KADIN ÖZGÜRLÜK MECLİSİ DİYADİN´DE

KADIN ÖZGÜRLÜK MECLİSİ DİYADİN´DE

Diyadin´deki infazı araştırmak için Kadın Özgürlük Meclisi Diyadin´de

Kadın Özgürlük Meclisi Heyeti Ağrı´nın Diyadin ilçesinde 13 Ağustos 2015 tarihinde İlçe Jandarma Komutanlığı´na yapılan saldırının ardından özel harekat timleri tarafından, fırında çalışan Orhan Aslan (16) ve Muhammed Aydemir (15) isimli çocukların infaz edilmesini araştırmak için Diyadin´de incelemelerde bulundu.
Ağrı´nın Diyadin ilçesinde 13 Ağustos 2015 tarihinde İlçe Jandarma Komutanlığı´na yapılan saldırının ardından özel harekat timleri tarafından, fırında çalışan Orhan Aslan (16) ve Muhammed Aydemir (15) isimli çocukların infazını araştırmak için aralarında TİHV (Türkiye insan Vakfı) üyesi Ümit Efe, İHD ( İnsan Hakları Derneği Üyesi) Gülsen Ülker ve Kadın Özgürlük Meclisi üyesi Kıvanç Sert olduğu, Kadın Özgürlük Meclisi Heyeti, Diyadin incelemelerde bulundu. Olayın tüm görgü tanıkları ile görüşerek bir rapor hazırlayacaklarını ve bu raporu da basına açıklayacaklarını belirten heyet üyeleri Diyadin´de incelemelerden bulunmadan önce Diyadin belediyesi Eş başkanları ve DBP (Demokratik Bölgeler Partisi) de ziyaret etti. Heyeti Belediye Eş başkanları Xezal Aras, Nizamettin Özden, DBP ilçe eş başkanı Şehriban Özden, belediye eş başkan yardımcısı Zeynelabidin Bozkurt belediye binasında kabul etti.
13 Ağustos´ta yaşananların takipçisi olduklarını ve Diyadin´de yaşananları unutturmamak adına Diyadin´e geldiklerini belirten Kadın Özgürlük Meclisi, burada yaşananları yerinde inceleyerek ropotlaştıracaklarını ve hazırlanan raporu da ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşacaklarını belirtti.
?Diyadin halkı ?Size İnsanlığı Öğreteceğiz´ diyerek barışı ne kadar önemsediklerini gösterdi´
Heyet çalışmalarına Diyadin´de yaşanan olayı yakından takip eden belediye eş başkanlarından bilgi alarak başladı. 13 Ağustosta yaşananlarla ilgili Kadın Özgürlük Meclisi´ne bilgi veren Diyadin Belediyesi Eşbaşkanı Xezal Aras 11 Nisan tarihinden itibaren provokasyonların planlandığını ve provokasyonların halk tarafından boşa çıkarıldığını ifade etti. Aras, ?Ağustos ayındaki çocuk infazlarına giriş yapmadan öce 11 nisan´da planlanan büyük provokasyonla başlamak gerekiyor. Çünkü ülke genelinde HDP´nin yakalamış olduğu sinerjiyi sekteye uğratmak için Diyadin´de büyük bir provokasyon planlandı. Ekolojik toplum ekolojik doğa paradigmasından hareketle HDP ve DBP öncülüğünde ağaç dikme kampanyası başlatıldı. Bu kampanyanın başlatılacağı günün sabahında sivillere saldırı oldu. Bu saldırıda Eski HDP ilçe başkanımız Cezmi Budak yaşamını yitirdi. Meya-Der temsilcisi Cenap İlboğa ise yaralandı. Yaşanan Bu olaya rağmen Diyadin halkı ?Size İnsanlığı Öğreteceğiz´diyerek barışı ne kadar önemsediklerini gösterdi? dedi.
?Diyadin´de de bu zaferi kana buladılar´
Tüm provokasyonlara karşın 7 Haziran seçimleri Türkiye ezilen halkları açısından çok ciddi bir zafer olduğunu kaydeden Aras, ? 7 haziran zaferinin hazmedemeyen kesimler her tarafta olduğu gibi Diyadin´de de bu zaferi kana buladılar. Ağrı´da başlayan sivil ölümünden sonra Diyadin de günde 10 TL´ye çalışan çocukları öldürdüler. Öldürülen bu çocuklar yoksu aile çocuklarıdır´´ dedi.
(Haber: AHMET DEĞİRMENCİ)
/resimler/2015-9/11/1204256357497.jpg
 
 
 


  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,20
  • EURO

    34,91% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2435,49% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Egazete


  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli

Ağrı

26.04.2024

  • İMSAK 03:34
  • GÜNEŞ 05:08
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:31