilçemize gelmesinde projenin başından sonuna kadar, her kimin bir hizmeti varsa şahsım, partim ve Doğubayazıt halkı adına sonsöz teşekkürler ediyoruz”. Dedi.



Anahtar Kelimeler: KANALİZASYON PROJESİ
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,23
  • EURO

    34,78% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2422,50% -0,41
  • Ç. ALTIN

    4003,65% -1,71

Egazete


  • Çarşamba 20.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli

Ağrı

24.04.2024

  • İMSAK 03:38
  • GÜNEŞ 05:10
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:28